Salut pentru bună dimineață!

În yoga, ritualul de dimineață constă în salutul soarelui si tot felul de poziții mai mult sau mai putin indecente de a ne arăta supunerea si flexibilitatea (față de stele, auzi). In România, la mine în Timișoara, ritualul dimineților de weekend in special, constă în salutul prietenilor, pe feisbuc si mai mult la o cafea, la terasă, în zi însorită ca asta.

Și salutul acesta intre prieteni durează asa, vreo 2 3 ore. Drept e, nu costă 99 de centi,cât era ultima oară oferta promo pe feisbuc la yoga (ce ieftineală, nu?) , ci e ceva mai costisitor:implică minim 10 lei de fiecare dată, dar mai ales timp. TIMP DĂRUIT celuilalt, prietenie, afectiune si subiecte bune de dezbătut, ce implică atentie,ascultare, răbdare si jovialitate si chiar rezolvare. Proaspete mereu ca un surâs in beznă…

Hai să vedem acum, care viitor credeți că sună mai bine?unul in care oamenii se izolează supuși unor astre de a căror proveniență oricum nu cunosc nimic, făcând treburi individual, egoiste, sau a doua versiune, care implică niște răbdare, și alte forte si investitii psihoemotionale si interactiuni dedicate pe termen mai lung?

Să fac yoga singur acasă si să mă simt atotcunoscător sau să mă văd cu prieteni oameni, înaintea cărora e necesar din cînd în cînd  și să mă fac mic, de dragul lor, să-mi înfrunt defectele si să-mi explorez muncind calitățile!?

Hm, pare greu de decis…!?

 

Social share & recomandare

1 Comment

  1. Hey!
    Yoga nu este o religie, deci nu are ritualuri.
    Chiar nu se pune problema de a actiona individual si egoist, Yoga means union (si nu e doar vorba in vant).
    Cu “supunerea fata de astre” si inchinaciuni, e prima oara cand aud asa ceva. Eu stiu exact opusul, un yoghin isi croieste destinul, nu se lasa ghidat de astre, astrograme, zodii, horoscoape etc
    Yoga nu e o filosofie, sport, moda, iluzionism stil David Copperfield sau contorsionism de circ. Yoghin nu inseamna o acritura egoista si atotstiutoare. E mai degraba un om atent, curios, deschis, fara fixisme si perfect constient de infimul cunoasterii sale. Si care nu se ia prea in serios.
    As asemana yoga cu o tehnologie, o unealta, una dintre metodele cu ajutorul careia putem aduce un plus de constienta in propria viata.
    Dar ca in orice domeniu cu potential lucrativ, impostura se duce probabil catre 90%, domeniul e suprasaturat de new age gurus si toate aiurelile.

    Revenind la comparatia ta, nu vad de ce s-ar exclude una pe cealalta. E ca si cum ai spune despre cineva care merge cand si cand cate o ora la bazinul de inot (sau fotbal, dans, whatever) ca e un egoist nenorocit, izolat si cu nasul pe sus. 😀
    Eu practic anumite lucruri dimineata, uneori, si in aceeasi dimineata ies si cu un prieten la cafea, vorba si plimbare. O fac cu cea mai mare bucurie posibila. Iar cand n-am avut timp de ambele, am ales, in mod constient, sa ies cu prietena.
    P.S.
    Cel mai bun mod de a incepe ziua este sa zambesti. 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.