Ce nu se prea știe despre o parte din șoferii Uber din Timișoara.

20180930_171751    25 de kilometri de Timișoara, și un drum plin de peisaje frumoase, departe de agitația orașului: atât i-a despărțit pe cei 12 șoferi ai unei firme partenere Uber, de un loc cu o pricină: casa de copii unde locuiesc nu mai puțin de 10 copii cu o situație materială și sufletească nu tocmai bună. Alături de îngrijitoarea lor, copiii s-au bucurat duminica aceasta de toată atenția trupei de șoferi Uber, alături de unul din manageri.
Întâlnirea de dimineață s-a dat la o benzinărie din zona Lipovei: cu portbagajele a 3- mașini încărcate cu pachete și cutii,  înarmați cu voioșie, cafea și răbdare pentru câțiva întârziați, s-a dat startul acestui gest omenesc simplu de ajutorare.
20180930_113051(1)
Dar drumul caritabil al  acestei mici comunități de șoferi (una din mai multe) a început în urmă cu aproximativ 2 ani, când a apărut ca și pasageră o clientă aflată în scaun cu rotile, studentă eminentă a Universității Politehnica, și majoritatea au fost deciși să o transporte gratuit. Inițiativele au continuat, și au început să se facă propuneri pentru strângerea unor fonduri pentru donații. Ultima acțiune- aceasta- a fost una de amploare și s-a concretizat în ziua însorită de duminică, 30 septembrie.
20180930_122448
S-au  strîns în total nu mai puțin de 25 de milioane de lei de la acești șoferi și colaboratori, bani cu care s-a contribuit la cumpărarea câtorva produse indispensabile și ceva mult mai mult în plus:  s-au cumpărat și jucării, manuale, cărți de colorat, acuarele, rechizite, și multe alte bunătățuri de care acești copii nu au parte în mod obișnuit. Lipsiți de îngrijirea părinților naturali, crescuți în lipsuri și alte lacune pe care le putem bănui cu toții, copiii s-au bucurat foarte tare la primirea darurilor.
20180930_123703
În încăperea unei case modeste, dar destul de spațioasă -s-a umplut de cutii, saci cu haine de iarnă și rechizite, și dornici de atenție și gata să desfacă fiecare pachețel -surpriză, copiii au primit cu zâmbetul pe buze tot ceea ce s-a cumpărat și au fost deosebit de încântați. Momentele de bucurie au durat aproximativ 3 ore. Un timp insuficient, dar bogat, plin cu de toate: s-au desfăcut pachete, cutii, s-au probat hainele, încălțămintea și s-au uluit și emoționat adulții. Cu ochii discret înlăcrimați,  😛 că nah, suntem oameni mari, fiecare și-a găsit prilej de a oferi câte un pachețel și de a sta de vorbă cu fiecare. S-au format chiar și echipe de joacă, și fiecare din cei prezenți a avut pe parcursul acestui timp, activități cu micuții. De la mașinuțe, figurine, ursuleți de pluș, pictură, lecție de desenat pe laptopul tocmai donat, sau simple discuții și selecție a jucăriilor și a hăinuțelor, activitatea le-a oferit un surîs copiilor, și un timp de calitate petrecut și cu altcineva în afară de cei din sat. Armele din dotare au fost buna-dispoziție, zâmbetele, înțelegerea față de situația precară și îmbrățișările călduroase de la final. ”Străinii” (șoferii de uber și administratorul firmei) nu sunt la prima acțiune de acest gen. În același loc, în urmă cu cîteva luni, s-au mai dus jucării și alte bunătățuri, în același stil: în fiecare lună se reține o mică părticică din cîștigurile din Uber, cu acordul fiecărui șofer în parte, și exact atât cît dorește el, iar din banii strînși, se fac cumpărături, pe liste, pe nevoi și pe consultări prealabile.
20180930_131559
Acest tip de acțiune caritabilă va continua în acest sezon rece. Mobilizând generozitatea șoferilor de Uber- șoferi ai unei firme la care aceștia sunt înscriși, vor continua să doneze, o dată la 2-3 luni, o sumă considerabilă din cîștigurile realizate în Uber, pentru copiii aflați în nevoință. Aceștia, mai exact, dacă tot s-a prins deja drag de ei. De la covor și perdele, detergenți și chiar suplimente nutrivite foarte necesare, o acțiune la fel de bogată va avea loc de Crăciun, cu o sărbătoare specială, organizată pentru acești copii: colinde și pachete personalizate vor fi pregătite pentru ei, și nu oricum, ci cu o condiție tocmai pusă: fiecărui copil i s-a dat o temă specială, de îndeplinit până apare Moșu`. Și dacă au fost cuminți și au îndeplinit sarcina cu brio- fie să picteze un mic tablou, să învețe o poezie sau un cântec, cadourile dorite de ei nu se vor lăsa așteptate. Dacă doriți să vă alăturați demersului nostru, puteți contribui fie cu prezența, fie cu o sumă minimă, din care ne vom asigura că vom cumpăra toate cele necesare și trecute deja pe o listă.
Iar dacă sunteți pasager și client Uber în Timișoara, să știți de acum înainte că o parte din încasările de la voi, de fiecare dată când comandați o mașină prin aplicația Uber de client, sunt direcționate către asemenea acțiuni, mai cu seamă acțiunea caritabilă care se pregătește pentru luna Decembrie, în preajma sărbătorilor. Și da, pregătită de aceiași șoferi, de la aceeași firmă. Toți, până în decembrie, donând săptămânal puțin câte puțin, din câștiguri.
20180930_113152(1)
Îi felicităm pentru această inițiativă și… Spor la curse bune!

_______

„Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit.” — Seneca

_______

ioA.H.

Social share & recomandare