Psiholog, guru sau divă cosmică? Ce ar fi toate 3?

Cum nu se văd pe ei pisihologii transpersonali care bat câmpii cu grație primită cu împrumut de la falși îngeri și alte deșeuri astrale…!!! Cum nu există nicio autoritate, în afară de ei înșiși, sau după caz, psihiatria (dar aici încă se negociază teritorii importante), să le spună cînd și de ce să se oprească.

 
Terapii cu îngeri în loc de psihoterapie cognitiv-comportamentală, transpersonalitate în loc de rațiune, pulsiuni imbecile în loc de alegeri stupide, jung în loc de freud și alte delicatețuri prin care așa zișii specialiști trec, după doar cîteva seminarii superifciale, în care au spălat pe spate un guru cu pielea întunecată și ochi diabolici, probabil au mâncat cîteva ciuperci halucinogene și s-au întors din țări exotice încărcați de alura autoimportanței, cu personalitatea schimbată, ego-ul modificat până la programare mentală, oferind sfaturi și lecții despre cine suntem noi dincolo de vălurile astea… blocaje energetice, le zic ei, care ne opresc din a ne trăim misiunea. Iar în clipa în care faci o adevărată ”lepădare” de sine, începi parcă să devii interesat de fix aceeași industrie. Și nu, nu te vei ”lepăda”  de trufie, ci de toate acele sănătățuri și personalitate firești pe care le-a sădit Cerul în tine, spre a-ți servi drept blindaj în această lume. De ceea ce numim personalism, în termeni creștin-ortodox .Culmea, ei toți, forme de prăjituri, au aceeași misiune, și se prind cu ghearele de ea ca niște dive ejectate la propriu dintr-un mai vechi apartament, tolerate până la refuz de adevărații oameni și luptători pentru Adevăr. TOLERATE, am zis.
 
Halucinația e la rang de virtute, și puțini sunt aceia care mai pot să înțeleagă faptul că e grav felul în care psihologia își vîră bocancii rupți și mâinile spoite de vrăjeală, în sufletul tot mai slab și vulnerabil al omului. OMUL, făptura căruia i s-a furat cu obrăznicie PSIHOLOGIA, Personalitatea și ceea ce aș numi popular ”carcasa”, ”armura” și blindajul, transformate  fiind  toate azi într-un ritual demonic, în ocultism, păgânism și alte forme-excrement de demonstrații de forță mai mult sau mai puțin telurice și pseudoastrale. Așa e în new-age. Un comunism spiritual care îți vîră în mintea deschisă, idei cu forța. Și ți-o deschide mai de dinainte, căci te va pregăti, prin dulcegării, flatări (și flatulențe  de vibrație ”înaltă”) să-ți deschizi în solitudine ce ai tu mai de preț: inima, sălașul sfîntului suflet, templul trupului, templul însăși al lui Dumnezeu. Să-l deschizi lor, doar nu credeai că te așteaptă vreun sfînt să-ți spună cît de vrednic ești! Și apropo de asta, Dumnezeu deja ȘTIE!
 
Dive cosmice și haimanale cu bărbi nespălate de cine știe ce veacuri își perindă în vremuri sensibile osatura molatecă pe tărâmul ortodoxiei pure: singurul loc de taină în care dacă ceva nu intră, e semn de sănătate pură: sufletul omului, psihologia sa intimă și discernământul, calități și garanții ale Omului absolut care mai are în el o fărâmă de răbadre.
 
Că știți ce s-a zis: ”întru răbdarea voastră, veți dobîndi sufletele voastre”.
Dar divele și gurii cosmici ce fac? Se grăbesc întru exaltarea desfrîului spiritual, șușotind la porțile ferecate ale Omului, grave accente de dor și de promisiuni seducătoare, adevăruri presărate cu multă extrafină minciună, spre desfacerea și destăinuirea sa completă.  A omului. Știți, Big Brother veghează, și nu e doar un aparat căruia să-i spui ofurile, începe să semene tot mai mult cu coach-ul căruia îi verși patimile, guru-ul care te scapă ca prin miracol de probleme, psiholoaga care îți surîde hipnotic și face sex cu tine ca să te scape de stres, psihologul gay care te periază, și profesoara de neuropsihologie care face terapie cu îngeri, avînd un altar special pentru ei. Pentru îngeri. Adică cei care se subordonează ierarhic tocmai Domnului! Și cei despre care ni s-a zis ”NU VĂ ÎNCHINAȚI LOR”. Dar tribul acesta nu știe… ori știe?!
 
Toate acestea constituie fundamente ale noilor pseudoștiințe, în baza căreia noi generații de psihologi își vor preda, pe fondul unor ambiții venite din nevroze mai vechi, psihoza colectivă celor care asemeni lor, s-au săturat de neputința de a fi ei înșiși. Frustrați, obosiți, răzvrătiți mai ales pe această viață. Răzvrătire versus răbdare. Cu cîteva milioane, industria îi transformă pe toți în ceea ce numim unii ca fiind NOUL OM, o perfecțiune supusă sistemului, închinătoare la ”sfîntul așteaptă”, care le oferă , atunci cînd se deschid te miri ce ceruri , energie cu porția. Energie probabil furată de la ”adepți, acoliți” și alte dive devenite peste noapte, din femei modeste cu har, niște zeițe închinătoare la alte zeițe mai mari, și tot așa, ca într-o afacere MLM. Ai procent, și ești plătit în energie. Ei nu pot vreodată mai mult de atît. Familie, copii, fericire, vocație, talent, misiune, mîntuire? NU, energie! Sfînta energie!  Și nu doar atît, ci le mai oferă și abundența la care rîvneau de ani buni, căci nu-i așa, știm că majoritatea acestor specimene provin fie din familii instabile, fie din nevroze de cuplu și alte traume psihologice, cu o stimă de sine deosebit de scăzută, iar adesea, pe dovedite, incompetența care domnește într-înșii îi califică doar pentru  a trișa. Trișează sistemul, pentru a deveni cineva. Iată viclenia, dansul monstruos care miroase atît de bine, al acestor triburi pomenite și răspomenite de mii de ani, în toate manualele Adevărului. Și cel mai crunt e că deși nu spun nimic, ei au tot mai mulți adepți.  Oameni care-și deschid sufletele de cum nemernicii deschid gura. Oameni care cad în hipnoză și amorțire de conștiință, de fiecare dată cînd li se vorbește cu lapte și miere falsificate. În fine.
Iată cine de fapt ne guvernează. Sau cel puțin încearcă cu disperare, și pe acest plan al vulnerabilității spirituale ale OMULUI.     
Există inginerii sociale și mai există și inginerii astrale.
VETO.
Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Comentariul tău

error: Conținut protejat