Ne-au dat ”rușii” AUR-ul înapoi dar nu l-au cântărit bine | Quo Vadis

AUR.

De cînd e lumea modernă și de cînd există publicitatea și advertising, omenirea a cumpărat în baza reclamelor concepute de specialiști. De la cea mai veche reclamă în China secolelor Xi-VII î.Chr. cînd vînzătorii recitau poezii și cîntece pentru a-și vinde produsele alimentare, la fluturașii anilor 1450 (unii îi mai împrăștie și astăzi) și pînă la prima agenție de publicitate deschisă în Londra  care folosea primele combinații vizuale și scrise pentru a impacta clienți. În 1924, chiar și la noi în România, Regina Maria era printre primele personalități publice care făceau reclamă la un săpun, prin asociere de imagine cu crema Pond’s Cold.  Revoluția însă în domeniu a apărut în America, unde nașterea publicității adevărate și a tehnicilor ei profunde s-a datorat lui Edward Bernays, care a revoluționat lumea cu teoriile unchiului său, nimeni altul decît însuși Sigmund Freud, pentru a crea (false) nevoi, trenduri, obiceiuri sociale și pentru a schimba mentalități. Printre clienții săi se numărau cele mai importante companii americane din anii 1900-1930.  Celebra campanie prin care femeile au fost sensibilizate și manipulate să recurgă la fumat se datorează unei demonstrații de Paște din 1929, în care femeile purtau ”torțele libertății”, adică țigări Lucky Strike aprins. Un nou obicei se năștea între femei, văzut ca pe o ”emancipare”.

În 1920 Joseph Goebbels, inspirat din teoriile și acțiunile lui Bernays, a creat “cultul Fuhrerului”, adică propaganda, sau Campania distructivă împotriva evreilor din Germania. Bernays a concluzionat ulterior cu referire la situație ” că orice activitate umană poate fi utilizată pentru scopuri sociale ori pentru scopuri antisociale”.  Teoriile freudiene au fost de mare ajutor pentru ca aceste lucruri să fie posibile. De la campanii care au generat milioane de dolari și au schimbat comportamente și au setat ”valori”, în funcție de revoluțiile tehnologice și descoperirile sau nevoia de a fabrica noi ”nevoi” pînă la reacții de ură și iraționalitate îndreptate împotriva unui popor, sau pentru a genera loialitate. Pe șleau:inginerie socială.

Politica a beneficiat și ea din plin în ultimii ani de acest set de rigori. Pentru ca o minciună să devină un ”nou adevăr”, trebuie repetată. Țineți minte mantra ”testați, testați, testați”? Promisiunile electorale? Dezvoltăm România? Facem autostrăzi. Avem oportunitatea…  fonduri europene, antreprenoriat, o nouă Românie, împreună spre mai bine și multe astfel de ”comori lingvistice” care au bătut la propriu creierii românilor vreme de 30 de ani, cu mici diferențe.  Ei bine, iată că politicul s-a cizelat, și a lansat în arena noi și noi personaje și ”constructe” politice ”publicitare” pentru a-și arăta supremația față de unul și altul. USR și PNL au început să fabric adevărate clipuri în stil ”spot publicitar”, apelînd la emoții, fără să transmită nimic concret însă. Emoții, emoții, aceasta este noul teren de bătălie.  Emoția poate fi fabricată indusă, ea stă la baza unei alegeri, unui drum, unui acord, unui vot.  Dar ca și orice altă marfă de consum- căci pînă la urmă asta a devenit politicul, și lui i se aplică exact aceleași strategii de Fabricare a consimțămîntului, la propriu, de către ai lor specialiști nevăzuți. Fiecare partid cu ale sale. Dacă partidele consacrate și care sunt chiar ale noastre operează în algoritmul unui public din care ei înșiși fac parte, fiind cu totul implicați și atașați emoțional de metehnele, virtuțile dar și patimile acestuia- AUR însă se situează mult în afara acestora, debordînd de ”perfectionism semantic” și o cale bătătorită de comorile istoriei afirmate strașnic. Cu excepția USR-ului, care a desprins tehnicile de comunicare și el intuind, calculînd perfect și cunoscînd în cele mai mici detalii narativele adorate de mase, tehnicile emoționale prin care tinerii li s-au supus, celelate partide nu prea excelează la categoria asta. AUR însă s-a poziționat cu mult deasupra tuturor, intuind (oare?) teme adînci, prin care arată clar că înainte să tragă Cortina, și-a făcut bine Temele. Să vedem….

Liderul acestui partid este George Simion, un tip destul de controversat dacă îl analizezi detașat, din afară. Este un activist prezent și implicat în viața cetățenească încă din 2010, unionist, participant sau organizator al multor proteste și acțiuni civice corelate cu Republica Moldova, promovarea românismului, etc. El se descrie pe blogul lui ca fiind GOLAN. Peste 100 de acțiuni în mod consecvent pot fi enumerate aici, dar puteți să vă uitați pe site-ul lui. Este într-adevăr impresionant cîte acțiuni și intervenții are. Full time. Activitatea liderului unionist a fost interzisă de nenumărate ori în Republica Moldova,  are 5 interdicții  și în 2018 a fost expulzat din țară, pe motiv că viziunile și acțiunile sale unioniste nu sunt pe placul guvernării sau ale partidelor de opoziție. Să țineți minte: 2018, expulzat de Ministerului Afacerilor Interne și a Biroului de Migrației și Azil.  Malin Bot sustine insa in mod agresiv faptul că AUR = Alianța Unirii cu Rusia. Cum poate să fie asta adevărat, atît timp cît Simion a fost expulzat de mai multe ori din Republica Moldova a lui Dodon, acolo fiind foarte clară legătura rețelei unioniste cu Soroș. Iar acum, cînd Maia Sandu e președinte, lucrurile nici că se pliază mai bine pe noua situațiune. Motivul Expulzării? „La împlinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812, mai multe organizații civice vor organiza o manifestație stradală amplă pentru a solicita conducerii Republicii Moldova accelerarea integrării în Uniunea Europeană prin unirea cu România”, se arăta într-un comunicat de presă.  Mălin Bot a publicat anumite perspective, cu toate asta a omis-o pe cea mai importantă în tot peisajul: George Simion- persona non grata în Moldova Rusiei.  În mod cert Rusia nu își dorește o Republică Moldova integrată în UE, iar AUR și Simion exact asta face. #rezist . 

Dintre pasiunile acestui om amintesc: proteste, Guy Fawkes, istorie, militantism, revolte, revoluții, acțiuni civice, bannere, muncă în echip, revolte, revoluții, manipularea oamenilor pentru al său ideal. Este fan PNȚCD, iar culorile AUR sunt o aducere aminte a PNȚCD, alegerea lui pur personală. Și mai este fan Nicușor Dan, încă de pe vremea cînd Nicușor Dan activa pe modul #rezist, și erau uniți în brigadă. De atlfel, ei toți, echipele activiste, așa s-au cunoscut. Nu-i suportă însă pe ruși. Unul dintre prietenii pe care i-a pomenit în înscrisuri de mai multe ori, în cele cîteva articole scrise în perioada 2012-2016 este Elena Calistru, Cosmin Pojoranu și Iulia Modiga. Elena Calistru este de 10 ani președinta ONG-ului activist Funky Citizen, unde Cosmin Pojoranu este comunicatorul lor, activist și implicat în mai multe proiecte printre care să promoveze candidații USR fără să folosească sigla USR, așa cum promovează USR în mare parte și constructul progresist, fără să facă trimitere direct la partid. Fabricanți de idei, mai exact. Toți avînd același nucleu: tineri activiști,ale căror idealuri se pliază excelent pe viziunile mai mari ale structurilor globale afiliate lor, printre altele și planurile mari de la Davos și viziunile Președintelui World Economic Forum, Klaus Scwhab.

 

Postare de pe blogul lui George Simion în care îl stimează enorm pe prietenul său Nicușor Dan
Postare de pe blogul lui George Simion în care îl stimează enorm pe prietenul său Nicușor Dan

Pe scurt, avem de-a face cu experți, cunoscători fini ai psihologiei și tipologiilor umane, foarte bine documentați în ceea ce privește terenurile și mișcările progresiste de tip #occupy, #rezist. George Simion este foarte apropiat de aceste persoane  încă din 2012, cînd formau Platforma Unionistă, și pe cînd  fiecare a cotit-o în direcția lui ”profesională”. Tot în 2012 s-au pus și bazele CORUPȚIA UCIDE dar și Erupția Corupția a Sandrei Pralong (șefa Soroș din România). Divide et impera. El însuși este expert în tot ceea ce înseamnă mișcări tectonice de stradă. Golaniadă. Știe cum să toarne benzină și unde să facă scîntei. Are și cu cine. Acum mai departe abordarea ține strict de nișa profesională a comunicării și a strategiei de relații publice pe care acest partid, numit AUR a abordat-o. În dreapta este un afiș, poate printre primele făcute de Simion. Se observă o deosebită asemănare cu stilul Rezist. Îmi aduc aminte de cîteva apelative sociale ale USR_ului în care îndemnau oamenii să iasă la vot, menționînd că ”România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte. Nu sta deoparte, vino la vot”. Voi căuta afișul și îl voi adăuga aici. Stilul de afiș precum și imaginea asociată dar și fontul și culorile contrastante folosite aduc în prim plan ipoteza confirmată deja și din alte surse, a legăturilor profunde cu societatea Soroș-Rezist. Acești copii, la vremea tinereții lor, nu lucrau pe cont propriu, aveau întotdeauna un mentor, un lider, cineva care dădea comanda, consolida, crea așteptări și oferea recompense. Este o adevărată fabrică de activiști în sistem MLM în care niciodată nu știi cui declari- știi întotdeauna că trebuie să o faci, simți măreția din spatele planurilor deși nu poți să o numești. E ca într-o sectă. Din seminariile astea de cursă lungă, nu poți să ieși de acolo mușcînd ”mîna care te-a hrănit”, mai ales că s-au închegat prietenii și s-au fabricat idealuri colective, de grup, bazate pe viziunea lui Soroș și a celor de lîngă el de a construi o societate deschisă totodată egală, în cadrul căreia fiecare să se ”priceapă” la o bucățică. Unirea i-a revenit lui George Simion, așa cum patrimoniul i-a revenit lui Nicușor Dan, sau vigilența cetățenească le-a revenit surorilor Calistru.

Dacă pe scurt v-am spus despre George Simion oferind  abia 5% din profilul său psihologic care este punctul central în această ”luptă”, revin și la alte personaje emblematice din acest partid:

                    doamna Șoșoacă.

Șoșoacă este întîi de toate un profil. Psihologic. Nu e ales la întîmplare. Cine vrea să miște marea masă omogenă a publicului pe care vrea să-l atingă, îi construiește un avatar. Românul. Clasic, nevrotic, nervos foarte, țîfnos, uneori isteric. Foarte frustrae, el rabdă mult neajunsurile în relația cu statul. Trădătorii și hoții sunt temele recurente ale lui. Nu există niciun discurs în afara acestor concepte care să îl anime. Oare? Cine ne vede pe noi ca români, fiind asa? Cineva care în mod clar NU e așa. Un singur om NU este deloc isteric, ci dimpotrivă, din blogul său reiese că este un om extraordinar de meticulos, foarte bine calculat.  Dintre toate candidatele, a fost cea mai potrivită să “reprezinte”, după cum bine vedem, o importantă și foarte largă clasă social-psihologică: cei care își aduc aminte de beneficiile gurii tari și a dictatelor rînduite si dorite în fond, de popor. Nevoile și doleanțele sale, urlate vreme de 30 de ani, mai mult sau mai puțin la unison, și-au găsit acum odihna în vocea acestei dame, care strigă de zor, la unison cu vocea răgușită a poporului care înaintea ei, pare că a amuțit. În toate mesajele, ea transmite în mod repetitiv același lucru: contați pe mine, de aici preiau eu. Agitația monumentală, vrajba și în mod cert isteria nu scapă neatingînd pe nimeni care șade în preajma acestui construct ingineresc social. Aceleași tipare le-am regăsit la proteste rezist. Același profil al omului cu funcție care se poartă ca-n mahala. Mahala pentru el este întreaga țară. Dacă nu ar fi vorbit limba română aș suspecta-o că nu e româncă și nu aparține țării. Și chiar așa este. Oriunde te uiți pe feisbuc, zilnic peste 500 de postări sunt distribuite din partea și în numele ei, de adoratori și naivi căzuți în plasa valului de pseudorezistență. Aflăm din alte surse ulterior și din profilul ei de feisbuc că a fost o unealtă bună și în protestele REZIST, debordînd de contradicții infame, umilitoare pentru fani, toate fiind în acord cu narativa Rezist din acei ani- 2013-2017. Pe fondul deplîngerii colective a lipsei unei mîini ferme și a unui dictator (tătuca) neobosit care să ne salveze pe noi, neamul, idealul, patria, țara, de hoții și impostorii care s-au perindat la putere, Șoșoacă pare o salvare destul de comercială. Nu scuipa mîna care te hrănește, și fă-te frate cu dracu, să treci puntea- sunt clauze sociale parcă unanim acceptate de electoratul convins, în acest caz, că doamna asta va salva țara. Deși tot ea a lucrat pentru a o aduce în acest punct.

Șoșoacă e intruchiparea lui Tătuca, dar e acum femeia, mama, eroina, care salvează neamul de la o (falsă) problemă. Nu intru în detalii. Din aceeași clasă, puteti observa alte 3 personaje la fel de atent alese, luptă și răzbat la orizont, pentru același titlu. Unele îl au deja, altele încă îl fabrică. Nu știm ce urmează. Nimeni nu e video chatistă-si acesta este un “imago” si “persona” pe care specialiștii l-au ales in urma studiilor, pentru a servi dorințele si așteptările poporului. Numai un om “din popor ” îl poate orienta pe acesta, indiferent de cale. Si apoi, observați cu atentie Triada. Așa cum Jung definește triada umană in psihanaliza individuală, care să acopere setul de pârghii comportamentale si de fiori interiori, așa si la TV la Lazarus apare frecvent triada care acoperă si omogenizează, coagulează o masă de oameni spre același țel, reușind să repete mesajul, transpus însă în codul lingvistc și ambalat pe nivelul tuturor. Niciodată Paleologul nu va avea asemenea success, la fel cum nici tipii ca Dan Barna nu pot sensibiliza pe Tanti Lenuța sau pe cineva ca Trump, să fie votat sau măcar trecut în simpatie politică și socială.

Proiectul AUR  este însă unul profesionist. Dar de asemenea și proiectul Triadei Videochat-Amazoană-Avocată, și spoiler alert- mai nou Șoferul de Tir cu mii de urmăritori, care în timpul șofatului, face…politică, vigilent cetățean! Nu pot însă cădea în capcana de a crede că acele personaje sunt autentice, pentru că nu e deloc așa. Fiecare simbol are o armată de oameni în spate, un discurs, o imagine bine aleasă. Este destul de complicat și greu să generezi fani și sute de mii de like-uri pe feisbuc într-un timp foarte scurt, fără susținători, minim 200  în spate, care să genereze o adevărată rețea de profil, capabilă să atingă un public variat. Între altele, dnei Șoșoacă i se șoptește mult prea des la propriu în timpul filmărilor, foarte multe replici pe care urmează să le spună. Uneori le mai încurcă. Este un flux foarte mare de informații, concepualizări și chiar of-uri și neliniști pe care trebuie să le spui, poate chiar mimezi, nu se știe. Studiați și voi !  În acest periplu melodramatic, în care ochiul sensibil al privitorului poate fi denaturant subconștiental și inconștiental de mici detalii, nicio greșeală nu poate fi permisă… Șoșoacă nu poate să greșească, și dacă o face, este pentru că masele nu trebuie să vadă în ea omul perfect. Nu ar mai simpatiza-o.

De la diva sexi care face videochat cu cruciulița la gît (nu există decît 3 sau 4 imagini deocheate, suficient cît să servească drept firmituri pentru a deveni credibil acest rol), la șoferul de tir patriarhal și avocata eroină masculinizată pînă la refuz, publicul are material bun. Este ținut ocupat, permanent apăsat mental cu rolul său crucial de a ieși și behăi în stradă. Și asta pare perfect creștin. Nu crezi? Pac, ți se scoate un citat biblic în care ești îndemnat ”să nu fi prost” ci să ”spui adevărul”, să mărturisești. De cînd mărturisirea a devenit un act public, o orgie socială, o adevărată murdărire de om cu om și om cu animal în stradă? Astfel, succesul proiectului AUR  pare garantat. Nu pentru acum, ci pentru următorii ani. Avînd în spate și masa omogenă de votanți și conturi false, roboți și tanti Lenuțe care uită că au mai pus aceeași poză și la alt cont, avînd și experiența consolidării proiectelor emoționale prin care li se insuflă oamenilor un fals ideal, avînd și studiul multelor filme și multe alte documentații ale ”istericilor de serviciu” în ultimii 7 ani, Simion a reușit ceea ce multe partide doar visează. Cu perseverență și dedicare. El pentru asta trăiește, nu e ca  ceilalți,cu serviciu, cu hobby-uri și familie. Construcția AUR pleacă de la consolidarea arhetipurilor, punerea lor în scenă și împlinirea doleanțelor majoritare: de 30 de ani nu s-a făcut nimic- iată acum se face. Partidul pe care patrioții îl așteaptă. Întregul concept este clădit pe adevărate tehnici de comunicare și pe stimularea unor clase sociale care îmi readuc aminte de primele postări ale lui George Simion pe blogul său (wordpress), în care anunța mîndru tare: ”Sunt golan”.

   De aici pînă la ”infiltrarea” și coruperea partidului din fașă, prin asocierea lui cu personaje dubioase, interlopi și diaspora care nu tace – aceeași diasporă care a fost mobilizată și în anii trecuți cu alte ocazii Rezist, nu e decît un pas.  

Astfel că traiectoria narativelor oficiale extrase din of-ul publicului electoral merge la țintă, nu face risipă-n combat. Sunt profesioniști. Excepție tanti Lenutele care fac postări cu sutele și grupurile de profil în care la propriu ești racolat de membrii și ți se trimit mesaje private în care ești întrebat dacă nu te-ai săturat de clasa politică de 30 de ani. În cazul meu, am avut parte de atacuri și subtilități de prim rang la postările de feisbuc, venite din partea unor membri care rînd pe rînd au cedat. Cel mai ”dureros” și maxim afront pe care mi l-a adus unul dintre ei acum 7 zile, după ce începusem să abordez mai des tema AUR, a fost că aș fi ”ecumenistă”. Dar din nou, sunt oameni mult prea mici. Atît de mici încît tot ce au este salvarea partidului, dictonul lui, servit maselor și tuturor celor naivi. Sau pur și simplu o ciudată reavoință care pleacă de la premisa și raportul că ei ar știi mai multe canoi, prin urmare ar trebui să ne supunem. 

Acum însă un lucru e cert: cunoașterea lui George Simion în a aplica ceea ce a studiat, prin filmele motivaționale și toată adorația lui pentru Ultrași, fiori emoționali, revoluții și alte proteste- e mare. Acestea s-au renunit acum sub cupola acestei formațiuni. În mod surprinzător se spune că ar fi lucrătura rușilor. Am tot zis: care ruși? George Simion urăște kaghebiștii, rușii, cazacii, turnătorii, iubește însă cu patimă (stranie) Basarabia. Profilul său psihologic face parte din categoria oamenilor care nu se abat de la idealul lor și nu fac cîrdășie cu nimeni. Cu toate astea, este cel mai ușor de folosit tipar comportamental în orice…ambuscadă. Cînd ești unul dintre puținii oameni care are un vis…și dedici ani pentru împlinirea lui, n-ai cum să nu treci sub o aripă protectoare. Și poți să nici nu știi. Sau să știi. Ai fost mințit, înșelat, trădat de propriile slăbiciuni.  Este printre acei băieți care a făcut sex cu tricolorul pe tricou. Este plină istoria de oameni care și-au împlinit visul fraternizînd parțial cu dușmanul, împărțindu-și fronturile. De aceea în timp,  fac alții din visul tău parte din viziunea lor, dar nu exită certitudini. Pot să speculez. Faptul că Rusia are un partid atît de bine lucrat nu mă surprinde, însă sediile din Moscova vehiculate în presă că ar avea legături cu partidul AUR pot să nu aparțină Rusiei lui Putin. La asta v-ați gîndit ? Asta a verificat cineva!?  Sau totul pînă la Putin, mai departe nimeni nu se bagă și toți pretind că dețin adevărul absolut și te trag isteric de mînecă să-i crezi doar pe ei….

Triggeri, triggeri everywhere …..  

 

Inteleg diferența intre politică, religie si spiritualitate, si va indemn si pe voi s o faceti. In prima nu trebuie sa pui suflet, a doua tine calea de mijloc in societatea, iar a treia e pentru ăi mai “nebuni”.

Si stiti ce e de învățat din asta? ăa noi nu mai avem patrioți în putere. Sloganul central al AUR este că de 30 de ani românii așteaptă un asemenea partid. Am să o spun pe șleau: cât putergai și rîncezeală este, că s-a speculat ”nevoia” de un electroșoc din alte surse ca să ne dezamorțeasca? Si când el vine, îi spunem marș, că nu ești de-al nostru, patriot. Și totuși, pot să mă pronunț, că pînă la urmă proiectul este PATRIOT, în esența lui. Nu îndeplinește însă norma de suveranitate și autonomie garantate- nici a Republicii Moldova  nou înfiptă în sintonia europeană socialistă, cu sau fără acte, și nici a României, prin urmare e un proiect duios, dar tocmai aceste implicații îl fac neonest, necredibil. Niciun partid politic care își construiește planul politic pe o emoție nu ar trebui să guverneze. USR ȘI AUR folosesc exact aceleași pîrghii emoționale, considerîndu-și electoratul un soi de public consumerist. Profilul psihologic al lui George Simion este identic cu cel al personajelor de tip Florin Bădiță, Nicușor Dan, de pe vremea activismului pur. Între timp, aceste personaje s-au mai modernizat, adaptat ”cerințelor” comportamentale ale noii lumi. Și se pare că îmbracă și forme creștine !

Tactic.Dirijat, AUR a reușit să renască parțial patriotismul. Să-l scoată la suprafață pe cel autentic, onest, cu adevărat periculos aș spune, în cazul în care cineva se întreabă ”unde-s nebunii ”? Unii ies, alții tac, pregătindu-se pentru situații mai serioase decît apariția unei imitații ieftine și kitchoase de patriotism comercial, servit pe bandă în stil junk.

Sigla AUR pare să fie cea a Uniunii Europene care a făcut România Mare. Și apoi, au și rușii progresiștii lor, așa cum UE are bolșevicii ei. Mai important ar fi să se oficializeze mai repede faptul că ei lucrează împreună.

Dacă un neamț poate guverna România, dacă un iezuit poate conduce Timișoara, dacă un evreu poate avea televiziune care creează programe degradante pentru copii la mine in țară , dacă partidele de dreapta sunt dirijate din Londra și dacă piețele românesti sunt închise prin dictat mondial pseudomedical din afară, dacă o cultură americană stă sub protecție de lege romînească și dacă lemnul mi-l taie Austria, dacă usturoiul romînesc vine din China, poate și progresistul rus să iși aducă aici ideologia, Partidul… Și poate să nu fie rus dar să șadă la Moscova. Pentru că globalizarea e inevitabilă. Si pentru că românismul e inevitabil și el, pentru viitorul sănătos și foarte conservator, dar care mai întîi fabrică Societăți Deschise și mai nou, prin partide ca AUR, cel mai probabil toleranță națională, dezumflînd balonul patriotic, prin reducția lui la o lozincă, o isterie sau o luptă falsă dusă cu…propriul creator.

Dar pînă atunci, pînă cînd începe adevărata nouă ordine regională, să mai ia PNL niște măsuri care să devasteze total, și USR să mai tragă de partea lor tefeliști. După aceea, AUR cu siguranță va fi deja atît de ”racordat” la noua lume mondială, încăt vei vrea chiar tu să-l votezi. Creștinismul politic este viitorul și poate ați observat, toate partidele se aliniază deja în aceași direcție, promovînd, așa cum REZIST promova odată, respect , toleranță, egalitate, nondiscriminare de niciun fel, unitate, civilitate, diversitate în unitate, neocomunism, ecologie, funky citizens.

Așa cum odată s-a reușit construcția și deconstrucția unor tipare comportamentale și adevărate societăți și comunități, în același fel ca odată, se construiește o nouă lume, un nou stat, o țară cu oameni noi, o însăși nouă țară. Națiune îi zice acum. Torțele libertății sunt nimic altceva decît torțele aprinse de  propagandă, de ingineria socială aplicată tactic de partide (USR ȘI AUR mai ales, avînd logistica și susținerea globală în spate), care parcă se îndreaptă cu toate în aceeași deja decretată direcție. Și ținînd cont că Getia Eterna este un vis mai vechi și parcă o nouă realitate prin care suntem chemați la un soi de ciudată și agresivă trezire, să știți că lucrurile sunt mai complicate decît par. Un lucru e cert:  Nu tot ce strălucește e aur curat. Nu orice partid care folosește și se folosește de simboluri sacre și apelează la trezirea stărbunilor și la regenerarea vatrei neamului, chiar crede cu tărie în puterea unui așa ceva. 

Nu toți cei care ne vorbesc de trezirea neamului și de unire în cuget și simțiri doresc folosirea acestora liberă, departe de Roma, departe de obligații cetățenești și îndatoriri… Imperiul își face publicitate chiar aici în țară deja. 

și Nu tot ce strălucește e aur.  Dar de asemenea nici ceva despre care se spune să ne ferim, nu e ceea ce pare.

Ziceți voi că ne-a dat Putin AUR-ul înapoi? În mod cert tacticile vechi desprinse din societățile incipiente ”deschise” sunt bine aplicate dar foarte prost înțelese de ”stăpîni”, și după cum reiese, debordează de disprețul față de aceste clase, pe alocuri. Românul e văzut drept isteric, retrograd, nevrotic, supărat, tototdată el se dorește a fi trezit în stil ” Getia Eterna”, unificîndu-se într-o conștiință colectivă reformatată și orientată de la Dumnezeu și sfînta cumpătare (deci iubire de sine și de aproapele sau înțelegere față de vasta și complicata existență) –  către civilizația iluminată modernă care include și nițel din ceva spiritual. În mod clar acești lucrători politici nu știu nimic despre Getia nici despre românii adevărați, încercînd să însămînțeze un fals și sintetic patriotism, care să conducă la o și mai mare egalitate de mase. Cu toate astea, dacă îl întrebi pe Cîțu sau Iohanis despre Getia Eterna, nu-ți vor spune nici unul nici altul mai nimic.

Pe useriști mai mult îi stimau…

Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat