Top 10 motive pentru care Sfântul Ilie este mai tare și cool decât orice șaman

Nu știu eu prea multe despre chiar toți sfinții biblici, dar ieri mi-a povestit un prieten despre Sfântul Ilie, vorbindu-mi foarte fain despre el, așa că am fost interesată să cunosc mai mult. Știam că este ocrotitorul aviatorilor, și că aduce ploi și furtuni, știam ce știe majoritatea, însă am zis că e timpul să fac un upgrade. Mi-a adus aminte cumva de șamanii care aduc ploaia, așa că am zis că merită studiat pe îndelete.  Mai țineți minte când casa Louis Vuitton a angajat un șaman pentru a opri ploaia la o prezentare de modă? Știrea o găsiți aici:

Ei bine, iată câteva motive pentru care Sfântul Ilie este mai tare decât orice șaman promovat intens pe facebook și la picioarele căruia se închină tot mai mulți indivizi dornici de aspirații spiritual-ezoterice în ziua de azi:

1. Are un nume imperial Predestinat. Ile (în ebraică אֵלִיָּהוּ, Elijah, în trad. “Al cărui Dumnezeu este Jah(ve)”, în greacă și latină Hλίας respectiv Elias, în arabă إِلْيَاس, Iliās).  Acest nume poate fi grăit în mai multe limbi fără să își piardă puterea, noima, sensul.

 

2. Se spune și s-a scris despre el că este înger întrupat în carne ce a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide și închide cerurile. Dacă alții știau asta despre el, ori dacă el însuși avea cunoașterea în trup a acestui fapt la vremea respectivă, asta îl face foarte tare!  

3. Tatăl lui era mai tare și mai ”trezit” (woke) decât o mulțime de practicanți ai spiritualității azi, chiar și șamani. El a văzut, fără să facă ritualuri și tehnici, și fără să plătească mii de euro pentru a accesa informație, cum ”oameni îmbrăcați în alb l-au învelit pe Ilie în scutece de foc și, dându-i numele, i-au dat să mănânce o flacără, simbol al râvnei pentru Dumnezeu. Această flacără l-a mistuit de-a lungul întregii sale vieți.

4. Sfântul Ilie s-a rugat de mic direct la Dumnezeu. Ținea post și respecta cu strictețe toate poruncile Legii, postind neîncetat şi rugându-se arzător. Sufletul lui s-a făcut ca focul.

5. L-a înfruntat direct pe regele care persecuta profeții și care se închina demonilor baal și astarte. Purtând un simplu cojoc, cu o valoare spirituală inestimabilă, însă, i-a spus pe șleau regelui de atunci: ”Tu rătăcești poporul”  și ” Domnul e viu, Dumnezeul Armatelor, Dumnezeul lui Israel, în fața căruia stau astăzi! NU, nu va fi în acești ani nici rouă nici ploaie decât prin cuvânt din gura mea” . Apoi a venit marea secetă, totul a fost ars și devastat, iar oamenii mureau din lipsa hranei. Izvoarele secau, plantele se ofileau, totul se năruia, pentru a-i face pe poporul lui Israel să se căiască și să se întoarcă la credința cea bună.

 

6. Dincolo de Iordan, când a părăsit ținutul lui Israel, Dumnezeu îi trimitea corbi (animale considerate impure, știute pentru cruzime față de propriile progenituri) și îi duceau pâine dimineață și carne seară. Astfel, Dumnezeu îi trezea mila pentru poporul care suferea în urma dezastrului.

7. A readus la viață copilul mort al unei femei care l-a găzduit, și care  l-a acuzat că ar fi adus el nenorocirea asupra casei ei. A suflat de trei ori asupra trupului neînsuflețit, chemându-l cu strigăte puternice pe Dumnezeu. Băiatul și-a revenit, iar Ilie oferea încă de atunci un preivew la învierea morților.  L-a chemat pe Dumnezeu direct, nu vreo plantă și nici nu i-a dat să bea ceva poțiune magică! Asta da putere și smerenie, băieți !

8. Dumnezeu l-a lăsat liber pe Ilie să își dea seama singur de necesitatea întoarcerii păcătoșilor de atunci, și nu moartea lor, și nu l-a pedepsit pentru ceea ce făcuse când i-a ucis. Atât de tare îl iubea ! 😉

9. Avea simțul umorului deosebit! Când a pregătit sacrificiul  pentru falșii profeți, pentru a vedea care e cel real, Dumnezeu sau Baal, căruia se închinau ei, a cerut ca doi tauri să fie așezați pe rug, lăsându-i pe falșii profeți să aducă primii sacrificiul. Ăștia se tăiau pe trup, urlau de zor toată ziua, invocau, dar în zadar. Ilie râdea de ei și îi încuraja să strige mai tare, nu cumva ca zeul lor să fi adormit sau să fi fost ocupat cu alte treburi. 

10. După ce în zadar își invocau falșii profeți șeful, Ilie le-a arătat el ”cum se face”: a făcut un altar cu 12 pietre, a săpat un șanț larg în jur pe care a pus un taur jupuit de piele apoi a poruncit să fie vărsată apă din belșug peste victimă, să umple șanțul. L-a chemat apoi pe Dumnezeul lui Abraham, lui Issac și al lui Iacov, și dintr-o dată a coborît foc din cer. Atunci au căzut toți cu fața la pământ: ”Cu adevărat Domnul este singurul Dumnezeu”. I-a potolit pe ”preoți”.

11. Ilie nu a avut nevoie de stare de extaz și intrare în transă , sau ritm de dans și loviri de tobă pentru a acționa sau pentru a intra în ”contact” cu lumea supraumană. Ilie nu avea nevoie să apeleze la ”alte duhuri” și alte ”spirite” pentru a acționa. Nu avea nevoie de ghid și nu avea nevoie de alte forțe pentru a-și îndeplini misiunea. Prin credința și legarea de Dumnezeu el însuși era forța. Astfel că el nu rămânea dator nimănui !  Zero karmă 😀 

12. Ilie nu avea nevoie să apeleze la vraci sau vrăjitoare și nici el nu era vraci sau vrăjitor. A fost ”îmbăiat” cu foc de mic, ceea ce însemna intervenția directă a lui Dumnezeu asupra lui, atât prin faptul că era înger întrupat cât și prin faptul că era, în termeni pământeși, un om ”ales”. Îngerii întrupați sunt cel mai înalt rang în ierarhia cerească, mult peste vraci, mult peste vrăjitoare, mult peste spiritele naturii și mult peste formele energetice primare care încearcă să-și facă azi o nouă religie- numită new-age. De aceea Sfântul  Ilie a fost redus astăzi chiar de către cultul new-age la o formă ”primară” de manifestare sau la un basm, batjocorit prin Biserică de către acoliții minciunii. Putea alege să-și facă propria religie, să-i facă pe oameni să i se închine, să-i aducă daruri, dar a ales misiunea lui Dumnezeu. Ilie știa ce e aia ”ascultare” .
13. S-a rugat pentru a reveni ploaia, cu capul între genunchi și mintea adunată în inimă. S-a rugat la Dumnezeu, nu a invocat demoni, babe și vrăjitoare. N-a deranjat nici natura, n-a băut ayahuasca, n-a ascultat muzică și nici n-a stat în lotus cu mantre. În acea zi, și-a trimis slujitorul său de 7 ori să se uite spre orizont, în direcția mării, când într-un final cerul s-a întunecat și ploaia a căzut din belșug. Rugăciunea lui s-a transmis !

14.  Când a revenit în Samaria, l-a înfruntat ferm și autoritar pe regele Achab și i-a zis așa ” Chiar pe locul in care câinii au lins sângele lui Nabot câinii vor linge si sângele tau iar prostituatele se vor lafai in sângele tau “. El mai spuse ca nefericirea avea sa se abată peste toată casa și câinii vor sfâșia trupul lui Isabel. Prin forța și seriozitatea lui, l-a făcut pe rege să se căiască. Regele și-a smuls hainele, și-a luat pe el un sac și a început să țină post.
15. A luptat, a combătut, a demontat și a destrămat- chiar prigonit fiind, cultul politeist instaurat cu cruzime de către nevasta regelui Achab, Izabel, cea care și-a impus credința în zeii ”canaaneni-fenicieni ” pe atunci- Baal și Iștar. Au ajuns până în punctul în care şi-au făcut o statuie- şi-i aduceau jertfe umane-  pe prunci. ( actualmente baal fiind ceva zeitate demonică, preluând diverse alte nume și personificări de-a lungul vrmurilor iar Iștar-este  asociată cu sexualitatea: cultul ei implica prostituția, iar orașul ei numit Erech era „orașul curtezanelor sacre”; ea însăși era „curtezana zeilor”, având mulți iubiți. *Seamănă izbitor cu cultul modern al ”divelor cosmice” și a zeităților feminine care dansează din buric și fac yoga, sorbindu-și de sevă  bărbații. 

16. A avut un singur discipol, pe Elisei, un om dedicat muncii la fermă, pe care l-a ales printr-un ritual simplist, aproape inexistent, ușor de trecut cu vederea: ” Ilie își aruncă peste el haina lui făcându-l discipolul său.” Elisei și-a lăsat părinții și și-a sacrificat boii, urmând calea maestrului său.  No facebook ads, no marketing materials, no events, no propaganda, zero dolari,  nimic!

17. Ilie n-a fost ”recrutat” de către spirite ale lumii animale sau elementale, așa cum sunt recrutați șamanii, dintre cei care suferă mai mult de afecțiuni nervoase și  iritabilitate, sau isterie, sau chiar dintre cei care sunt pe jumătate nebuni. (K.Rasmussen, într-un studiu despre șamani). Ilie n-a fost suferind de ”singurătate și suferință”, spre a-și deschide spiritul în lumea ”de dincolo” infernală, demonică sau aflată într-un plan inferior cerescului cu adevărat divin. Ilie a răbdat, nu s-a lăsat pe mâna unor slăbiciuni. Ilie e mai tare ca orice șaman!
www.santiagoborja.com
foto:Santiago Borja

18. Ilie nu ghicea viitorul, el îl crea. Cu efect pe mii de oameni! În politică și societate!  Când i-a spus regelui Ahab ce urmează să se întâmple cu el, el nu ghicea ce urmează să se întâmple, ci era convins și motivat perfect de ceea ce urmează el însuși să facă, pentru că era implicat direct, și nu ca și observator, martor sau simplu spectator. Ilie a schimbat istoria, i-a înfrânt pe cei care instaurau de pe atunci religii și culturi false, el a fost creatorul existenței CELORLALȚI, și nu al propriei existențe- așa cum ni se spune azi de către ”șamani și alți dezvoltatori pseudospirituali” să facem, devenind ”una cu totul”, adică un nimic legumificat în trufie. Ilie a creat, a făcut, s-a implicat, a luptat, s-a exprimat, chiar dacă tuna și fulgera când se enerva- și ce? Vouă vi se spune azi să fiți observatori și spectatori în propria viață. Cineva se teme cumplit de oameni. Cineva s-a temut și atunci cumplit de Ilie ! 

 

Fii ca Ilie !

 

19. Ilie nu deschidea șampanie și nu sărbătorea de fiecare dată când ”tehnica ”lui avea succes. Nu petrecea, nu își căuta nici discipoli, nici slavă deșartă nici acoliți. Pentru el era normal și firesc să facă ceea ce face, să fie ceea ce este, păstrându-și verticalitatea și normalitatea ființei. Se retrăgea ca Moise în pustiu, chiar obosit și deznădăjduit. Și chiar dacă știa , să zicem, printr-o idee năstrușnică, faptul că era înger întrupat, nu mergea să se laude tuturor cu cine este el. Ilie chiar dacă era înger întrupat având conștiință de sine, Ilie era om, muritor, slab, supus păcatului, supus slăbiciunii, dornic de chemarea lui Dumnezeu.
20. Ilie nu era primitiv. În ciuda zvonurilor că biblia ar fi primitivă,  Ilie nu avea nevoie să aprofundeze lumea nevăzută a spiritelor, și nici nu avea nevoie să simtă frenetic că ceea ce face aduce rezultat. Știa! Era bine înfipt în sine și bineînțeles, undeva foarte sus, aproape de Dumnezeu. El opera la nivel înalt, înfruntând ideologia vremurilor- salvând un popor întreg, având de-a face cu căpeteniile- încă active și azi, ale culturilor demonice. Chiar dacă la vremea respectivă au înălțat cetăți și au început să fie create politici pentru oameni, Ilie, chiar prigonit fiind, și-a menținut poziția ferm, și nu a căzut în primitivism. Șamanismul este o  senzație primitivă, prin comparație. Ilie nu a făcut politică, Ilie a fost el însuși POLITICA lui Dumnezeu.
21. Ilie n-a trecut prin poarta morții, și nici nu și-a părăsit corpul vreodată pentru a accesa ”planul astral” în transă sau prin dansuri extatice, și nici măcar prin tehnici yoghine. Ilie era materie directă din Dumnezeu. El n-a murit, el s-a înălțat cu car cu foc. Sesizați analogia? Cu cât mai aproape omul de Dumnezeu, cu atât mai simplă și aproape inexistentă- tehnica. Cu cât mai aproape omul de Dumnezeu, cu atât mai dulce și frumoasă moartea. Nu știu câți vor mai urca la ceruri cu caruri cu foc, văzuți sau nevăzuți, trupește sau spiritual, de către alți oameni. Ce  ”moarte” înviere frumoasă!
22.  Ilie n-a creat dezastrul pentru scopul său personal, ci pentru a combate o politică, o ideologie, pentru a mișca ițele la nivel foarte înalt, spre transformarea către lumină a oamenilor și implicit al viitorului. N-a produs nimic pentru propriul divertisment al său sau al maselor, ci a avut un scop definit, măsurat și generat, cu efect pe mai multe planuri. Noi zicem azi că dacă e furtună sau inundație e de rău. Foarte puțini înțeleg schema aceasta: prin inundație, omul se detașează de cele materiale, și își dă seama cine este cu adevărat el. Și dacă nu , mai ”plouă ” o dată, apoi vine grindina, tsunami, până omul învață. Valabil pentru orice alt ”rău”. Pe un șaman azi îl plătești ca să ai bani, să ai foloase, să fii deasupra oamenilor, să ajungi și să devii cineva. Apelezi la el din frustrare din neiubire, din sentimente diabolice de parvenire, râvnă către mai mult decât ești, și neîmplinire. Șamanul îți vinde cu sute sau mii de euro niște ayahuasca sau excremente din te-miri-ce pseudo-zeitate din regnul vegetal compromis, apoi cazi în depresie și spui că te-ai ”mântuit”, oferindu-le mai departe pentru bani și altora ”leacul magic”. Ilie s-a dedicat unui scop, a avut o misiune și o vocație de mic, ăștia doar au căzut în capcană, și au deviat de la propria viață. Fii ca Ilie 🙂

23. Ilie a vrut ca toţi să-L cunoască pe adevăratul Dumnezeu, pretutindeni să fie închinat Dumnezeul cel Sfânt. Pentru că Ilie a venit direct de lângă EL.” Înger întrupat”, remember? 🙂  Ilie nu s-a temut să pronunțe cuvântul Dumnezeu față de ceilalți. Șamanii se tem. Șamanii nu vor ca oamenii să-l cunoască pe Dumnezeu, pentru că șamanii nu îl cunosc pe Dumnezeu, aceștia au ca mic dumnezeu spiritele inferioare ale lumilor nevăzute, subtile.

24.  Ilie a întors spatele clerului, popilor vremii care se închinau de fapt lui baal, conducând la rândul lor poporul spre falsă și grotească credință. Împotriva lor şi-a aruncat Ilie fulgerele. După ce le-a dovedit că Dumnezeu sfânt și mai tare ca bo$$-ul lor, i-a aruncat în temniță și i-a înjunghiat. Pe atunci nu era Biserica să-ți dea anatemă că ”împlinești porunca lui Dumnezeu”, așa cum apostrofează biserica azi pe toți cei ce, de exemplu, nu își plătesc contribuțiile, sau nu îi respectă pe politicieni. Sau. 😉 

25. Ilie oferă indicii clare despre reîntrupare, reîncarnare.  Iisus spunea: ”Ilie a venit deja si ei nu l-au cunoscut ci l-au tratat dupa cum au vrut ei ”, facând aluzie la Sfântul Ioan Botezatorul care venise să pregăteasca propria Lui venire, cu duhul si cu puterea lui Ilie . Se spune că Ilie va reveni la Apocalipsă și nu-l vom recunoaște, dar tot el va fi . Foarte tare!

26. Ilie nu negociază cu dușmanii și șarlatanii, cu adversarii și cu falșii profeți. El izbește cu adevărul, demască înșelătoria, impostura și spune adevărul adevărat cu tărie.

27. Sfântul Ilie este ocrotitorul Forțelor Aeriene Române. Nu e patronul vreunei plante, nu e învățătorul unor dansuri extatice sau tehnici de respirație macabre, este ocrotitorul Forțelor Aeriene Române OMENEȘTI, ceea ce -l face superior, trecând dincolo de plante, peste animale și mult peste spiritele șamanice și demonice folosite în ritualuri. Ilie este din planuri superioare , el privește în sus, și așa ne învață și pe noi s-o facem, și nu să privim în jos, spre țărână. Sigur, toate au utilitatea lor, dar să nu ne pierdem căutând ”acul” nefolositor în carul cu fân.

28. Dacă Sântul Ilie s-ar supăra și ar mustra pe ceilalți de fiecare dată când forțele oponente își bat joc de el sau de fiecare dată când conducătorii încalcă legea divină sau fac lucruri împotriva firii și împotriva oamenilor și împotriva lui Dumnezeu, ar tuna și ar fulgera pe pământ tot timpul. Așa, se spune că tună și fulgeră pe cer și atunci Ilie ne apără, trecând cu carul de foc prin ceruri.
29. Numele lui Ilie este purtat de aproximativ 120 de mii de oameni în România, și de 5 ori mai multe în întreaga lume, prin numele original în greacă, arabă sau ebraică. N-am auzit vreun șaman să fie atât de reputat la nivel mondial, cu sau fără google.
 ___________
Dacă v-a plăcut, dați mai departe, dacă aveți obiecții, lăsați comentariu.
Dacă considerați că aceste articole ar trebui interzise, lăsați-mi un comentariu iar eu îl voi cenzura.
O zi binecuvântată, de Sfântul Ilie !
🙂
Social share & recomandare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *