Repere despre dragoste și relații de la Paul Ferrini | Trezvie

 • Sufletul pereche nu se poate manifesta, până când nu există cinste și limpezime în toate relațiile voastre. Dacă v-ați părăsit un partener dintr-o căsătorie anterioară sau copiii, pentru a fi cu un nou iubit/iubită, trebuie să suportați consecințele. Nu vă puteți găsi sufletul pereche, părăsind o altă ființă omenească. Trebuie să fiți corect în toate relațiile voastre. Trebuie să spuneți adevărul fără frică, dar cu mare blândețe și compasiune. Ceilalți trebuie să știe în ce poziție se află. Trebuie să știe în ce mod s-a schimbat legământul vostru față de ei și în ce măsură a rămas același. Vă dovediți dragostea față de ei, prin faptul că nu aveti secrete, prin dezvăluirea completă a gândurilor și a sentimentelor voastre. Tratați-i așa cum ați vrea să vă trateze și ei pe voi, dacă situația ar fi invers. Și, în felul acesta, puteti merge mai departe, fără să părăsiți pe nimeni, fără să acționati într-un mod impulsiv și nepăsător.
 • Adevărata egalitate are nevoie de individualizare. Până ce nu-ți cunoști propriile tale inimi, nu le poți învăța pe cele ale altuia. Dacă pleci de acasă înainte să fii pregătit, cauți casa fără să o găsești. Găsești o mamă, in loc de sotie – un tata, in loc de sot. Cand iti vei fi gasit casa, o iei cu tine oriunde mergi. Găsește-ti mai întâi casa si abia apoi caută companie.
 • Descoperă cine ești, nu conform definitiei altcuiva, ci conform definitiei tale proprii. Joacă-te cu ea, înainte sa o accepti. Lasă întregul sine să devină prezent.
  Să nu te pierzi in lume inainte de a sti cine esti sau înainte ca șansele tale de trezire să fie foarte puternice. Lumea va fi foarte fericită să-ti ofere un rol și o responsabilitate. Alți oameni vor fi foarte fericiti să-ti desemneze un rol în piesa lor.
 • Incearcă să trăiești cu cineva, inainte sa fi invatat sa traiesti cu tine insuti si vei face din acea relatie o bataie de joc. Nu va merge. Mai întîi, găsește-ți căminul în interiorul inimii tale.
 • Numai cel care se cunoaște și se acceptă pe el însuși, poate descoperi ce înseamnă să fii egal cu altul. Dacă nu o face, se autotradează.

 

 • Devotamentul faţă de sine distruge neglijenţa, dependenţa de alţii, târguiala nevrotică pentru iubire, plictiseala, apatia şi comportamentul critic.
 • Niciodată nu e vina celeilalte persoane, atunci cînd o relație nu merge. Orice sfîișut al unei relații poate fi atribuit unei singure cauze: lipsa de fidelitate față de sine.
 • Atunci cînd nu ești credincios ție însuti în momentul în care începi o relație, cum e cu putințâă să fii credincios ție însuți atunci cînd te afli în cadrul ei? Vezi deci că nu poate fi greșeala celeilalte persoane. Amîndoi ați căzut de acord că a vă respecta și pretui pe voi inșivă este un lucru mult prea riguros, care presupune mult prea multă singurătate. Ați optat să adormiți împreună.

Cand esti pe deplin prezent in viata ta, vei fi atras de altii care fac acelasi lucru. Atunci niciunul nu va trebui sa renunte la viata pentru celalalt. Amandoua persoanele pot fi pe deplin prezente in viata lor si pot explora cum se simt fiind impreuna. Acesta este inceputul unui alt dans. Dar este un dans care nu poate aparea decat daca fiecare persoana este in concordanta cu ea insasi si cu ceilalti si danseaza in cadrul propriului sau adevar.

 

 • Numai cel care se cunoaște și se acceptă pe el însuși, poate descoperi ce înseamnă să fii egal cu altul. Dacă nu o face, se autotradează.”
 • Când eşti cu adevărat dedicat partenerului tău, îţi este imposibil să-l trădezi. Asta, deoarece a-ţi trăda partenerul este acelaşi lucru cu a te trăda pe tine însuţi. Pur şi simplu, nu poţi să faci aşa ceva.”
 • Energia nu se poate întoarce la tine, decât dacă şi până când nu emiţi energie. A emite o pretenţie nu înseamnă a emite energie, înseamnă a emite un vid care suge energia celorlalţi
 • Dacă te simţi gol pe dinăuntru şi cauţi să fii umplut din afară, ceilalţi se vor simţi atacaţi. Ei vor simţi cererea ta de a fi apreciat ca pe o impunere.
 • Dacă te porţi iubitor faţă de cineva, vei primi iubire – deoarece iubirea se întoarce întotdeauna către ea însăşi. Dacă pretinzi iubire, vei primi pretenţii de iubire. Ceea ce semeni, aia culegi.
 • Cel care încearcă să facă plăcere altora în detrimentul său nu oferă dragoste, ci sacrificiu. Iar sacrificiul îşi are preţul lui. Ascunse în spatele unei manifestări de aparentă lipsă de egoism se află pretenţia de a-i fi recunoscute eforturile, căutarea disperată pentru aprobare, nevoia de a se asigura că primeşte acceptare şi iubire cu orice preţ.
 • Sufletul pereche nu se poate manifesta până când nu există cinste şi limpezime în toate relaţiile voastre.
 • Iubirea nu este un lucru pentru care să te târguieşti. Trebuie să aştepţi ceva autentic.

_____________

Paul Ferrini, ”Liniștea Inimii”

Imi pare rău dacă v-am stricat astăzi feng-shuiu. Dar, cumva, tot ”răul” spre bine. 🙂

 

 

 

Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Comentariul tău

error: Conținut protejat