Cum se dau examenele la Vest

   Trebuie să spun că profesorii de azi, nu mai sunt ce-au fost…(și eram în 2013 parcă atunci când scriam asta!!) Şi nici studenţii.La Universitatea de Vest din Timişoara se poate vedea dovada că unii profesori şi alte cadre sunt acolo datorită unor rude, prieteni,sau interese comune, sau pentru că cineva cu putere le dă şi lor putere să facă ce vor,fără să ţină cont de regulamente,deontologie şi un minim de bun simţ. Iată ce s-a întâmplat pe 14-15 septembrie:

 
O studentă în anul I la Psihologie,alături de alţi câţiva,s-au prezentat la examen în ultima sesiune gratuită din vară,la disciplina Introducere în sociologie. Domnul profesor n-a avut probabil chef de încă un examen,aşa că a zis: “Mergeţi la cafea sau unde vreţi voi, şi veniţi înapoi în 20 de minute cu eseuri pe tema sociologiei!” .
Unii super bucuroşi că “au scăpat”, alţii indignaţi şi nemulţumiţi.După 20 de minute la cafea,cu cartea în faţă, fiecare şi-a făcut eseul cum a ştiut mai bine. L-au predat toţi direct în mâna profesorului,în biroul lui.Rezultatele?Note medii..mai puţin 2 cazuri,printre care şi studenta noastră,care a luat 4.
A trimis zeci de mailuri ,încercând şi ea, şi cealaltă colegă, să afle motivul notei,care nu reflecta absolut deloc meritul real.Niciun răspuns.
În sesiunea din toamnă,aceeaşi studentă plăteşte restanţa la aceeaşi disciplină.Examenul e programat la ora 9:00, dar domnul profesor apare abia pe la ora 10.După o discuţie în prealabil,despre ce s-a întâmplat în sesiunea din vară,şi pe ce criteriu a luat ea nota 4, domnul profesor este parcă picat din cer,şi nu ştie să spună mai nimic. Probabil era proaspăt trezit, sau probabil sângele nu-i era aşa curat ,cum cere nu doar legislaţia rutieră, ci şi cea din învăţământ,mai mult sau mai puţin oficial. Ştiţi la ce mă refer….
Intră a noastră în birou,gata să susţină examenul,pregătita,bineînţeles..dar cere din nou să fie lămurită cu privire la sesiunea anterioară.Profesorul spune că nu a primit niciun eseu, că nu ştie despre ce e vorba, sau probabil s-au rătăcit. Şi cum stă a mea de partea cealaltă a biroului, observă întâmplător un teanc de foi,pe care imediat îşi recunoaşte scrisul şi apoi numele. “Domn*profesor…tocmai v-am găsit eseurile din vară”. Profu se uită,erau fix lângă el…cu o faţă mirată şi parcă pe altă planetă.. le ia,se uită şi spune: ” V-am spus că nici măcar nu le-am căutat…” . Citeşte eseul,pune nişte întrebări şi dă nota 9. Lângă acel eseu,era şi eseul unei alte colege…care luase tot nota 4,în vară…
 
A doua zi,cele două studente se duc glonţ la profesorul cu pricina.Studenta care a rămas căzută,intră în biroul profului,şi îi explică situaţia cu eseul,şi cu faptul că a luat 4 pe nedrept, şi- l roagă să se mai uite o dată..afirmând că o altă studentă a păţit la fel. Profesorul urlă,se agită,se enervează şi o scoate afară din birou. Se duce cealaltă studentă,care tocmai dăduse restanta.. şi îi explică profului că şi eseul colegei era acolo, şi este imposibil să dea o notă corectă,din moment ce el a spus că nici măcar nu s-a uitat pe eseuri.
Profesorul s-a enervat,a început să ameninţe că îi anulează nota: “Ce vrei? Măi fetiţo,tu vrei să-ti anulez nota?Ti-am dat notă ce mai vrei?” Degeaba încerca să-i explice că a fost incorect şi neprofesional ceea ce a făcut el…ba mai mult,.. când si -a scos telefonul,profesorul “s-a sesizat” bănuind că este înregistrat, şi a domolit vocea şi a răspuns” Colega ta a scris de nota 4″ ” Păi bun,dar eu?? am scris tot de nota 4,iar ieri mi-aţi dat nota 9 pe aceeaşi lucrare? .. Domnule profesor, mă ameninţaţi?? şI se face tăcere.. şi iar începe profu să bubuie ….că va fi mai rău de acum înainte,că din cauza asta vor avea alţii de suferit şi tot felu de ameninţări de 2 lei la adresa studenţilor.
Menţionez faptul că acest profesor se prezenta adesea ameţit si turmentat la ore,iar în ziua examenului din vară, în preajma dumnealui se simţea alcool, iar fumul din birou se putea tăia cu cuţitul .
Domnul profesor se numeşte I. Păşcuţă, de la Universitatea de Vest,Facultatea de Sociologie-Psihologie.Nici măcar nu cred că poate fi numit ” domn” …
 
Multă baftă în noul an universitar!! :))))
Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.