Greta, numele tău este FRICĂ | Tactici emoționale de distrugere socială

   Am scris acum ceva timp despre personalitatea anului 2018 in Europa: o mogîldeață cu păr încîlcit, o construcție anatomică amorfă, cu sprîncene lipite, alură de șobolan și o mulțime de traume la activ, în propria sa derapantă viață: un tip care își dădea cu cartea în cap și numea asta artă. La modul serios, numele său de scenă: Florin Bădiță. Măi, măi…
 
Acum, despre Greta Thunberg, ”numa de bine”. 🙂 Times o desemnează Personalitatea anului. Vă dați seama ce a decăzut nivelul, că în 2016 a fost ales Trump, iar anul ăsta el a fost doar devansat de această fătucă, a cărei chip este exploatat la extrem de noii comuniști. Și a cărei corp debordează nonșalant de simboluri și semne, pecețile noii lumi. A cărei privire emană ură, trufie și o sete de dominație, încît uneori mă-ndoiesc că fata aceea ar putea fi într-adevăr copil. Nu e!
 
Tipa asta, cu sindrom Asperger și mutism selectiv, și-a obligat familia să devină vegană și să renunțe la zborurile cu avionul, pentru a diminua amprenata de carbon a familiei. De atunci pînă azi, o mulțime de lucruri interesante s-au întîmplat. Dar cum niciun copil cu adevărat talentat și autentic nu are cum să devină celebru peste noapte, decît dacă este susținut de ceva puternic și colosal în spate, cum ar fi interesele ideologice de făurire a noii lumi comunistoide, nici Greta nu face excepție, ea devenind emblema ”strîngerii curelei la nivel global”, facilitată de mașinăria de propagandă cu milioane de $$ vîrîți în media. În 2017, maică-sa a câștigat premiul WWF „Erou de mediu” pentru „implicarea în problemele climatice din ultimii ani”.  La un an, Greta este PUSĂ să protesteze în fața parlamentului suedez, și așa începe totul. Apoi, de la legături cu billgheits si soroș, la sfătuitori și o întreagă șleahtă de experți în mediu și alți propagandiști progresiști, pînă la ceea ce a devenit acum simbolul acesta global, n-a fost nevoie decît de atente manevre și multă multă influență în presă și media/corporații.
 
 Dincolo de aceste fapte și întâmplări atent dirijate, în atmosfera socială declanșată domnește deja, indusă atent de pionii abili și naivi ai noii ere, FRICA. Am mai scris despre ea. Este starea aceea de groază, panică, neliniște, învolburare, precipitare și necredință, de (de)cădere totală, din care abia mai poți să întrezărești lumina. Cu un tupeu formidabil, această mică prințesă, învățată sau nu, o spune direct, și așa, adresîndu-se minților fragede aborbante de tot ce se dă- tinerilor!
„Adulții spun că noi îi datorăm tinerilor, pentru a le da speranță. Dar nu vreau speranța ta. Nu vreau să fii de nădejde. Vreau să intri în panică. Vreau să simți teama pe care o simt în fiecare zi.
 Iată cum, prin asemenea vorbe atent dirijate, fenomenul Greta nu este doar un simplu fenomen social, privint din unghiul unui teatru de păpuși extrem de costisitor, ci și o sursă nemaipomenită de declanșare a panicii sociale.  Pentru că în societate, oamenii sunt mult mai ușor de controlat (de fapt doar de controlat- fără neapărat- ușor) dacă ei simt frică și panică, subiectele sensibile continuă acum.cu panica tipic ateistă care a împînzit lumea: planeta se distruge, nu mai avem unde să mergem.
Adresîndu-se mai degrabă ateilor, necredincioșilor în general și celor incerți în privința spiritualității, discursurile Gretei merg ca unse celor tineri și neliniștiți, cu un spirit justițiar înclinat către mai-orice, nu se știe. Atent dirijate, vorbele ating corzi sensibile, și iată, în mai puțin de 1 an, avem de-a face deja cu mișcări importante de mase, cu adevărate revoluții menite să stîrnească atît repulsia cît și îngrijorarea celorlalți cu privire la mersul lumii.
Rezultatul în teren nu întîrzie să apară: milioane de tineri atinși de fenomenul Greta din întreaga lume sunt încarcerați de sentimente confuze și disperate în lumea lor. Eco-anxietatea, panica indusă în discurs, alerta climatică. Nimeni nu știe nimic, toți suntem capabili însă să vedem fumul gros, eșapamentele, plasticul și toate cele, care au împînzit lumea. Și pentru că omul este un microcosmos, și are adînc înrădăcinat în el iubirea față de glie, atașamentul vădit față de țărînă, căreia , firesc vorbind, nu-i poate rezista (ceea ce este de bine), mai  e puțin pînă la alarma completă și așezarea în batalioane a tuturor celor care, dintr-o teribilă FRICĂ, mai degrabă decît din IUBIRE, vor dori cu orice preț să conserve, să astupe, să compenseze, să ia măsuri drastice, unele chiar umilitoare sau agresive, pentru a salva, local sau global, ceea ce vor să salveze.
 Și cum așchia nu sare departe de trunchi, copilăria zdruncinată de tocmai părinții acestei fete s-a reflectat în acest discurs:
„Cum îndrăzniti? Mi-ați furat visele și copilăria cu cuvintele voastre goale.” – Unde ar fi putut auzi, altundeva decît de la tocmai părinții ei- activiștii!?
Ce vreau să subliniez: există două mari forțe în acest univers: frica și iubirea.
Cîtă vreme vom continua să acționăm din frică, mai mult sau mai puțin indusă social, nimic din ceea ce așteptămsă iasă bine nu se va putea împlini. Căci frica este o forță a răutății, a lipsei de grație și de Dumnezeu, a (de)căderii, celei dintîi și celei de pe urmă, prin care întreaga noastră existență și-a croit cumva în istorie drum.
Precipitate la maxim, acum, fenomenele nu fac decît să semene o frică și mai mare, agasînd machiavelic în cele mai mari slăbiciuni ale omului: conexiunea sa cu natura, cu glia, cu țărîna și pămîntul , speriați fiind că își vor pierde casa. Iar păpușarii, dorindu-și acțiune globală, pentru a putea veni cu salvarea, soluția, impusă și dictată de sus, au nevoie de cît mai multă forță socială, pentru a-și împlini agenda ultra-comunistă și extrem de conservatoare, folosindu-se abil de Greta- o fată fără copilărie, manipulată de proprii părinți, victimă a viciilor cumplite cărora mă-sa și tac-su se supun.
Ceea ce semeni, aia culegi. Cine seamănă frică și teroare în societate, va culege o mână de oameni obedienți, înfricoșați, lipsiți de tăria și vîna personalității și libertății individuale, căci în frică nu ai cum să fii liber, paralizez. Nu doar că se distruge sistmul imunitar, însă psihismul spune STOP și tot ceea ce face este pentru a lupta împotriva acestei frici. Iată deci, o formă abjectă de supraviețuire , prin filtrul căreia nu prea poți crea mare lucru. Căci există dragoste și orice altceva, toate celelate care sunt reacții, sunt nesănătoase și deloc firești pentru oameni, pentru om, și sufletul său.  Și ce altă slăbiciune mai are omul, în afară de legătura cu glia, și cu divinitatea (stați, că urmează și înșelătoria pe partea aia, colosală), adînc sădite în inima lui,  folosite și abuzate de către guvernanți, întoarse pe dos, ambalate în așa fel încît omul să ajungă să se închine la cine nu trebuie, într-un machiavelic mod, precum alerta climatică. Închinare la idoli, țărînă, avem o întreagă paletă relativ ușor de exemplificat teologic. Cine strînge cureaua pentru un bine comun, nu știe ce face, căci înainte de toate, vibrăm LIBERTATE individuală și personală, nu colectivă. Dar la case mari nu se discută despre așa ceva…nu doar că nu ai voie, dar s-ar putea să fim deja considerați habotnici.!
.
Veto.
 
Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Comments

 1. Ma intreb ce ecou au vorbele Gretei/establishmentului in raport cu un vietnamez care traieste el si familia lui cu 100 de dolari pe luna si poate aspira la 150. Si vietnamezul ar dori sa traiasca ca un suedez. Aspiratiile vietnamezului sunt cumva pe spezele planetei. E usor sa fii suedez si sa te gandesti la mediu ca prioritate absoluta

 2. V-ati gandit cat de uimitoare este cultura occidentala? Statele industrializate le ofera cetatenilor lor siguranta , sanatate si confort fara precedent . Durata medie de viata a crescut in medie cu 50 la suta in ultimul secol .

  Si totusi omenii moderni traiesc cu o frica abjecta . Le este frica de straini, de boli, de crime , de mediu. Le e frica de casele in care locuiesc , de mancarea pe care o consuma , de tehnologia care ii inconjoara .. sunt cuprinsi de panica de lucururi pe care nici nu le pot vedea – microbi, substante chimice , aditivi , polunati .
  Traiesc in tarile cele mai dezvoltate tehnologic , profita nebuneste de tehnologia cea mai superflua insa viseaza la societati low tehnoligy . Sunt convinsi ca tehnologia este rea!

  Sunt spericati ca nu ar fi destul de toleranti – findca lipsa de toleranta inseamna nazism si nazismul inseamna razboi – insa se uita infricosati la musulamani, pe care ii percep ca o entitate uniforma din punct de vedere etnic de la Dar es Salam la Djakarta si din inima Africii negre la culmile Inducusului si muntii Albaniei. Sunt in stare sa te lapideze in numele non-violentei si cer interventii miliatre in numele pacii si dreptul femeii de a aparea dezbracata la pagina a 5a .
  Traiesc in tarile cele mai puternice din punct de vedere miliatar si sunt inspaimantati de pastorii de capre din Ciad !

  (Prezentul material este o reordonare a argumetelor din romanul Frica al regretatului Michael Chrichton )

  https://forum.softpedia.com/topic/1162389-statul-mondial-al-fricii/

  1. + Frica slăbeste sistemul imunitar, prin urmare farmaciile profita. 🙂

Comentariul tău

error: Conținut protejat