Eram tânăr, investeam la bursă, până într-o zi… Păcănele sau cum te îmbogățești gratuit

”Eram tânăr, investeam la bursă, stăteam toată ziua în pat la calculator și mă jucam pe bursă. DUpă un curs care a costat mult, și câteva ședințe cu cei mai importanți specialiști de pe feisbuc, mi-am luat economiile și am băgat bani. E mai greu când nu ai mult, că în fiecare zi stai să te uiți ce iese. Nu e ca la păcănele, acolo scoteai când scoteai, dar nu era problemă dacă nu câștigai. La păcănele nu scoți bani dacă ai mulți bani investiți, dar sunt mulți ca mine, și ni se spune că suntem buni în ceea ce facem. N-aș da regimul acesta comunitar pe nimic”

 

Vladimirescu, investitor tânăr la bursă.

 

Creștem împreună! Iar viziunea, modul nostru de lucru și ecosistemul creat ajută mii de oameni, în fiecare lună să devină o versiune a lor, mai bună. Așa promit toți prezentatorii de aplicații, care cred despre oameni, ca și despre ei: că suntem aplicații, pe care dacă le dai ”baterie” sau resurse, pot să faci ce vrei cu ele.

 

Așa spune cel mai vizualizat anunț pentru o pagină de facebook unde mulți tineri și-au pus banii la comun, pentru a-și asigura îmbogățirea rapidă, și succesul de tineri.

 

Neavând o profesie sau o specializare onorabilă, cu bani dintr-o chirie, un loc de muncă sau pasiuni care nu au nevoie de dedicare,  tinerii sunt buni la tranzacționat, și asta le-o spun chiar angajații lor, alți tineri ca și ei care au luat sfaturi de la cei mai bătrâni. DUpă ce vin de la ce fac ei, se pun la calculator și petrec foarte mult timp, având nevoie să știe când pot să facă tranzacția. Dorindu-și mulți succes dar și fani pe facebook, ei își pun poze frumoase, și au postări în care ne spun că și noi putem să ne îmbogățim rapid, dacă urmăm sfaturile lor.

 

sub promisiunea unei comunități, cea mai populară promisiune de marketing, și cea mai folosită de către marile companii, firmele și specialiștii promit că produsele lor financiare vor fi bune pentru utilizatori. Și că banii dați pe cursuri de investiție, vor fi cei mai buni. Dacă un produs nu te face fericit, nu contează dacă te face bogat.

 

Cu o pagină de facebook , o cameră de calitate și câteva haine luate împrumut de la prieteni, citate ale oamenilor de succes și poze făcute, lucrătorii industriei ne spun despre bani și ce fac bani, având ca model postările altor oameni care vorbesc despre același lucru. Nu există competiție, nu există valoare, nu există o meserie onorabilă pe care cineva dintre ei să o aibă, totul este o rezolvare a problemelor pe care nimeni nu le-a avut până acum: tranzacționarea la bursă.

 

Dacă până acum oamenii au avut case și mașini, libertate și lucruri bune pentru ei și sufletul lor, astăzi, acești tineri entuziaști ai propagan ai comuiățiilor financiar religioase ne spun că trebuie să facem ce fac ei și să băgăm banii să facă bani, si că a cheltui sau a economisi, sau a face lucruri pentru noi este o investiție proastă.

 

Dacă tinerii care știu câte ceva despre aceste lucruri sunt mai ușor de prostit, cei care nu au nimic de făcut, sau care au bani, nu pot să fie ușor de convins că bogăția și luxul pe care tinerii le pun pe poze, sunt ceea ce chiar bun pentru ei.

Cu o dorință de a spune oamenilor lucruri mari, mulți nefericiți convinși politic că banii sunt un lucru bun, și că noi toți trebuie să îi facem să lucreze pentru un guvern, chiar dacă guvernul ăla e nume de firmă, sunt tineri care ar avea o meserie sau ar fi buni la a ajuta oamenii să aducă valoare în viața lor, nu să facă câteva poze și să vândă cursuri pe care le-au cumpărat.

 

Maureen, un tânăr fără poză și fără postări, ne spune că vrea să ajute cu oportunități de a ne crește averea, îndreptându-ne atenția către piața de tranzacționare valutară. Nu știm ce este tranzacținarea valutară, dar cu câteva exemple de oameni cu bani care au cumpărat lucruri care nu există și multe date care să arate munca cinstită , oamenii sunt interesați, sau cel puțin cred că sunt interesați. La un salariu minim pe economie de 1200 de lei, sau cu cât rămâne un om după ce-și plătește taxele,  banii în USD sau ce se folosesște pentru a face  o reclamă ieftină să fie scumpă, sunt chiar ceva. Dacă sunt mulți, e bine. oamenii trebuie să știe că sunt mai mulți care din banii de pâine se duc să investească pe piețe și să tranzacționeze virtual, lucruri și bani care nu există. Analiștii sunt întotdeauna gata să îți răsspundă și să fie acolo pentru tine, în cazul în care  nu știi ce să faci. O să-ți spună că ai câștiguri, că dacă bagi undeva și nu altundeva, faci mai mult și dacă faci mai mult ai mai mult. Multul acesta niciodată nu spune ceva.

A spune gratuit ceva ce e despre bogăție, pentru mulți oameni este ceva important.

 

La piața de babe nu e nimeni atât de important.

Dacă la piața de babe lucrurile sunt făcute să fie normale, și sănătoase, în cazul acestui băiat, discursul este halucinant.

Băieții aceștia vorbesc despre banii ca o baterie, care se încarcă și descarcă după bunul plac, sau după mersul curentului.  E bine să știe și alții ce baterie ai, pentru a ști cum să te ajute. În banca de baterii, unde bateriile sunt încărcate de afaceri importante , e bine să ai pe cineva la care să plătești pentru  a ți spune unde să dai cu banii. La păcănele, nu avea nimeni acest beneficiu, ceea ce a făcut ca acestea să fie interzise sau demodate, ținând cont că clienții sunt oameni cu facultate, de multe ori. Aceștia, reprofilați pe piețele de capital,  și cu o imagine care spune despre ei că sunt oameni de succes, având întotdeauna ceva de spus despre bani,  știu ce să spună pentru a face clientul să joace la păcănele. Fericiți că online-ul nu are problemele pe care le aveau la păcănele, când lumea îi vedea și putea să spună despre ei dacă au sau nu succe, dacă sunt ce spun despre ei că sunt sau dacă cursurile lor au valoare.

 

Neavând ce să spună despre bani, cei mai mulți se duc atât de nefericit spuându-ne despre bateria de telefon, și că ei sunt băieții care te ajută să  ți-o încarci. Nu contează ce faci pe telefon. Nu contează că nu faci nimic toată ziua, veniturile pe care o să le vezi, sunt mari ca și investiția ta. Mult e mult pentru oricine.

Având modelul reclamelor ieftine care trebuie să convingă mulți oameni de ceva, și discursul acestor băieți trebuie să fie deștept, să ne facă să credem că fără ei nu avem bani, sau că ei sunt agenții cei mai importanți în afacerile pe care le reprezintă.

 

Mulți dintre ei neavând mașini, vorbesc despre ei ca despre copiloți care îi ajută pe oameni să îi ghideze. E normal să aibe nevoie de ghidare, ținând cont că piețele sunt mai grele ca la păcănele. Aici trebuie să urmărești bârfe, să vezi ce face vecinul și să fii atât de deștept încât cineva să-ți spună ce să faci cu banii tăi.

Ceva mai important decât agenții piețelor care nu există, (nu sunt babe acolo și nu se vinde nimic)  sunt aceste anunțuri care au pus românii să se întrebe dacă nu cumva trăiesc comunismul lor.  Când tovarășul ne spunea că împreună facem, și împreună facem, tot așa și aceste anunțuri ne spun că ”uniți”, cu banii puși la ciorapul cel mare al statelor dezvoltate (care au piețe, nu tarabe ca noi) ne pot îmbogăți. Sau ne pot salva țara de la sărăcia care n-a exista niciodată mai mult decât ne-au spus ei. Anunțul publicitar ne spune că dacă investim în acțiuni, (nici asta nu spune) la Transelectrica, avem câteva salarii minime pe economie.  Nu se știe pentru cât.

 

Spre deosebire de agenții care îți scriu mult și îți explică cum telefonul rămâne baterie și pentru asta trebuie să le dai lor bani,

 

aceste anunțuri sunt neimportante. Niciun atac la siguranța națională.

Ținând cont că facebok știe la ce dai clik și în funcție de asta îți arată reclame, acestea sunt mai puțin fericite și ne spun că suntem deștepți dacă ne automatizăm veniturile. Ce înseamnă asta?

 

Că dacă un salariu este investit la bursă, este câștig garantat, și veniturile sunt garantate, pentru că nu mai trebuie să muncești. Muncesc banii pentru tine, agentul pe care îl plătești pentru că a scris o postare despre telefoane pe facebook, clipurile video făcute cu gadgeturi scumpe, în care ți s spune că ce ai acum nu e bine, și că poți avea mai mult, peste câteva zile.

 

Evitarea taxelor în țară este un lucru pe care îl rezervăm specialiștilor.

Sau cum să te îmbogățești fără să cumperi nimic.

Și cum babele din piață au bani din ce în ce mai mulți, pentru că nefericiți de soarta săracilor la costum, care tranzacționează ieftin în aplicații, au spus că trebuie să fim ca ei. Dar nimeni nu a mai vrut.

 

 

Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.