Gânduri despre ”noi însuți”

Atât de folositoare e industria perfecționismului sau a dezvoltării personale, încât nu mai poți să-ți găsești pe nimeni, zero combinații dacă nu bifezi minim 10 din 11 trăsături ale omului perfect, atent șlefuit si dictat, apoi supervizat de întreaga industrie. Pe de altă parte, cunosc și știu faptul acela cum că nimic nu e întâmplător.

De exemplu, dacă se poarta culoarea roz la păr, si zâmbetul imbecil pe față, dar dumneata nu ești în cadru, ți-ai topit șansele de a fi integrat în minunata lume nouă.

Iar dacă masculul nu se epilează, nu are cel puțin audi a4 sau nu face sală, e un netrebnic care nu merită atenție. La polul opus, sigur că stă și hipsterul nespălat, romanticizat care citează din kant și ajunge devreme acasă.

Care-i faza, de lucrurile merg tot mai prost, si oamenii (peiorativ, maimuțe, cu scuze față de cei care își merită titlul) se copiază unii pe alții, devorând pe bandă tot ceea ce dictatul veacului își face cuib în a lor percepție? Începând de la case de modă, bershka și alte case ale guvernului care dictează, reclame și videoclipuri, 3 din 4 indivizi se zbat pentru a se ridica , a intra ți a se îndesa în standardele impuse, ciuntind din ei înșiși din ce în ce mai mult, conform vremurilor.

Cum era aia cu „fii tu însuți”?până la urmă vor mai trece ani până să-si dea seama, în hipnoza și confuzia mentală, că in masă sunt doar marionete și consumatori obedienți pentru păpușari. Si e frustrant cu spume că nu ai nume clare să poți acuza oficial pe vreunii pentru toate astea. Lipsa identității si a personalitatii, a stimei de sine, rămân factori de risc. Precum mișcările sociale no name (anonymous, cea mai cunoscută,Lol), așa și trendurile sociale, vin de nu-știu-unde, dar vin.

Dar guvernul veghează…
Suntem pe drumul acela pavat cu bune intenții…si flori de trei lei pe care industria le-a numit strategic…. abundență, investiție în tine. Eu si altii le zicem slavă deșartă. O promisiune cu caracter îndoielnic, pentru a cărei împlinire trebuie să te dai pe tine, să renunți la ceea ce ești tu, pentru a putea deveni la fel ca toți. Un mic idiot bine îmbrăcat și cam atît. Dacă nu ai fost prins cu moda, te prinde in librărie cu osho, cu guri și lideri învățați în ale retoricii, apoi cu marx sau jung, si tot te prinde. Și dacă nu, te zboară din peisaj socialmente, și n-ai decât să faci diferența cu vreun dar, un talent sau orice altă misiune.

Nu de puține ori, mulți își dau ochii peste cap sau se supără la auzul acestor realități, dar dar dacă vi se întâmplă, să știți că e pentru că propriul lor stil e o spoială: se suflă ușor la primul vânticel. Fix ca și casa de paie a purcelușului.
Noapte bună!

Publicat de

io`HA

o țărancă, vorba aia...

5 comentarii la „Gânduri despre ”noi însuți””

 1. O observatie buna. Totusi, fara a nega un trend global de a inregimenta populatiile (a inregimenta in orice, numai sa aiba o eticheta pentru a fi mai usor de sortat) trebuie sa fim constienti ca fenomenul e exacerbat si de amploarea luata de social media, comunicatiile digitale si vizibilitatea in online in general.
  Oamenii au fost tot timpul oi, atat doar ca acum ciobanul e mai vizibil si mai atragator :))

  1. Etichetarea și sortarea ”produsului” este necesară, pentru manipularea lui cît mai ușoară, ulterior. Ca la magazin.
   Nu doar că le etichetezi, dar le-ai dat niște trăsături fabricate în laborator, prin care ei reacționează. ușor de prezis comportamentele, astfel. Așa e ușor să guverneze elita, că altfel n-ar ști ce să facă. (ei ne sunt și așa inferiori) 🙂

 2. Cine iese din turma sufera oprobiul public! Zilele acestea mi-au blocat contul de Facebook a n-a oara pentru o afirmatie de tipul:
  ” Ma revolta gunoaiele islamiste din totata lumea” spusa in mcontextul evenimentelor sangeroase din Sri Lanka!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *