Pisicile și pisicoșii care se fac că salvează țara cu obediența lor

  Observ foarte mulți iubitori de pisici de acord cu o idee și în dezacord cu alta, dornici să salveze o țară cu comentariu, like și share.
 
Dar știți care e problema cu majoritatea iubitorilor de pisici, ca și temperament, profil psihologic? Ei nu prea au putere de acțiune. Că doar de aceea au pisici, și nu cîini. Cu cîini, este mai complicat. Ei trebuie scoși afară, necesită implicare, dedicație și responsabilitate. Și curaj!
 
La pisici, merge și-așa, vorba lui dorel… O lași liberă prin casă, aia e. Nu face depresie dacă n-o bagi în seamă.  Nu-ți murdărește covorul, iar dacă o face, vei sesiza probabil abia după cîteva zile cînd începe să miroasă. Parșivă, nu alta! Dar Câinii, oh, patrupezii loiali, prietenoși, agili și vigilenți , aceștia necesită căldură, blîndețe, răbdare, înfrînare, niște timp din timpul tău. Spuneți-mi dacă acestea nu le considerați calități ci defecte și slăbiciuni demne de dispreț, că atunci n-ar mai trebui să citiți în continuare! 🙂 
 
Așa e și cu țara. Pisicoșii și-ar dori să o dețină fără să-i ofere în schimb nimic. Să o salveze lăsând-o ”să meargă de la sine”.  Acest de la sine are o conotație aparte, căci nu e chiar de la sine, ci prin intervenția grupurilor de interese. Mai mult sau mai puțin străine. Spre exemplu, nu sunt de acord cu ceva ce afirmă programul unui candidat, dar totuși votez… că-mi mîngîie orgoloiul, Pisicește, așa. 
Drept e, pentru majoritatea oamenilor este deosebit de greu să iasă din zona de confort fără să fie plătiți pentru asta. De aici și tăcerea, supunerea, de dragul împingerii lor în față. Faimă, deziluzie, titluri, valoare, călătorii, oameni importanți, strîngeri murdare de mînă, mult ștaif. (o adevărată manelizare a clasei așa zis intelectuale…) 
Nu sunt de acord cu cutare, dar totuși îl susțin. Nu sunt de acord cu 50% din ce afirmă candidatul X, dar totuși, îl mîngîi promovîndu-l pe feisbuc, oferind mai departe și altora prilejul să o facă. Restul – ceea ce NU am validat în acord, se uită. Pisicește vorbind, e comod. Letargic, a putea spune. Ideile politice dubioase merită ascunse sub preș , de dragul confortul lor psihic.
Și fizic, căci ar însemna să facă mai mult decît să-se zbată în ideile (care adesea vin de-a gata), și să înceapă să spună lucrurilor pe nume. Să înceapă să…latre, să muște, nu doar să facă miau, evaporînd abia gîndacii.  ! 🙂  Dar e comod să fii pisicos, cînd vine vorba de politică, în vremuri ca astea…
Ei mai cred că o țară e precum o pisică: o mângîi și ea vine înapoi cu afecțiune la tine, torcînd. O păcălești cu o tăviță de whiskas, și ea îndată îți întoarce obrazul. Scrii o postare pe fesibuc, și gata, ai salvat neamul. O păcălești pozîndu-te cu pisica- brusc înseamnă că toți iubitorii de pisici o să te adore. Îți pui un costum, te faci fiu de Paleologu, și gata, ești automat socotit, simbolic, cel mai breaz candidat.
Ei bine, nu-i chiar așa, căci pisicile sunt egoiste, individualiste, și drăgălașe doar cînd sunt mici ! Așa că ei și-ar dori aceleași trăsături și la popor:  o formă de inacțiune prin acțiune minimală, promovînd , prin puterea exemplului, docilitatea crasă, obediența înaintea ideilor de-a gata, venite prin comandă directă de la partid, și lentoarea gîndirii critice. Aceștia plîng cu smiley-uri triste și alți emoji adorați, gif-uri și meme-uri plîngăcioase, scuzîndu-și neputința de a OPRI ÎNDATĂ MASCARADA CĂREIA LI SE SUPUN.
DACĂ NU EȘTI DE ACORD CU PROGRAMUL IMPUNĂTOR ȘI DE MARE IMPACT POLITIC-SOCIAL AL UNUI CANDIDAT, DE CE  ÎL PROMOVEZI?
iată întrebarea!
Dar oh, Cu cîinii e mai altfel. Iubitorii de cîini investesc. Timp, afecțiune, hrană…bagaj emoțional, și o anumită muncă. Câinele adevărat simte omul lipsit de vînă și autenticitate, prin urmare, latră la el.
Tiparul comportamental se proiectează automat și în afara casei. Politic, de vreți.
Războiul mut se transformă astfel în nișe zbătături autiste, cu bătaie scurtă pe feisbuc și atît. Vîna lipsește, dîrzenia- și ea, și iată cum, pas cu pas faci din bărbații preferențiali ai viitorului, niște troglodiți , chiar și politic, incapabili să lupte. Aceștia își spun azi …”de dreapta”,ba chiar conservatori adesea.
Mulți dintre dumnealor îl susțin cu frenezie pe Paleologul, fideli unui ideal comunist al cărui nume și ideologie, deși o recunosc, devine depășită de un alt ideal, iluzoric, acela al unei democrații și utopii inoculate mental- perfecte. O iluzie, o deșertăciune, și o imagistică mentală programată deja de ani, de abilii marionetiști ai tuturor claselor sociale. Dăștepții nu fac excepție, se vor lăsa deja cuprinși!
În altă ordine de idei: dacă ai o ideologie pe care o promovezi continuu pe facebook, cum se face că poți susține fix pe acel om care și-a afirmat poziția politică ANTI-IDEEA TA? 🙂
Revenind: spune-mi ce animale iubești, ca să-ți spun… ce fel de om ești, da și cum vei guverna o țară! Sau cum sunt cei pe care îi susții, mai departe.
Mi-e atît de rușine de liderii noștri de opinie falși-conservatori, care zilele astea, în loc să ia atitudine, știind prea bine că au citit la viața lor atîta carte- în loc să ia atitudine, se preling ca niște țațe încovoiate, ascunse după propriile metehne, îndestulîndu-și postacii mai mici sau mai mari, formați pe sistem MLM (multi-level marketing) cu informații care dăunează grav ignoranței sociale, virîndu-i ca pe niște vite, pe ei și pe ceilalți, spre decizia ”corectă” de vot. Și toate astea făcîndu-se cu imagini cu icoane, și cruci, destrăbălînd inconștient și indirect credința, manipulîndu-o adesea în folosul lor.
Toate acestea sub falsitatea deplîngerii, de tip ”N-avem ce face, e răul mai mic”- care apare în detrimentul DEMASCĂRII imposturii, a nesimțirii și a intruziunii celor mai abili marionetiști dintre toți, urlînd în gol și cor ca niște postaci slăbiți și supuși deja unui sistem ce pare tot mai isteric.
#NeocomunismulConservator
Apropo, ați văzut ultima campanie declic? https://campaniamea.declic.ro/petitions/va-uniti-pentru-educatie
Iată minunea.
Proletari neoconservatori din toate țările, uniți-vă !
Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat