Odă discriminării individuale!

Iubesc discriminarea. Vă dați seama ce privilegiu, că astăzi suntem L I B E R I să alegem dacă să cumpărăm pui sau porc, alge marine sau iepure, rom sau român, alb sau negru, stânga sau dreapta. Felul în care am discriminat până acum ne-a adus prieteni de nădejde dar și oponenți delicioși, ne-a adus bucurii dar și supărări din care învățăm cu toții cîte ceva.

Iubesc discriminarea: este singura garanție a libertății de a fi, dar și a altora de a exista. Discriminarea este garanția libertății individuale, acolo unde libertatea socială este și pare tot mai mult a fi o iluzie… Dar libertatea individuală este și când mai mulți oameni se adună pentru aceleași valori laolaltă, și prin definiție, discriminează pe ceilalți, cu care nu împart aceleași valori. ȘI ASTA E FIRESC, să știți ! Noi social funcționăm exact după aceste discriminări de tot felul: de la cel mic, cel pistruiat, cel obez și cel cu strungă, până la cel care se ofensează repede și cel care e dîrz în toate ale sale.

Așadar, când merg la magazin, discriminez, în trafic discriminez…Așa cum și eu dacă intru într-un club în trening sunt discriminată. Sau dacă merg la Ferrari și vreau să cumpăr o mașină,voi fi discriminată și măsurată din cap până în picioare. Așa cum și elitele discriminează. Așa cum și companiile și marile magazine discriminează. E în natura omului să fie SELECTIV. DISCRIMINAREA E SELECTIVITATE.

Oamenii urîți sunt discriminați încă din cele mai vechi timpuri. OAmenii frumoși sunt discriminați din cele mai vechi timpuri. Apreciați, rîvniți, simpatizați. Ceilalți, urîții, lipsiți de armonie, sunt respinși. E în natura omului să fie atras de simetrie, fiindcă simetria e o perfecțiune anume, și acea perfecțiune ne aduce aminte de Dumnezeu. E în instinctul nostru să căutăm frumosul, grațiosul, grația și armonia, spiritul creator și toate cele asemănătoare, și NU să căutăm dizarmonia, urîtul, dizgrațiosul, dizgrația și dizarmonia, spiritul distrugător și toate celelalte asemenea. Grosso Modo.

Faptul că acum, oameni cu forme și priviri tot mai dubioase apar în show-uri de modă, în afișele marilor branduri globale și fac reclamă la produse care până mai ieri, erau prezentate de oameni ”frumoși” nu este o coincidență, ci un dictat al noului proletariat, dar asta este o altă discuție. Ei sunt tolerații din cele mai vechi timpuri până astăzi, care NU TOLEREAZĂ. Sună scandalos poate ce spun, dar dacă mergi să dai admitere la un colegiu militar, nu ai ce să cauți dacă nu îndeplinești niște condiții. E ca în viața socială, în grupuri și grupulețe.

Iubesc discriminarea și SELECTIVITATEA, ca garanții ale libertății de alegere personale. Nu-mi place cutare, nu vreau să discut cu X, nu am chef de Y. AM ACEASTĂ LIBERTATE Fundamentală- nu drept, atenție, libertate garantată de Cel-de-SUS.

Cine ești dumneata, să mi-o iei !?

”Ai dușmani? Foarte bine, înseamnă că ai luptat pentru ceva în viață, la un moment dat…” (Winston Churchill)

Freedom NU înseamnă LIBERTY .

 

Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.