Cum intri la Pensiunea Cheile Oltețului din POlovragi, jud Gorj, unul dintre locurile minunate din țară, unde sfințenia, bisericile și sătenii care sunt sănătoși, vioi și au afaceri curate supraviețuiecs din cele bune cum ar fi turismul, creșterea animalelor și alte îndeletniciri care să îi țină ocupați, te întâmpină o priveliște impunătoare, din lemn de cea mai bună calitate, impozantă și plină de bogăție materială, fără ca aceasta să fie neapărat menționată ca fiind o Pensiune, arătând ca un conac sau ca o curte privată unde din când în când, vin turiști.
Dacă ne-am bucurat de turism la Polovragi în perioada în care multe acțiuni ale primăriei erau în jurul evenimentelor de tradiție, folclor, arte și meșteșug, acum, datorită acestor antreprenori mari ai Gorjului, cu care nimeni nu se laudă, ocazional ziarele contra cost, Polovragiul își dorește să ajungă în top comune, nu știm însă din ce cauze.
Statisticile cele mai recente arată că turismul este neinteresant în Polovragi și că acolo merg doar oamenii care nu își permit alte vacanțe sau turiști străini rătăciți sau impresionați de vreo poză online, cum este poza Pensiunii.
Aici, întâmpinați de prețuri exorbitante și antreprenori cum este doamna Ana Maria Caralicea, aceștia sunt măsurați, analizați și duși la categoria turiști sau persoane care se bagă în seamă, astfel explicându-se de multe ori recenziile proaste de pe net dar și lipsa de clienți care poate fi văzută la fața locului.
Cifrele de afaceri însă spun altceva.
Cu profituri încă din 2021, firma S.c. Stavim SRL, care se ocupă la ei pe site cu Hoteluri și Restaurante și alte activități de turism, și-a făcut un renume în cazările din Polovragi printr-un marketing cinstit și cochet, prin care promovau cazarea dar și zona turistică, însă fără nimeni să își poată da seama ce sau cine stă în spatele acestei afaceri impunătoare, fabricate din lemnul bun de la Polovragi și nu numai.
În curtea pensiunii, întotdeauna câteva mașini mai scumpe, dintre care mașina proprietarului celei mai mari firme producătoare sau ne producătoare de lemn din Gorj, s.C. Carlexim SRL, nimeni altul decât celebrul Ion Caralicea, cunoscut presei locale pentru afacerile cu Schwfiohoref, cei mai mari bijnițari în materie de lemn din România, dar și pasionați ai firmelor de mobilier cum este Ikea dar și alte firme nemțești mai mici.
Aceștia, după cum relatează presa de investigație dar și orice altă publicație care a mai scris despre ei, sunt ”o firmă care duce lemn la Schweighofer și în alte locuri, devorează munți întregi cu ajutorul patronului și președintelui de obște care vinde pădurile de parcă ar fi ale lor.”
Pentru mulți este doar o firmă, pentru cei care locuiesc în zonă, nu este o noutate că patronul firmei este și om de afaceri important care și-a ajutat fiica, pe doamna Ana Maria Caralicea, o vedetă locală cunoscută în Târgu Jiu pentru aparițiile frecvente în presa mondenă dar și pentru că își promovează mâncarea tradițională cumpărată de la Metro și alte companii cum sunt comenziconservehoreca sau conservepentruhoreca.ro (unde dânsa deține un abonament pe firmă), povestind despre minunatele locuri din Polovragi și despre cât este de norocoasă să dețină o Pensiune atât de mare cum este Pensiunea Cheile OLtețului.
Construită din lemn, renovată, mansardată integral din Lemn, și alte materiale scumpe.
Pensiunea nu este extraordinară și dacă nu era lemnul, nu era cunoscută pentru nimic. În trecut, aici își vindeau camere și servicii câteva doamne de la Brașov, care ulterior au vândut pensiunea nerenovată domnului Caralicea, însă nu chiar lui, ci firmei fiicei sale, administratora societății S.c. Stavim srl, sau contabila, sau femeia de serviciu, aceasta având mai multe funcții în companie, conform vizitatorilor, având chiar și funcție la bucătărie sau ca și specialist marketing.
S-au investit câteva sute de mii pentru renovarea pensiunii, ne-a spus ea pe vremea când eram turiști. Ne-a arătat băile făcute din marmură și granit de cea mai scumpă calitate, dar și mansarda care era făcută din lemn, și ne-a povestit despre planurile de a mai face mai multe lucruri din lemn, fără să ne spună că firma la care mai lucrează contabilă este în top firme românești responsabile de tăierea ilegală a pădurilor sau a defrișărilor pe persoană fizică.
Obârşia Lotrului, Vâlcea, locul acestor importanți oameni de afaceri, unde au păduri pe societăți comerciale dar și câteva persoane care lucrează pentru aceștia, de mai mulți ani, fără să știe, sau crezând că nu știe nimeni, ce fac aceștia.
România sfâşiatӑ în bucӑţi de mafia pӑdurilor!
Acest preşedinte a fӑcut asta din lipsa de bani iar acum o face din lӑcomie, nu se mai pot abţine.
Totul se întâmplӑ cu ştampila hӑinii verzi pe care i-au cumpӑrat.
S-au tӑiat o mie şi ceva de metri cubi de molid la Obârşia Lotrului de cӑtre firma Carlexim SRL GJ (toate masinile având numere de înmatriculare GJ), şeful firmei fiind Caralicea Ion din Polovragi Gorj.
Lemnul îl vinde Parjol Dumitru (Dorel), preşedinte la obştea ARC (Aninișeni-Radoșeni-Carpinișeni).
Acest Parjol Dumitru (Dorel) vinde munţi întregi de pӑduri de cinci ani lӑsând cele trei sate în sӑrӑcie şi fӑrӑ viitor.
La Crasna (Gorj) au tӑiat numai fag, cel mai drept şi cel mai gros, pӑduri seculare.
Au tӑiat vreo o sutӑ de mii de metri cubi numai de la obstea ARC (Aninișeni-Radoșeni-Carpinișeni) plus multe altele.
La Polovragi, Gorj, la SC Carlexim SRL se pot vedea munții de busteni si autoritățile ar trebui să controleze actele sutelor de mii de metri cubi care deține acum SCAN-uri si MAN-uri. A fӑcut şi puscӑrie dar pe timpul când fura cu cӑruţa.
Cunoscuți pentru problemele cu legea, ale căror urme s-a avut grijă să fie nepostate pe net, dar și plătind jurnaliști sau având grijă ca oamenii să nu scrie despre acest lucru, patronii firmei s.c. Carlexim srl dar și patroana firmei S.c. Stavim srl, care face afaceri cu turiști în Polovragi, au grijă să nu vorbească cu nimeni și să fie foarte atenți când colaborează cu cineva, având o reputație locală de oameni cu mulți bani, de care ”nu e bine să te apropii” sau cu care ”nu e bine să te pui rău, ” cum spunea o săteancă, fără să știe că aceștia fac afaceri cu lemn, mai bine zis taie pădurile, că ce să faci altceva.
Aşa se ajunge ca un exploatator gen Ion Caralicea din Polovragi să aibă firmă cu cifră de afaceri, pe doar doi ani, de 14 milioane de lei, numai din exploatarea lemnului. Publicația Scandal de Gorj a apărut un articol cu toți acești exploatatorii forestieri care defrișează ilegal , sau cu sprijinul unor angajați ai instituțiilor, pădurile Gorjului.
Exploatatori care, trăiesc de pe urma jafului pe care-l fac într-un lux exorbitant, îşi fac vacanţele în cele mai exclusiviste locuri din lume fără a avea nici cea mai mică mustrare de conştinţă pentru răul general pe care-l provoacă. , scria Publicația Scandal de Gorj într-un material online care poate fi găsit aici https://old.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/regii-lemnului-afaceristul-caralicea-un-milion-si-jumatate-de-euro-anual-din-exploatari-forestiere/index.htm
Proprietarii pӑdurilor nici nu sunt întrebaţi dacӑ sunt de acord cu acest jaf. Pur şi simplu chelesc munţii cu ajutorul, acordul si ştampila şefului de ocol OSP Voineasa (ocol silvic privat) Marinescu Doru care, chipurile, este legist.
La şedinţe sunt lӑsați de bodiguarzi doar moşnenii, proprietarii cei bӑtrâni care sunt usor de dus de nas, tinerii si cei care sunt în putere sunt ţinuţi afarӑ, dacӑ vreunul vocifereazӑ sau ridicӑ tonul, este dus la secţia de poliţie unde i se întocmeşte dosar.”
Un copac ajunge la maturitate în mai bine de 60-70 de ani. O antreprenoare de succes din Polovragi, fiica magnatului care taie păduri la Vâlcea, a ajuns cu profituri uriașe pe Pensiune după un an.
Fără o investiție în marketing și fără să știe dacă și cum este POlovragi o zonă turistică care să atragă turiști zilnic câteva zeci, la prețuri de cazare de o sută de euro și mai bine, pe zi, cu tot cu mâncare (mâncare la conservă, nu gătită, pentru că așa se fac banii în horeca, când ești important) doamna Ana Maria Caralicea se laudă că are un grad de ocupare foarte mare în fiecare an, și că turiștii vin la Polovragi ca la un sat important, susținând că are profituri mari și că merge foarte bine de când a introdus meniul tradițional, piept de rață cu sos de trufe și conserve de supe creme dar și alte mâncăruri tradiționale cum sunt conservele de paste italienești, și alte mâncăruri cumpărate de pe internet, pentru care susține că plătește peste câteva mii de lei pe lună, pentru a-i aduce profit.
Nu știm dacă acest lucru este așa cum susține.
Văzând în presă, Pensiunea Cheile Oltețului nu și-a mai făcut o reclamă de mai multe luni de zile și stând la ei, câteva zile, am văzut cum niciun turist nu intra, niciun turist nu telefona, niciun turist nu deranja familia, care era întotdeauna acolo, adunată. Ocazional câte o persoană care intra, întreba și pleca mai departe, solicitând poate cazare însă conform recenziilor, cazarea nu este pentru oricine și aceasta este doar pe bază de rezervare. Este mult de muncă în turismul de la pOlovragi însă dacă este să ne luăm după ce spune acestă doamnă, pensiunea ei merge cel mai bine, aceasta fiind tot timpul plină, având clienți care cheltuiesc mai mult de câteva sute de euro pe zi, mai ales când este sărbătoare sau o zi importantă cum sunt festivalurile din POlovragi, unde românii vin să cheltuie sute de euro pentru a se caza la această Pensiune.
Mulți nu văd pentru că ei cred că acești oameni au realizări importante sau sunt oameni de succes, Pentru mulți, banii sau a avea mașini luxoase dar și a deține ce a mai ”mare” Pensiune din Polovragi este un succes, însă noi știm că aceste lucruri nu sunt spuse așa cum sunt ele ci cum doresc aceste persoane să fie văzute.
Ana Maria Caralicea, cea mai mare antreprenoare din Polovragi.
Descrierea corectă ar fi: fiica unui om care a tăiat păduri ilegal, încercând să spele contabilistic păcatele tatălui său dar și încercând să ducă din greu o afacere ”costisitoare” cum este Pensiunea Cheile Oltețului din Polovragi, care are zilnic câțiva clienți, la tarife pe care niciun român nu le-ar plăti, să vadă lemn furat, sau să vadă zilnic cum se distrează oamenii a căror probleme cu legea sunt de natură atât de penală încât nici n-ar mai fi nevoie de plângere din partea cuiva pentru a mai merge vreodată singuri pe stradă.”
Pe Valea Lotrului, în Vâlcea, munți întregi au rămas fără copaci. Șeful pădurilor din zonă a fost numit de curând șef peste toate pădurile statului. Despre dezastrul din pădurile noastre s-a vorbit și la emisiunea “România, te iubesc!”, fără a ști nimeni cine sunt persoanele și cum promovează aceștia afaceri în turism, pentru a-și ”șterge urmele” și cine știe, a face promovare unei Pensiuni din Polovragi de care n-a auzit nimeni, sau dacă a auzit, nimeni nu vrea să stea acolo, pentru că e scump, nu sunt angajați, personalul este plictisit și patronii își selectează cu atenție clienții, încercând să spună că ”au turiști” pentru a petrece ei mai bine. Este un loc neamenajat, și asta au spus-o și profesioniștii în domeniu, când au fost în vizită.
Valea Lotrului, Vidra, Voineasa, sunt locuri de o frumuseţe aparte. Din păcate de aproape 30 de ani de pe aceşti munţi se scoate lemn tăiat ilegal. Aici hoţia este la ea acasă, iar rezultatul se vede pe toţi munţii. Cât vezi cu ochii.
De aici pleacă povestea pădurilor din Vâlcea, în prezent fiind multe uitate sau nu s-a mai scris. https://www.gds.ro/Local/2006-04-18/Padurile-din-Valcea-decimate-de-un-sef-al-Ocolului-Silvic-Voineasa/
„Aceasta este prima reţea de crimă organizată în domeniul retrocedărilor, condamnată la pedepse semnificative. Nu cred că mai sunt cazuri mari de retrocedări frauduloase finalizate. Au mai fost finalizate la DNA, dar acesta este primul caz în care s-au luat asemenea pedepse. Cazul dezvăluie toată amploarea şi modul în care diverşi intermediari au reuşit să acapareze suprafeţe semnificative. Speţa asta – oamenii au fost condamnaţi pentru că au creat un eşafod al acestor retrocedări de la început cu gândul de a înstrăina terenurile obţinute, către Cascade Empire, parte a grupului Schweihofer. (…) Cu munţii aceştia, pe care i-au vândut lui Cascade, aveau planuri să facă altă pârtie de ski, mai mare decât Transalpina şi au făcut o înţelegere cu Gerald Schweihofer – există documente din dosarele DNA. Gerald Schweihofer a fost de acord să le vândă nişte terenuri, să taie masa lemnoasă şi să o primească el, să o scoată din fondul forestier şi să facă o pârtie care să coboare pe malul lacului Vidra. Dar condiţia pe care a pus-o Schweihofer a fost ca el să aibă cel mai mare hotel din zonă”
Curtea de Apel Piteşti a decis, recent, condamnarea definitivă a mai multor persoane pentru acţiuni ilegale prin care au fost înstrăinaţi munţii. Cea mai mare pedeapsă a fost de 12 ani de închisoare, cel vizat fiind Gheorghe Deaconeasa, fost şef al Ocolului Silvic Voineasa. Alte două persoane, Mircea Basarabă şi Mihai Dan Petrulian, au fost condamnate la câte zece ani de detenţie.
Lucrurile nu s-au schimbat, însă având mai multă experiență în afacere dar și în selecția clienților și colabratorilor, firma S.C. Carlexim SRL duce tăierea de lemn la un alt nivel, și oferă cadou fiicei, Ana Maria Caralicea, moștenitoarea imperiului, o pensiune renovată, de care să se ocupe și unde să își pună în public abilitățile de antreprenor, despre care nu ezită să scrie în presă, plătită sau nu, promovându-se numai pe ea.
Ana Maria Caralicea s-a aventurat într-un domeniu total necunoscut, cel al turismului, neavând nicio experiență în business sau hoteluri dar având susținerea tatălui ei, la firma căruia avea experiență în contabilitate și alte lucruri pe care le făcea, fără să știm dacă aceasta este sau nu plătită.
Ca și în cazul ”evoluției” afacerilor tatălui ei, și aceasta se laudă cu o creștere într-un singur an a cifrei de afaceri, de la niciun client la câțiva zeci de clienți pe zi, în condițiile în care acolo nu vine niciun turist, sau nu stau, sau nu le place, sau sunt sufocați de pretențiile angajaților care de multe ori spun că nu fac numai anumite feluri de mâncare și chiar dacă au camere libere, nu au voie decât anumiți clienți, pe bază de plată avans, sau rezervare. Plățile cu cardul nu sunt permise.
Firma Carlexim a început afacerile cu lemne în mod timid participând la licitaţiile organizate la Direcţia Silvică Gorj, în 2008 având contracte în valoare totală de 81.000 de lei, după ce în urmă cu un an suma câştigată fusese cu mult mai mică.
Societatea deţinută de către omul de afaceri din Polovragi, Ion Caralicea a avut în 2012 o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei iar anul trecut una de 7,2 milioane de lei, adică peste jumătate de milion de euro. La atâta bănet cât a trecut prin Carlexim, profitul a fost, pe 2013, de 747.000 de lei. Toate aceste sume colosale au fost adunate din afaceri cu lemne şi pentru a ajunge la astfel de performanţe este puţin probabil că s-a respectat vreo regulă sau că i-a păsat cuiva de dezechilibrarea mediului. Acest lucru este dovedit din plin de fotografiile făcute chiar de către Ion Caralicea în depozitele proprii şi care surprins cantităţi absolut impresionante de lemne, dar și prezența sa permanentă pe site-urile străine în care se ofertează lemn, printre care celebrul cumpărător, Schweigofer, unde se licitau sume fabuloase pentru lemne dar unde și se asigură un flux de oferte pentru lemn, printre care unele sărace, doar pentru România, cum ar fi cele puse pe platforme de specialitate cum este https://lemn.fordaq.com/srvLatestPostings.html?ci=83880 sau https://www.emis.com/php/company-profile/RO/Carlexim_SRL_en_2374050.html care îi asigură prezența pe piața internațională, fără ca acest lucru să fie foarte bine promovat. Alte siteuri de vânzare unde această firmă vinde, fără a atrage mult atenția asupra sa este https://afacerilemn.ro/ dar și alte câteva prezențe pe piețe internaționale, https://www.rwim.ro/firma/carlexim-srl https://woodbusinessportal.com/CARLEXIM-SRL-companydetail-de-353045
Milioanele de lei ce vin pe bandă rulantă an de an nu-l fac însă pe Ion Caralicea să funcţioneze în perfectă legalitate. Pe rolul instanţelor existând zeci de litigii deoarece societatea Carlexim nu-şi achită taxele de drum pentru mulţimea de maşini de transport lemne pe care le are, aşa că a ajuns în faţa judecătorilor împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru anularea amenzilor primite, scria o publicație din Gorj, în urmă cu cîțiva ani. Niciun articol ”acuzator” nu a mai fost scris de atunci la adresa acestui ”magnat”, sau mare om de afaceri care și-a pus fiica, pe Ana Maria Caralicea, sub pretextul evoluției unui business frumos, să se ocupe de contabilitatea firmei dar și să fie imaginea firmei Pensiunii, sau persoana care se ocupă de clienți, dacă aceștia sunt.
Având cel mai bun exemplu de cum se fac afaceri fără să ai probleme cu legea și cum să ajungi în Top firme într-un oraș care se bucură de atenția presei doar când cineva dă o știre, și nu pentru că acest oraș ar avea ceva deosebit, primarii și localnicii dornici de câștiguri și investiții rapide, doamna Ana Caralicea se bucură să ne transmită că toate câștigurile ei provin din turismul extraordinar din Polovragi, ținând cont că Pensiunea e pe ultimul loc pe google, căutările pe google despre Pensiune dar și despre Polovragi au scăzut în ultimii ani foarte mult, conform statisticilor google, iar autoritățile sunt mai mult implicate în atragerea de fonduri europene pentru turism dar fără turism, sau fără a-și păstra specificul, susținând că ei doresc să se modernizeze. Tot aceștia se laudă cu top firme din sat, cum este Carlexim, cunoscută pentru defrișări sau susținerea defrișărilor ilegale, cu angajați și colaboratori după gratii, foști pușcăriași și cercetați penal pentru afaceri cu statul, dar și cu firma aceluiași magnat, care întreține cu bani o Pensiune nepopulară pe google, care are numai recenzii proaste și de a cărei marketing se ocupă doamna Caralicea, încercând să ascundă lucruri care s-au spus.
Pensiunea, făcută din Lemnul furat din pĂdurile din România, tăiate ilegal și fără umanitate, este o pensiune frumoasă unde din când în când mai vin clienți, fără să știe că ceea ce văd în google sau pe website, povestea frumosului și a tihnei, despre care ne-a povestit fostul lor specialist de marketing, ascunde multă tulburare emoțională, probleme cu lemnul și o incapacitate umană de a respecta pădurile, de a-ți respecta locul de baștină. Nu poți să vii cu povestea tradiției și să susții românismul sau să suții că tu ești mândră că locuiești în Polovragi sau că ești mândră că faci business în Polovragi, când tatăl tău, asupra căruia nu ai nicio vină dar ai o responsabilitate de a nu ajunge ca el, este cel mai mare interlop și afacerist de lemn, vânzător de rang bijnițărime, care a reușit în ani de zile să obțină venituri din vânzarea legală a lemnului, închizând oameni la pușcărie, fără ca el să fie vreodată cercetat.
Acum să ne uităm la celelalte pensiuni, ce au ele și n-are Pensiunea Cheile Oltețului, de a reușit această pensiune care nu apare nicăieri, să aibe o cifră de afaceri atât de importantă de aproape 10 milioane de lei, aproape cât profitul sau cifra de afaceri a Carlexim, declarată sau nu?
Aici sunt recenziile clienților care se plâng că nu e nimeni, că nu se face mâncare, că ciorba nu e bună, că nu au personal, că angajații nu sunt, că doamna care este patroană face și de mâncare, că uneori nu ai voie să intri, că de afară e frumos și în interior miroase a neomenie, că nu au curent, că au un bucătar scump, că nimeni n-a văzut niciodată clienți călcând la ei vreodată, că nimeni n-a dat vreodată acolo check in, in afara de câteva vedete plătite pe facebook, iar firma cu care au lucrat pe marketing, a fost ”săltată” din afacere, după ce le-a adus profit.
Tot în instanţă îşi tranşează şi problemele cu Autoritatea Rutieră Română după ce aceleaşi maşini de transport lemne au fost surprinde în trafic încărcate cu cantităţi cu mult mai mari decât capacitatea autocamioanelor. Probabil că Ion Caralicea încearcă cumva să facă ceva economie pentru vacanţele pe care şi le petrece în străinătate şi cu care nu uită să se laude pe reţele de socializare.
Organele statului n-au prea călcat prin bătătura miliardarului, cu excepţia Inspectoratului Teritorial de Muncă, instituţie care i-a aplicat o amendă în urmă cu doi ani, însă contravenţia a fost anulată în instanţă de Carlexim. Ce putem găsi la ei în ogradă sunt petreceri private cu instituțiile statului ”de-ale locului” care cel mai adesea nu știu cine sunt acești oameni dar și petreceri pe firmă cu alte câteva companii din oraș, despre care nu știe nimeni. Clienți: prieteni de partid. șefi de la instituții și câte un agent de la ISU care vine să vadă dacă stă bine lemnul pe mansardă și nu le-a picat în cap . Fotografiatul și pozatul în incintă sunt interzise, mai ales când sunt evenimente private, și atunci ni se spune că trebuie să plecăm acasă, deoarece pensiunea e plină.
Ca și orice alt antreprenor român elogiat de presă și care face afaceri ”cum poate el” sau cum e susținut de instituții sau primărie, și acesta a dat salarii la câțiva oameni, însă dacă oamenii aceștia ar ști ceea ce au produs, sau pentru ce bijnițar de nivel înalt lucrează, cu siguranță n-ar mai dori nimeni să lucreze pentru el.
I-am întreba pe Polovrăgeni dacă sunt mândri că comuna lor ajunge în top comune din România la nivel de câți bani au câștigat și dacă pâinea pe care o mănâncă din banii câștigați lucrând pentru acești oameni merită lacrimile pădurilor, lacrimile străbunilor și lacrimile celor ce au păzit vitejește cândva comuna și chiar și pe ei, i-ar fi păzit, sau poate îi vor păzi, dacă se vor lăsa de a mai lucra pentru acești oameni.
Cum putem să ne lăudăm cu tradițiile noastre, să prețuim folclorul și lucrurile frumoase, să aspirăm la titluri de comune sau pensiuni culturale, să ne lăduăm cu tradițiile dar noi să vindem conserve oamenilor și să spunem că facem mâncare de cea mai bună calitate, când defilăm cu asemenea lucruri care nu aduc stimă și cinste niciunui membru al acestei familii dar nici vreunui client care se laudă pe facebook că le-a călcat pragul.
Să știți că ăla e lemnul furat.
Lemnul defrișat.
Lemnul pe care îl plâng copiii voștri, copiii copiilor voștri și copiii copiilor copiilor voștri, pe care i-ați lăsat, pentru o vreme, fără pădure, fără locuri frumoase, fără povești care să aibe ceva de spus și în zonele în care mergeți cu turiști străini să le arătați câte un petec de pădure, care nici ăla nu mai e al vostru, căci in toată bisericimea postată pe facebook, și credința ieftină în Dumnezeu pe care o afișează, atâta au putut oamenii ăștia să facă.
Mergeți la Polovragi, spuneți-le că toată lumea știe.