Societatea autoritară: noi îți spunem ce să faci pentru că ești stricat

Socialismul și dictatura sunt cool, pentru cei care n-au avut niciodată în viața lor putere. Care au suferit de frig, de foame, de frustrare, de decădere, de neiubire, și care în loc să-și plângă amarul până la întâlnirea zguduitoare cu ei, au izbucnit în afară, încercând să impună tuturor o voință proprie. Așa își acoperă vidul interior, îl uită și înăbușe cumva.
 
Universul se îngustează teribil pentru cei care vor control,
pe când cel care e cu adevărat liber, are lumea la picioare, fără s-o râvnească măcar. Nevoia politică e un abis în corpul social al lumii, în mapamond, la cei care guvernează. Ați văzut vreodată un sfânt să vrea să controleze lumea? Pe vreun smerit adevărat să-și dorească să conducă masele? Vreun artist, vreun om sensibil la suflet să vrea să dicteze lumii ce să facă și cum?
 
Ce vedem însă în societate? Contrariul. O mulțime de oameni care îți impun: FĂ AIA, că dacă nu faci aia, devii rău. Mănâncă aia, cumpără aia, ascultă aia. Bagă în cap aia, dezvoltă-te personal și așa mai departe. FORȚĂ.
IMPUNERE. RADICALIZARE în toate privințele. Cel care are mai multă carismă și mai multă trufie învinge masele slăbite de propria putere de a se împotrivi. De a spune NU dictaturii psihologice . De a spune NU uniformizării de mase.
ce se întâmplă astfel? Se construiește socialismul, sau gândirea de turmă, pe plan psihologic, comportamental. Să cunoaștem, să fim, să facem și să digerăm toți aceleași lucruri și fapte, spre a fi ușor de manevrat, laolaltă.
Se spune că un om posedat este teribil de înfricoșător în propria-i personalitate. Un om tulburat, cu înclinații narcisice, psihopatologii surclasate și alerte simptomatologice vizibile numai și numai de experți- proiectează mai departe pe oameni, prin legile date, prin politică și măsuri, propriile neputințe, anxietăți și credințe de fapt.
De aceea trebuie să fim foarte atenți pe cine credem. Adesea în spatele unui om carismatic, cu putere de execuție, se poate ascunde o personalitate subjugată, traumatizată, plină de tulburări psihice și vulnerabilități mentale, angoasă și frici din copilărie, gata să zdruncine existențial o nație. Nicio milă politică pentru astfel de oameni, tot suportul dumnezeiesc pentru vindecarea lor.
Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.