Apel la onestitate pentru o Timișoară sănătoasă și normală | Adevărata scrisoare a intelectualilor |

Onest, corect și limpede ar fi fost ca acești semnatari ai scrisorii deschise– o mare parte din ei,  să spună așa, din proprie inițiativă:

”Noi, semnatarii acestei scrisori, fără interese oficiale de partid, chiar dacă unii dintre noi colaborăm ca specialiști cu partidul, fiind doar o mică parte din intelectualitatea Timișoreană de mai mult sau mai puțină notorietate, deci NU SUNTEM TOTI intelectualii aici, ne asumăm greșeala pe care am făcut-o în urmă cu câțiva ani când v-am îndemnat pe voi, cetățenii, să-l votați pe Nicolae Robu.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că noi  atunci am greșit enorm prin ”implicarea noastră superficială” în alegerile locale, urmând un impuls, o idee și un partid pe care nu le-am studiat și aprofundat îndeajuns spre a ne forma cu adevărat o OPINIE specialistă, intelectuală și clar obiectivă asupra lucrurilor și am desconsiderat sau nu ne-am implicat activ în a valida  competența, viziunea ideologică și administrativă a celui care a dirijat orașul atunci. Ne-am lăsat seduși atunci de ”boemul” candidat care se prezenta ca o salvare a orașului.

prin urmare, dragi cetățeni, followerși,  dar și acei intelectuali care nu sunteți pe listă- și nu veți fi pe listă dacă nu sunteți agreați de Partid, (sîc) vă îndemnăm să NU AVEȚI ÎNCREDERE ÎN NOI NICI ACUM, când vă spunem nonșalant să-l votați pe Fritz,  în baza unui text pe care nici noi nu-l credem, pentru că am fost seduși din nou de aparențe.

DAR PENTRU CĂ NOI NU SUNTEM CU ADEVĂRAT INTELECTUALI, ci doar niște oameni care sunt specialiști într-o funcție, nu neapărat politică ci superficial gospodărească atunci când vine vorba de orașul nostru, vă invităm și de data aceasta să NU NE CREDEȚI NE CREDEȚI.

Pentru că dacă eram ”implicați civic” în acești ani, am fi putut opri foarte multe acțiuni tembele ale primarului Domnul Robu, printre care și tăierea copacilor- chestiune pe care acum o folosim agresiv în campania noastră de ”influenceri”, pentru a insera tactic ulterior, ideologia neomarxistă a modelului european cu același nume, pe care nu vi l-am menționat în titlul scrisorii, pentru că altfel nu ar mai fi semnat toată lumea scrisoarea. Dar probabil mulți dintre noi nu știu nici ei asta, așa că ne facem și noi că nu știm.

Mărturisim astfel că implicarea noastră în alegerile locale ce ne așteaptă acum este un semnal de alarmă civică pentru fiecare timișorean care chiar crede că noi suntem intelectuali și implicați civic de fapt. Dacă eram, Robu nu ar fi făcut nimic din ceea ce nici nouă nu ne convine, și nu ar fi pus orașul Timișoara pe făgașul decăderii pe care acum ne-am mobilizat să o arătăm.

Ne cerem scuze si iertare tuturor celor care au crezut atunci în îndemnurile noastre, în postările noastre de facebook și în intervențiile noastre prin care am încurajat direct sau indirect ca timișorenii să-l voteze pe Domnul Robu și PNL.

Așa că, dacă mai aveți încredere în deciziile noastre pripite și iraționale în ceea ce privește administrația și politica, vă rugăm să ne urmați și de această dată ”impulsul” și ”glasul”superficial, bazat pe labilitatea emoțiilor stimulate de către ”Partid”, care probabil ne va acorda privilegii în clipa în care vom reuși să-l legitimăm,  pentru că noi suntem ”intelectuali”, voi NU, așa că votați fix așa cum vă spunem astăzi.

 

597 semnatari și se tot adună…

 

Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat