Ce poți să înveți pe pielea ta, în izolare | PSY

Câteva lucrui importante pe care o să le înveți pe pielea ta, în izolare. Asta dacă nu le știai deja. Și dacă le știai deja, foarte bine, haideți să nu uităm aceste foarte importante aspecte:

  1. Casa este templul tău, nu merită să fie umplută în stil ” punga cu pungi”, ci ea se ameanjează în spiritul confortului și al eleganței care domnește personalizat, în fiecare. Ambientul are puterea de a ne influența starea de spirit. Știți momentul acela cînd ați evitat să vă așezați pe scaunul acela aflat cu spatele la  ușă? cam asta-i știința subtilă feng-shui. Ne influențează starea de spirit, care mai apoi influențează gîndurile, faptele, nivelul de iritabilitate. Culorile sunt terapie, e important să ne simțim liberi în casa noastră. În templu.

2.Verdeața din jurul blocurilor n-ar fi trebiut să fie doar un petic de pămînt pe care își fac mâțele bagaboante neproductive treburile, ci o oază de relaxare pentru toți vecinii. E important să ai unde să ieși, aproape, să ai un colț de natură la doi pași. E un moment bun de împăcare cu vecinii, și de pus la cale ceva. De săpat o grădină cu flori, o însămânțare de gazon, orice a cărui rezultat arată grija și preocuparea față de ce-i frumos. O oază la bloc!

3.Prieteniile și relațiile sociale sunt foarte importante pentru noi toți. Și nu se pune feisbuc. Autismul și muțenia acestor zile ne vor arăta, dacă vrem, cine și ce contează cu adevărat. Autism sau realitate? Vocea oamenilor reală sau niște monolog citit pe mut, în minte? Îmbrățișări sau smiley? Distanțare sufletească sau distanțare fizică? E timpul să reluăm legătura cu vechi prieteni sau cunoștințe, și putem să o facem, lăsând la o parte supărările. E vremea iertărilor. Nu e apocalipsa, nu încă, dar e sănătos și ajută pe viitor la un soi de eliberare . Sănătate!

4. Bunicii. Bătrînii. E important să te reconectezi cu ei. Mereu și mereu. Ei sunt resursa trecutului, care ne arată cine suntem în prezent. Sunt un radar fin al moralității ulterioare. Al nostru, ca oameni și ca societate. Ei trebuie îngrijiți, respectați, iar amprenta pe care o lasă, să fie prețuită de fiecare dintre noi. Fără trecut, nu poți avea prezent înrădăcinat, și cei cărora le sunt smulse rădăcinile, sunt sclavi. Bunicii sunt suverani.

5.Este bine dacă mănânci și o singură dată pe zi, mai consistent. Sedentarismul cel adevărat ne predispune la boli și îngrășare. Nu înseamnă că erai mai active înainte, pentru că stăteai la fel de mult, doar că era mai multă gălăgie și zgomot irelevant de fond, care te făcea să crezi că de fapt consumi. Stresul nu are nevoie de calorii, ci de pauza ta. E bine să nu i-o oferi.

6. La cumpărături se poate merge și pentru strictul necesar. Hipermarketurile și mall-urile își arată acum adevărata față: reci, lipsite de orice simț estetic și căldură ambientală, precum niște morgi cu dichis industrial, unde mergi ca să fii stors de energie și bani. Omul sfințește locul, dar acum oamenii merg cu frică în acele locuri, prin urmare amprenta pe care ele o vor purta mult timp de acum încolo, va rămâne aceasta. Locuri publice ale spaimei, în care mergi să nu mori . De foame, sau de plictiseală, depinde de caz.

7. Sportul acasă e mișto, dacă îl faci în echipă. Sunt live-uri atât de faine și interesante, gratuite, încât , dacă ai spațiu, ești mai câștigat decât dacă mergi la sală. O vreme. Acum.

8. Momentele de reculegere. De adunare în sine. De tăcere, îndelungată sau pe termene scurte. Cât poți. Intuiția este o capacitate extraordinară a ființei noastre, care poate fi accesată exclusiv cînd ne liniștim. Tot ceea ce se petrece pe fondul ei, mobilizați de către și dinspre ea, pot fi lucruri extraordinare și de cel mai mare folos. Fizic, psihologic, și chiar spiritual.

9.A sta pur și simplu și a nu fac nimic. Regenerarea corpului este un act firesc, natural, despre care cam cam uitat că există. Am glorificat însă mersul la farmacie sau la piață, ca leac împotriva a orice. Când stăm, corpul se odihnește, și are loc un soi de terapie Bowen firească, în care creierul nostru trimite semnale și impulsuri de regenerare, în acele locuri care sunt tensionate. Doar în relaxare totală ele pot fi vizibile, se arată. Folosește statul degeaba, ca să te regenerezi. Și pe cât posibil, e bine să excludem gândurile și vorbăraia în minte. O baie fierbinte relaxantă face minuni. Fără muzică.

10.Chintesențial. Revenim la ceea ce contează. Pe un modul de supraviețuire foarte necesar și util în această perioadă, excludem, vrem-nu-vrem, toate acele comportamente și activități din trecut. Astfel, pe fondul izolării, apare nevoia de a ne liniști, și de a ne comprima energia și resursele interioare, făcând strict ceea ce e important și esențial pentru o pace cât mai mare. Izolarea nu aduce pace, schimbarea de acest tip, nici pe atât, și atunci facem totul să ne potolim. Ne potolim cumva fizic, însă mintea noastră continuă să consume resurse, căutându-și viața de dinainte. Și atunci turuie. Ea trebuie aliniată perfect cu ceea ce facem și suntem acum. Liniștire! Poate ne facem timp pentru vocație, și pentru mai multă dăruire și suflet în ceea ce întreprindem. Familie, activități, reculegere.

11. Știrile nu ar trebui să mai fie servite nici la micul dejun nici la prînz, și nici la cină. Toxicitatea emoțiilor și alarmismele nu fac decît să ne oprească de la toate punctele de mai sus.

Orice ocean își arată limpezimea cînd valurile se liniștesc.

Am intrat pe modul ” A FI”, lăsându-l cumva deoparte pe A AVEA.

Prilejul schimbării e aici. Să-l folosim, zic, cu binecuvântare!

Si să nu uităm să cultivăm mai departe :

IDENTITATE| PERSONALITATE  | TREZVIE

Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.