1 decembrie, zi de doliu național și bucurie strămoșească

Tristă zi astăzi, de doliu național.

 

După așa zisul și prezentatul oficial ”halouin de ieri”- căci la asta se rezumă acum ziua Sfîntului APOSTOL ANDREI, astăzi nici că se putea cu o continuare diferită, deosebită.  De la postările cuminți cu tricolorul și pînă la adevăratele platouri cu bunătăți romînești, la costume tradiționale și tot felul de postări mai mult sau mai puțin patriotice, una singură a devastat subtil și pragmatic o nație. Națiune. O patrie. Imaginile cu Șoșoacă călare pe microfon sunt neica nimeni pe lîngă ceea ce urmează.

Deschid feisbuc și ce văd? Prima postare ”patriotristă”. A unui membru de partid. De dreapta. Îmi iubesc țara și îi arăt asta vorbind corect limba română. Trec peste penibilul și neconcordanțele lingvistice în care Cum să afirmi că îți iubesti țara vorbind corect limba română? ce, ești robot? Analfabet? Sau abia descopereai Baltagul…

”Limba română la sine acasă e o împărăţie bogată, căreia multe popoare i-au plătit banii în aur. A o dezbrăca de averile pe care ea le-a adunat în mai bine de 1000 de ani, înseamnă a o face din împărăteasă cerşetoare…” -Mihai Eminescu.
Spune-mi mai mult despre cît de român profund patriot poate fi cineva care se ostenește la fiecare ceas (și postare pe feisbuc) să vorbească foarte corect limba română. La fel o face și un puștan de clasa I, și cu simț mult mai patriotic ca tine. El descoperă o lume, e fascinat, are grație și interes s-o străpungă, în schimb cei mulți, adulții, o folosesc mai mult pentru a depista E-uri pe ambalaje și a citi subtirări ieftine la seriale kitschoase de import marca netflix. Române…
Dar să fii român, e lucru mare, nu romericanus, cum fac cei mai mulți acum.  Carcase purtătoare de 3 culori. Că doar 3 culori cunoaște nationalistul pe lume. Dîng!!! Hai fuga la mici, rîgît si beeheeehere. Si postări cu șeful la sufletul vostru creștin domnul Trump. Și din acestea văd multe azi. Și la împărțit likeuri la poze fade și seci cu tricolor. Și un copil de 5 ani poate mai mult ca voi, poetic, metaforic, haios, profund.
Dar e Zi de doliu național. Au murit ostașii, pentru dreptul celor mulți de a terfeli valorile. S-au dus războaie aici si in cer ca tu să spui azi că esti marele patriot cu Șoșoacă. La braț și pe postările feisbuc. România dodoloață? S-a făcut, dar unii sunt prea plini de trufie si interese să vadă. Să lupți dumneata cu atîta evlavie pentru un simplu act constitutiv la propriu, să tot dai Cezarului? Apucă mai bine o basarabeancă de cur, dă-i una unui moldovean după ceafă si faceți familii. Vizitați-vă! Călătoriți. Faceți prietenii și familii, să lăsați copii în urmă nu deșeuri de la consumul cel de toate zilele învățat de la frațîî voștri Homo Americanus Degradatum.  Nu te face că nu știi ce vorbesc.
Și că tot veni vorba, poate vă întrebați de ce Iohanis a fost prezent cu el însuși și cu anturajul său format din Iohaniși. Orice răspuns vine crud și infantil, după o narativă suprastatală.  Și în timp ce oamenii sunt conadamnați la propriu să stea acasă, să știți că adevăratul patriot niciodată nu face ce i se dictează, pentru că e autonom, liber cugetător, curajos, abil, politicos, și dacă se mai poate vorbi de asta în țară, chiar independent de forțe străine pe care nici nu le-a votat, nici nu și le dorește să stăpânească aici.
Pe aicea nu să trece !

 

Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat