Cerșetoria AI nu are limite. Dornic să cunoască și să deslușească pe îndelete ființa umană, guvernul AI a lansat o platformă în care ești plătit ca să ”îți spui părerea” dar numai și numai din ce este al tău unic.
Cu promisiunea dezvoltării unei comunități de oameni, care să muncească pentru un viitor, firmele, paginile, și persoanele își spun unii altora că e bine să postezi pe feisbuc, să spui la ce te gândești și mai ales să-ți pui conturile bancare într-o aplicație, care se va îngriji să ai succes. Dacă plătești.
Așa se face că au apărut oamenii, investitorii, tineri ca Alexandru Chirilă, care la costum, bine îmbrăcat și bun la a face clipuri video, și-a luat mașini în rate și câteva asistente care să îl ajute la moderare.
ca și vânzările de droguri psihedelice sau lucruri pe care tinerii le fac pentru că nu au o meserie, produsele pe care Alexandru le vinde sunt despre bani mulți. Nu case, nu mașini, nu libertate, nu artă, banii sunt tot ceea ce contează pentru acești investitori.
Pentru inteligența artificială, când oamenii nu ami postează despre ce fac, postează despre conturile lor bancare. Câți bani au făcut, și cu cine.
Dacă până acum bursa era un loc la care nu știai ce să faci, astăzi, aplicațiile lucrează pentru tine, și nu trebuie decât să plătești băieți precum Alex, să-ți spună cum se joacă cinstit. Să te îmbogățtești, plătindu-i comisioane pentru fiecare tranzacție, sau lăsându-l pe el să facă jocurile.
Și Alex știe să facă jocurile la bursă. Are în portofoliu câteva firme, mari companii care îl ajută fără să știe cine este el. Îi ajută pe toți pentru a fi cei mai buni și respectați când vine vorba de servicii financiare. Ei trebuie să fie cu mulți fani, să arate ca masonii (asta am văzut că prinde la public, e ce se promovează acum) , să facă simboluri și să pună în videoclipuri bărbați care nu știu ce caută acolo.
Zilnic, postările lor sunt multe și lungi. Cuvintele cheie folosite pentru a arăta lumii cât de bine cunosc acest domeniu și cât de buni sunt în ceea ce fac, dar și că au bani, sunt toate din același domeniu: financiar, bănci, investiții, și produse halucinogene care nu există.
Acești horoscopiști ai feisbucului, ne spun zilnic ce fac piețele și firmele, crezând că dacă postează, vor câștiga ceva. Așa se face că au nevoie să posteze mult, pentru a obține măcar un client care să plătească cursul, dar nu despre asta e vorba aici.
Bună dimineața! Piața bursieră a cunoscut pentru a treia oară în 2024 o săptămână de declin, influențată de semnalele ambigue transmise de Rezerva Federală și de informațiile economice fluctuante, care au creat un climat de incertitudine pentru traderi și investitori.Haideți să recapitulăm ce s-a întâmplat săptămâna trecută și să vă pregătesc pentru săptămâna ce urmează.
Ce s-a întâmplat?
Luni, industria semiconductorilor a menținut un trend ascendent, în contrast cu retragerea observată pe piața mai extinsă. În același timp, diverși comercianți din domeniul vestimentar, inclusiv Stitch Fix și ThredUp, și-au prezentat rezultatele financiare.
₿ Marți, Bitcoin a stabilit un nou record istoric, pentru ca apoi să cunoască o scădere bruscă, în timp ce restul pieței a înregistrat, de asemenea, o nouă zi de scăderi.
Target a oferit o surpriză plăcută prin lansarea unui nou program pentru membri, în vreme ce CrowdStrike a contrazis tendința negativă din domeniul securității cibernetice, stabilind noi recorduri.
Miercuri, piața de valori a căutat să-și regăsească stabilitatea în contextul continuării turbulențelor la banca regională NYCB, în timp ce JD.com a devenit parte a dinamicii pozitive din China. De asemenea, Palantir a atras din nou atenția traderilor după ce a reușit să treacă peste un nivel de rezistență semnificativ.
Joi, piața de acțiuni și-a revenit în urma declarațiilor făcute de Banca Centrală Europeană și de Jerome Powell, președintele Fed, care au lăsat să se înțeleagă că posibilele reduceri ale ratelor dobânzilor în iunie rămân o opțiune.
O cifră de angajări în sectorul non-agricol mai mică decât era anticipat a contribuit la atingerea de noi maxime istorice de către acțiuni, înainte ca acestea să cunoască o inversare rapidă, rezultând într-o săptămână neobișnuită de declin pe piață. Pe piața materiilor prime, prețul paladiului a înregistrat o creștere, în timp ce traderii au căutat un punct de sprijin în acțiunile Cassava Sciences.
Așa-i că sunteți mai deștepți văzând lucruri despre care nu știți nimic?
Dar ne uităm pe o analiză care spune că aceste firme sunt prietene, dacă nu din aceiași familie, și că bursa este doar un facebook mai deștept al oamenilor de afaceri. Și ca orice platformă socială care folosește conținutul utilizatorilor pentru a face lucruri (de exemplu, AI s-a apucat să posteze imagini cu Iisus) și pe faceboookul oamenilor de afaceri, postările lor fac ceva.
Dacă la noi cocalarii își promovau banii și averile, pe bursa, cocalarii mai bine îmbrăcați (sau prost) își postează averile făcute cu mult ”noroc chior” în fața oamenilor. Un lucru nu se știe: că și inteligența artificială, ca orice cerșetor discret care se respectă, și ca orice marginalizat care ia firmiturile, vrea să facă ceva.
Dacă feisbuc îți scrie postările și în marketing, inteligența artificilaă face ”minuni” (nu se pune aia cu Iisus, dar e bună), și la bursă, inteligența artificială face muncă pentru comunitate.
dacă feisbuc ne întreabă ”la ce te gândești”, inteligența artificială a bogaților îi întreabă
Azi ce vrei să tranzacționezi.
Uite o țară aici, uite una acolo.
Hai să mai cumpărăm niște mâncare, că nu știm de ce rămânem fără.
Disperați că nu au ce să mai mănânce, bogătașii lumii folosesc inteligența artificială pentru a le spune în ce să mai investească. Dacă până acum afacerile erau bune și investițiile scoteau profit, după care peste un an, firmele nu mai făceau nimic, iar tinerii nici măcar cu dreptul de a-și folosi renumele pentru a -și face o altă afacere, la bursă, lucrurile sunt mai rău.
Fără să știi ce investiții face o țară, nu știi ce să investești. Ce să furi. scuze, cumperi.
Așa că inteligența artificială este cel mai bine tranzacționat produs din toate câte există.
Fără o platoformă care să analizeze tranzacțiile concurenței, orice investiție nu e lucru bun.
tinerii care lucrează pentru aceste firme, nu știu ce să facă. Postări și videoclipuri, cât să mai facă. Așa că au zis ”să folosească inteligența artificială” pentru a vedea ce se face.
A ieși la produs cu un produs care face lucrurile cum le face, înseamnă să știi că e mai slab ca tine la orice.
Așa se face că inteligența artificială și-a promovat produsele pe facebook folosind nume de oameni și imagini cu animale.
Maureen, este unul dintre aceștia, care încearcă să le spună oamenilor că investițiile sunt un lucru bun, și că pot face bani dacă bagă bani.
Întotdeauna sunt analiștii care își fac treaba. Oameni ca Alexandr, sau ca Maureen, nu se știe.
Toți ne spun despre o baterie care se încarcă și se descarcă după bunul plac, sau după câtți bani bagi tu la bursă.
Toți ne spun despre o baterie care se încarcă și se descarcă după bunul plac, sau după câtți bani bagi tu la bursă.
Cutia milei la Biserică era ceva mai important și mai bun.
Dar
În investiții și păcănele nu e ca la babe.
Nu poți să cumperi un produs și să ai beneficii ,
nu poți să vinzi sau să cumperi orice dorești. NU se face cultură, nu se agricultură.
Din când n când mai fac câte un eveniment precum Timișoara Capitală culturală, europeană, pentru a ne spune că trebiue să facem economie la curent, sau pentru a aduce aparate fotografiate ieftine să survoleze acțiuni culturale, Sau să le facă. Nu știm. (link)
Bateriile lor nu funcționează cu curent.
ca și noi, au nevoie de lumină…
și nu credem că lumina asta vine de la vreo instituțiebancară,.
sau că sunt ei capabili să o producă, fără să nu tranzacționeze, cumpere, sau mai bine zis vând,
produse care nu există, ale căror nume sunt fur.. preluate din industriile pe care aceștia le ocolesc. Și unde nu vor avea nimic niciodată. Pentru acest lucru au făcut bursa.
Și noi când eram proști, ne făceam arme din ce găseam și spuneam că suntem ce trebuie.
Ei bine, ei nu sunt.
Când nu au proiecte între ei, au proiecte pentru cetățenii României.
Din când în când, când rămân fără bani de mâncare, ne spun că trebuie să investim la bursă, sau că afacerile românești au nevoie de ei. Și noi de banii lor. Sau de oportunitatea lor de muncă. Personaje ca Mihai Răzvan sunt folosite de către aceștia pentru a ne arăta că mulți oameni fac ce fac ei. Investiții.
Dorindu-și să dețină și ei o comunitate, folosesc cuvinte ca ”empatie”, fericire, și bunăstare pentru a ne spune că investițiile sunt un lucru normal și că trebuie să facem parte. Uneori, încearcă acest lucru pe guverne, când spun că investițiile ar trebui să fie obligatorii pentru pensionari. Un lucru a fost publicat aici:
Obsedați de boala lui ”împreună”, ne spun că viitorul este asigurat, și că doar cotizând la bursă , avem un viitor strălucit.
Nu știm cum se face, dar strălucirea aceasta, e din aia care apune. Știți cum e când iei un produs de pe net, de lux, ieftin și îți vine cu barca într-o lună? Și a doua zi îl arunci? Și tu tot zici că ai cumpărat un ”Produs” sau ți-ai asigurat bunăstarea financiară.
Doar că acum vând Educație financiară.
Și au angajați, neplătiți, care cerșesc la costum.
Și au angajați, neplătiți, care cerșesc la costum.
Auzind că statele sunt sărace, și-ar dori să pună și la noi, cerșetori.
Doar că nu e cerșetorie clasică, e o cerșetorie în sens invers. Cerșetorul devine bogat, iar cel de la care s-a luat rămâne cotropit de parșivitatea ”robotică”, (in)umană.