Selly spune lucruri trăznite | Copiii noștri | Manifest pentru Libertate |

Am citit felurite postări și articole despre vloggerul Selly,  asa ca mi-am zis hai să vedem ce-i și cu individul ăsta, pentru că este bine să verifici adesea adevărul din mai multe surse, și să îți faci propria părere despre oameni și lucruri. Culmea, așa zice și Selly, asta oare mă face pe mine o nemernică, la fel ca pe el?  🙂  
 

L-am urmărit la filmarea ultimei probe la Bac când în loc să vină cu bolidul, a apărut cu o Dacie super customizată, inhibând inteligența asimptomatică a jurnaliștilor preocupați de soarta și banii lui. Își vânduse bolidul, pentru că a zis că dacă 3 oameni îți spun că ești beat, e bine să mergi să te conformezi. Nu cred că vă dați seama încă acum despre comunismul și mizeria acestor sintagme care au ”dus la culcare” oameni însemnați, care chiar au avut ceva de spus și schimbat odată. Despre Selly nu se stie încă, dacă el în timp va avea ceva de spus sau acum doar … se joacă. Cert e că mie mi se pare un aluat bun. Dă rateuri, scrie mizerii și are trăsăturile specifice personalităților excentrice, însă prin comparație cu prostia jurnaliștilor, eleganța și diplomația boșilor puturoși din guvern, a fost 1-0 pentru el. Am savurat filmarea, recunosc, mi-a plăcut atitudinea lui.
 
Remarca este simplă: cine comentează despre nivelul prestației acestui personaj numit Selly? că este un personaj până la urmă, și asta ar trebui să înțeleagă mult, unii fac parte din clasa celor care noaptea savurează filme cu personaje negative, tulburate patologic, iar ziua dau lecții despre cum să ne purtăm cât mai corect și la dungă. Nu e prima oară când aud exclamații precum ” pe vremea mea, copiii umblau în uniformă și așa mai departe”. Cert este că uitându-mă la cei care condamnă excentricitățile acestui puști, atent selectate și retușate (prost) de mass-media, înțeleg din surse deschise că ar fi vorba de melancolici avizi după vremurile de odinioară. Nu mai zic despre aspectele psihoemoționale, că deja iar îi  bag pe unii în ceață, și așa deja am scris prea mult. Tot aceștia le-ar pune lesă copiilor lor, dacă asta ar fi legal. Îi recunoști după felul în care își cară copilul trist deja la cursuri de tot felul, ba chiar au început să-i ducă și la experimentări psihologice, dorindu-și să facă din ei perfecțiunea (prost înțeleasă). Să facă ei ce n-au trăit părinții. Cu cât părintele e mai frustrat și mai prost, cu atât copilul lui va beneficia de mai multe lecții și cursuri, OBLIGATORII ! adică ce vreau să spun? Că înseamnă ceva să ai activități și cursuri pentru că îi este drag copilului să le facă, și alta este să îl obligi, văzând că se chinuie. Într-un fel nu condamn această îndeletnicire, este perfect normal, e copilul tău, faci ce vrei cu el, dar mai lasă-l să respire, zic!
Cât despre felul în care Selly educă tinerii, întrebarea este: nu cumva generația dvoastră i-a educat astfel pe ei? Că vorba aia, mulți au scăpat din comunism mai rău ca niște animale sălbatice din cușcă, și în loc să își înfrâneze pornirile, le-au transmis mai departe copiilor lor încurajați, desigur,  și de consumul de serviciu. Dacă tu ca părinte trecut prin generația durerii n-ai apucat să-ți trăiești rebeliunea, lasă-i taică, să trăiască ei. Dacă n-ai putut să umbli cu blugii rupți deși te frustrai interior, lasă, maică-, să poarte ei. Să rupă ei lanțurile înfrânării pe care noi, voi, adică, generația comunistă inhibată și înăbușită a dat pe-afară, de cum a văzut libertatea cum se naște la orizont. Adică principiul e foarte simplu și perfect freudian: Cu cât pui dop și inhibi o pulsiune, cu atât ea va exploda, va umple vasul, adică pe tine, și apoi, în condițiile prielnice, va da pe-afară. Mai țineți minte când v-ați înghesuit la hipermarket în pandemie să vă umpleți frigiderele cu mâncare, crezând că o să rămâneți cu stomacu gol?  Este același principiu. Da, a fost o scuză bună aia cu ”noi am trăit în comunism și știm ce înseamn să rămâi fără mâncare. Da, domnle, dar au trecut 20 de ani de atunci, unde ți-e evoluția firii? Au trecut anii DEGEABA! Acum firește că nu po să mai facă nebuniile tinereții la 30-40 de ani, așa că acești oameni le-au transmis copiilor, direct sau delicat, la nivel individual sau chiar psihologic, o grămadă din dorințele neîndeplinite ale lor, amplificate de ”dopul” regimului, gura lumii, etc.  Iată unul dintre rezultate.
 
Pe de altă parte, este în firea maselor omogenizate și mediocre, care nu și-au trăit viața și implicit libertatea la timp, ca atunci când apare cineva mai răsărit, fie el și mai agresiv și tembel din fire, să își dorească să fie tras înapoi, la nivelul siguranței de grup.  Dar cum era cu libertatea? Să ne zică CTP și gloatele de comuniști undercover care încă mai speră la omogenizarea de mase și la limitările de consum. Însă ceea ce se propune este de fapt un soi de RAȚIONALIZARE: a personalității, a instincteor, a talentelor, a orice și omogenizare de mase. Mă repet. Visul oricărui frustrat social, dornic de comunism, de uniformizare și egalare: toți la fel, toți egali. Niciun cap mai presus, nicio personalitate mai nărăvașă pe care să nu o poată controla. Că Selly sau oricare altul are mașină de mii sau zeci de mii de euro, n-ar trebui să fie treaba nimăni. Cu atât mai puțin, culmea, al celor care se închină capitalismului și a LIBERTĂȚII ÎN PIAȚĂ, sigur că aici putem să dezvoltăm, că nu se știe dacă e vorba de firme, sau consumatori. Practic nu poți să spui că prețuiești libertatea în capitalism, iar când apare Selly să începi să-i găsești metehne, că are bani că are mașină, sau că se îmbracă scump. Ce o să faci, o să mergi pe stradă să îi cerți pe oameni, că poartă pantofii pe care TU nu ți-i permiți? Sau că au talente la care tu doar ai visat? din nou, methnele personale bat crunt și proiectiv la porțile societății.  Dacă vă zic că lipsa de sens a multor oameni în viață este cauza primordială a problemelor și a guvernării, mă credeți? NU! Nu și-au găsit sens nici guvernanții, așa că umblă cu mișmașuri, nu și-au găsit sens nici cei care luptă împotriva lui Selly și a altor tineri, fără de argumente. Ce fac ei de fapt? SE APĂRĂ. Își apără contextul propriei evoluții, își apără încleștarea, își apără specializarea lor pentru o lume care din păcate nu mai există.  Mulți sunt conservatori, dar dacă îi întreb CE CONSERVĂ EI, habar nu au să-ți spună. Păi progresismu… bla bla. Bine, omule, dar dacă lupți împotriva progresismului tu nu înseamnă că ești CONSERVATOR,  neavând niciun exemplu conservator în propria ta viață. Și atunci te iei de Selly și alți băieți ca el, că vezi-Doamne strică tinerii la cap. Revin la punctul anterior: tinerii nu sunt stricați la cap, ei sunt gata să combată NOUA LUME, aia care se naște la orizont, cu patos, cu rebeliune, cu răzvrătire, cu dorință de a schimba programele cretinopate ale lumii. Unii deviază și bat în progresism, alții sunt convinsă că vor face o treabă bună !  Dar acum e pubertatea lor ! tu ce făceai în adolescență, când aveai criza aia de originalitate?  Nici măcar BUG Mafia nu mai cântă despre cartier, iar Cheloo, obraznicul patriei acum dă lecții de istorie pe facebook cu aceeași vână care pe alții odinioară îi devasta. Te-ai prins?
În altă ordine de idei, aș vrea să mărturisesc faptul că m-am uitat la vreo 4-5 videoclipuri cu Selly, în unele apărea și cu Dorian. Sigur că fiecare om poate avea prejudecăți cu privire la cineva pe care îl consideră inferior (sau poate chiar este), prin urmare pot să înțeleg perfect aerele de trufie ale generației indie hipsteroidă când apar asemenea ” cocalari” precum ei.  Dar știți ce am remarcat dintr-o perspectivă diferită, psihologică, la aceștia?  Bucuria. Faptul că știu să râdă, să se bucure de viață, să-și manifeste personalitatea liber, să aprofundeze simplitatea vieții, și chiar dacă se adaptează trendurilor nocive, o fac nu dintr-un soi de rezonanță cu răul, ci dintr-o intenție pozitivă, pe care ABSOLUT ORICE OM – chiar și voi, cei mai mulți, care purtați mască- o faceți din nevoia de a ARĂTA CĂ VĂ PASĂ. 
Apoi mai zic că odată erau emisiunile acelea cu Ianțu: ”Copiii spun lucruri trăznite”. Mai țineți minte cum râdeați și vă trufeați unii văzându-vă copilul acolo pe scenă, spunând chestii nevinovate, sau lucruri învățate direct de la părinți? Ei bine, vlogging-ul este un fel de ”Copiii spun lucruri trăznite”, însă adaptat vremurilor crunte pe care le trăim. Tot spuneți că am evoluat, tehnologic și ca oameni, credeați că vom fi de acum filosofi socratici? neh. Alta e evoluția acum.
Și știți ce am mai remarcat la Selly? Faptul că spre deosebire de mulți dintre comentaci, își apreciază iubita, având dese momente de stînjeneală, fîstîceală specifică tinerilor. O inocență aparte. Da da, încă o mai are. Dar asta e ceva ce aerele grotești pseudointelectuale ale comunității etice și manierate, de sorginte elitistă nu poate accepta, căci ea, în ascuns, ar prefera să vadă ghei la costum sărutându-se și citând din KANT, împuțind societatea cu raționalismul dialectico-filosofic dătător de moarte!  new- age vs bucuria tinerilor cu excentricități premature.  Sau a maneliștilor  chiar, dacă vreți ceva mai extrem. Eu  o aleg pe a doua ! Chiar dacă Selly nu e manelist. Încă un motiv de frustrare mai tare! :)) (of, dacă era și manelist, era ura supremă)
Este Selly mai nemernic decât 1000 de indivizi care țipă și zbiară într-un hipermarket la cel care intră fără de mască? NU ESTE.  Acum dacă ați urlat așa vreodată la cineva sau ați pus careva mâna pe TELVERDE turându-vă aproapele, priviți-vă în ochi și priviți în oglindă, apoi uitați-vă la Selly sau la cei pe care  îi numiți cocălari. Șansele ca unul dintre aceștia să vă vândă sunt mai mici decât șansele ca voi să vă aruncați vecinii în aer, că unii au strănutat. Vorbesc generic,v-ați prins, nu acuz! NU zic că hate-ul e ceva bun sau rău, spun doar că Gradul de mizerie e mai mare la ceilalți decât la băiețașii ăștia!
Este Selly personajul negativ care a schimbat în rău copiii României? păi  uitați-vă cine și ce vine din spate: cohorte de lgbtiști gata să domine cu melancolie, pițiponceală  ieftină vulgară și multă dramă, răutate pură, demonic pură, fix aceste generații dezinvolte NORMALE AZI, pe care mulți dintre oameni  nu le mai suportă. Li s-a acrit cu ”normalitatea” asta excentrică. în adâncul lor, știu foarte bine că mulți și-ar fi dorit să dețină obrăznicia lui Trump. Dar nu pot, așa că se leagă de ai noștri, poate-poate s-o mai coborî vreunul înapoi în turmă, la nivelul lor. Și deși unii bubuie de carte, și sunt oameni învățați, întrebarea e… ce le lipsește de n-au reușit încă să vadă dincolo de manifestul puber?  ei nu le suportă adesea pentru că în ele se văd pe ei înșiși, acolo zace moștenirea patimilor  transmise subtil, prin metode și tehnici tainice de propagare a informației, a stărilor de spirit, a metehnelor și ale pulsiunilor. Și dacă nu mă crezi, ar trebui să citești niște știință, să vezi cum funcționează neuronii oglindă, imitația socială, cum problemele din copilărie se reflectă în atitudinea adulților, și apoi mai există și inhibarea stimulată de părinți, subconștientul social și multe alte aspecte ce țin de organizarea psihosocială a oamenilor.
Dacă în timp, lucrurile vor devia, și Selly va devia spre zone politice obscure, sau alte locuri mai întunecate ale divertismentului , deocamdată am caracterizat ceea ce este în prezent. Și Tudor Chirilă era mișto acum mulți ani, până să ajungă un instrument de propagandă progresistă, și o bubă urlătoare în mulțime, dar vom vedea în timp.
Și în timp ce urmăream un videoclip al său alături de Dorian, (HATZ) mi-a apărut, pentru a 4-a oară deja, o reclamă destul de urâtă la niște jocuri pe care cel mai probabil, copiii multora izolați în casă și fără prieteni, izolați între cărți și la calculator jucând jocuri- le-au accesat, cu efecte imediate. Atașez mai jos imaginea reclamei și vă las să cugetați. Și toate aceste imagini apăreau în timp ce urmăream un videoclip cu doi tineri zăpăciți care își testau prietenii și făceam mișto-uri despre te-miri-ce. Chiar dacă nu gust glumele, sau le gustam în tinerețe cândva, într-o măsură care nu trecea dincolo de viața privată, se poate vedea cu ochiul liber diferențele între cele două lumi: una a acestor personalități excentrice,  puse pe șotii, unele nesimțite ce-i drept, și lumea cealaltă a copiilor încleștați și morți în online, sau mai rău, a celor care respectă la dungă regulile din ce în ce mai imbecile ale unei societăți aflate pe moarte, ghidate de progresismul demonic ce abia așteaptă să pună stăpânire pe ei.
Aceasta este captura de ecran la reclama ce rula deja de 3 ori în timpul vizionării videoclipurilor. Cred că atunci când vorbiți de pericolul vizionării clipurilor lui Selly, sper că la reclamele astea vă referiți. Ah, nu știați de ele? 🙂
Revenind la problema care frige pe mulți dintre cei care cel mai probabil nu prea au citit ceva mai mult decât literatura românească de ”specialitate” care s-a predat pe vremea mea, și care recunosc, mi-a folosit la ceva dar mai mult mi-au folosit lecturile din alte sfere și domenii, decât romanul lui Liviu Rebreanu.
 Practic democrația este ok dacă 10000 de obezi mediocri și proști, frustrați și lipsiți de vlagă ies în stradă scuipând semințe să protesteze împotriva lui Dragnea, sau împotriva lui Iohanis, sau împotriva a ORICE, iar ei sunt ascultați,
dar când elevii, copilașii României dau semne clare de oboseală, istovire și dorință de a face ALTCEVA, sau de a li se schimba METODA de predare, sau de a le fi schimbați profesorii obosiți și plictisiți, scîrbiți adesea de propria profesie (nu mai e ca pe vremuri, v-o spun) , asta înseamnă NESUPUNERE CIVICĂ, și se penalizează de mase, crunt.
Dar până la urmă ce poți să ceri de la niște oameni  mulți, încăpățânați cu manualul de română încă în față la 40 și ceva de ani, care nu fac diferența de mulți ani între CEDRY2k , Connect-R, Cheloo , Puya sau generația asta nouă de trapperi  prin Selly, care cântă despre pui Crispy cu sos și aripioare, despre zahăr cubic și despre bani.  Ei cred că toți sunt la fel.  Dar aici este o altă discuție. Ușor amuzantă. Revenind.
CE I S-A REPROȘAT ACESTUI TÂNĂR, SELLY, DE FAPT?
Faptul că a criticat programa la Limba și Literatura Română, spunând că memorarea comentariilor literare nu este la fel de importantă precum studierea unor concepte ce lipsesc acum din programă. Ca de exemplu educația financiară. Sunt de acord. Sigur, nu spun că Eminescu ar trebui înlocuit cu vreun lider economic de mare succes, ci spun așa:
1. Profesorii trebuie să fie mai dedicați, prin asta nu doar mărite salariile în învățământ, ci și făcută selecția riguroasă a celor care își doresc profesia, fie din considerente vocaționale și de pasiune, fie din oportunism și pentru statut, că de salar nu poate fi vorba.
2. Comentariile operelor nu ar mai trebui să fie memorate, ci sugerate, ca fiind exemple primare, iar în loc ca profesorul să fie prea obosit și epuizat să mai îndemne la gândire, să le explice elevilor cum stă treaba cu metafora, încurajându-i pe ei să lege informația. Sigur că pentru asta îți trebuie creativitate, răbdare, fler de prof bun. Ia-o de unde nu-i! (în anii 90 se încuraja chestia asta, astăzi mergeți la orele de română să vedeți stilul în care se pun cu acreală și plictis pe tavă marile opere românești) .Ele nu mai sunt de actualitate nici pentru profesorii progresiști, care cică au ”progresat”. În fine. stufoasă treabă, politică.
3. Educația financiară este vitală în vremurile de azi. Foarte multă lume laudă capitalismul, cântându-i ode și romanțe așa zis democratice, dar aceiași oameni parcă spun NU educației financiare când vine vorba de materia asta predată la școală. Capitalist-conservator, parcă asta-i trendul, nu? Vrem să conservăm programa  la Română,  dar pe de altă parte, anulăm orice încercare de a introduce noțiuni de antreprenoriat, de vocație, de cifre și bani tinerilor. hmm, De ce?  De ce nu se dorește educarea tinerilor în privința asta? E mai cool să fii sărac și prost, un număr manipulabil pentru mașinăria de vot, decât să gândești lucid și critic, cu sau fără Eminescu.  Apoi, după 14 ani de școală și încă 4 de universitate, să îți cerți copilul că nu știe să-și chibzuiască banii, sau că nu e în stare să completeze câteva hârtii la finanțe, sau nu înțelege de ce trebuie să respecte birocrația, sau mai rău, ce atribuții are un deputat și de ce NU e bine să bei coca-cola.  Știu, e cool democrația, cu condiția să ai un popor tâmpit, care te votează. Sau pe de altă parte, cete de oameni la fel de tâmpiți, dar ceva mai răzvrătiți, cu personalități de împrumut din corporații și branduri  ( vezi #rezist) .
4. Cei care își doresc 100% puritate românească în programa la limba și literatura română, uită un aspect crucial în toată treaba asta. NEVOIA DE PATRIOȚI ÎN SOCIETATE. Păi cum, domnule, mă trimiți pe mine, un puști să-l studiez temeinic pe Arghezi sau Eminescu, îmi dai să-l memorez pe Nichita Stănescu și să studiez apăsarea bacoviană, dar dacă vreau să-l citesc pe Mircea Vulcănescu sau Radu Gyr, sau să aprofundez scrierile cu adevărat importante ale Marelui Poet Național- românul absolut, Eminescu, îmi spui că sunt habotnic, mă faci nepotrivit cu vremurile, neadaptat sau în urmă cu 100 de ani.  Dacă mai calc și în biserică, mi-am semnat dispariția din societatea cool.
5. Tot cei care comentează cu forță despre obrăznicia lui Selly cel mai probabil au copii oligofreni, lipsiți de talente. Pentru că Selly este un copil talentat. Asta îi ucide pe mulți părinți care fie din propriile slăbiciuni n-au reușit să creeze copii cu talent, fie nepăsarea lor și ura sau frustrarea și indolența, i-au condus spre această nefericire: de a avea copii nepregătiți, răi, sau care încă nu și-au descoperit talentul . Karma știe !   Atât copilul cât și adultul care este pe calea lui și și-a descoperit pasiunea, NU VA COMENTA NICIODATĂ și NU VA PUTEA INVIDIA PASIUNEA ȘI TALENTUL CELUILALT. Dar asta cum s-o afli stând toată ziua pe canapea, sau părerist pe feisbuc,  corectând greșelile gramaticale ale altora? N-ai cum.
Prin urmare, atât am vrut să zic, că situația este mai complicată, și prost înțeleasă chiar și de cei mai dăștepți, de ce? Știți de ce? Pentru că emoțiile și atașamentele lor sunt mult prea mari pentru a vedea problema de fond și în detaliu. Pentru că fiecare om din societate își ține partea și își apără datul și ceea ce a învățat, și este normal că atunci când apare un puști Liber și nonconformist ca SELLY, credințele și aspirațiile lor să fie zdruncinate.
Și dacă ești părinte, ia aminte: Nu poți să înțelegi problemele copiilor tăi cât timp tu crezi că te afli în posesia copiilor.
Copiii voştri nu sunt copiii voştri.
Ei sunt fiii şi fiicele dorului Vieţii de ea însăşi îndrăgostită.
Ei vin prin voi, dar nu din voi,
Şi, deşi sunt cu voi, ei nu sunt ai voştri.
Puteţi să le daţi dragostea, nu însă şi gândurile voastre,
Fiindcă ei au gândurile lor.
Le puteţi găzdui trupul, dar nu şi sufletul,
Fiindcă sufletele lor locuiesc în casa zilei de mâine, pe care voi nu o puteţi vizita nici chiar în vis.
Puteţi năzui să fiţi ca ei, dar nu căutaţi să îi faceţi asemenea vouă,
Pentru că viaţa nu merge înapoi, nici zăboveşte în ziua de ieri.Voi sunteţi arcul din care copiii voştri, ca nişte săgeţi vii, sunt azvârliţi.
Pe drumul nesfârşirii Arcaşul vede ţinta şi cu puterea Lui vă încordează, astfel ca săgeţile-I să poată zbura iute şi departe.
Şi puterea voastră, prin mâna Arcaşului, să vă aducă bucurie,
Căci, precum El iubeşte săgeata călătoare, tot la fel iubeşte şi arcul cel statornic.”
– Khalil Gibran-
Și încă ceva: ”Sunt pline barurile de noapte de cei care au picat bacul. Doar noi le-am construit” . Constantin Necula
iar…
Dacă vă vreți copiii statornici pe o cale, aveți grijă ca atunci când ei deviază, să fiți gata să coborâți cu iubire spre ei, nu să le aruncați toată ura și neajunsul propriu, sperând să vi se supună! 
Atât despre asta acum.
Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.