De la Regi și Compozitori la Samsung, prin Wikipedia | 23 august

Wikipedia. Enciclopedia cu aproape de toate a internetului este gata zi de zi de o sărbătoare. Adesea mă uit o dată la câteva zile să văd ce se mai sărbătorește oriunde în lume într-o zi ca asta, sau ca cea de ieri, sau ca cea de mâine.
 
Știți ce se poate observa, privind cifrele? Că nicio personalitate marcantă nu s-a mai născut după anii 1960-1970. Nicio personalitate de seamă nu mai este menționată, niciun război, nicio victorie, nicio înfrângere, nicio luptă și nicio năzuință sau mare realizare nu s-a mai întâmplat Pace supremă. Și idiocrație pe măsură.

Pentru noi, ăștia care mai înțelegem ceva din vremuri, istoria modernă se prezintă încă așa:

 
1833: Sclavia este abolită în coloniile britanice.
1854 – se naște marele compozitor și pianist Moritz Moszkowski. Încă un evreu care a schimbat omenirea.

1939: Germania Nazistă și Uniunea Sovietică au semnat Pactul Ribbentrop-Molotov.
1944: Al Doilea Război Mondial: România a ieșit din alianța cu Puterile Axei, trecând de partea aliaților. Mareșalul Ion Antonescu a fost arestat în urma loviturii de stat organizate de regele Mihai I al României și s-a format un guvern condus de Constantin Sănătescu.
1990: Proclamarea independenței Armeniei față de Uniunea Sovietică.
1906: se naște Alexandru Roșca, psiholog român, membru al Academiei Române
1917: se stinge Ecaterina Teodoroiu, „eroina de la Jiu” (n. 1894)
…. după `80 se nasc mulți jucători de fotbal, sportivi talentați dar și influenceri. Generația Milenialilor pare să fie singura capabilă să mai redobânească sănătatea și integritatea psiho-morală a oamenilor de pe mapamond. Dincolo de politică, dincolo de ideologii fabricate în neomarxistul laborator.

1991 – Tim Berners-Lee cunoscut și ca TimBL deschide World Wide Web pentru noi utilizatori. Începuturile internetului. WWW pentru public. Un fel de World War Web, dacă mă întrebi.
1995- până azi- se naște și se formează sub cupola sensibilă a WWW generația Z, snowflake: sedentari, veșnic nemulțumiți de cele mai banale lucruri, ofensabili, smiorc-smiorc, formați și șlefuiți ca socialiști, comuniști, ”democrații viitorului”, USR-iștii care schimbă ”stradă cu stradă” și tânăr cu tânăr România.

2017: Compania sud-coreeană Samsung prezintă la New York, telefonul-tabletă Galaxy Note 8.

În ultimii 7 ani însă Wikipedia se reformulează. Încep să fie șterse personalitățile de dinainte de anii 1900 care nu mai folosesc propagandei ideologice făurite acum. Lista celebrităților este tot mai diversă. Aparte, în acord cu noua ideologie.  Elitele lumii își bat capul pentru a întoarce pe dos istoria, religiile, știința, psihologia. Manualele și tratatele în științe sensibile precum filosofia, psihologia și sociologia se reformulează și încapsulează adânc în ele teoriile genului, teoriile poluării, teoriile democrației noi născocite la o beție de personalități marcante ale post-adevărului. Oamenii îmbrățișează repede ideea. Cu ”enciclopedia” la un click distanță, e ușor să schimbi o idee, o istorie, o teorie științifică, măcar la nivel de ”fals-adevăr” în lumea WWW. Lumea ideologiei fabricate în laborator. Cărțile sunt scumpe sau nu se găsesc. Sau cei mai noi oameni nu știu că au existat și altele.. . cândva.

 

Ați mințit mass-media cu enciclopedia.
2020: oricine se mai naște e un erou. Să apari tu pe lume, cu obrăznicie, în epoca lucrurilor și a triumfului mașinii asupra minții omului, înseamnă CEVA. Cu cât apreciezi mai mult trecutul, cu atât ești mai marginalizat. Ești liber să-ți alegi sexul, părintele 1 și 2 care te va crește, locația, eprubeta. Nu poți alege ce să mănânci și cu cine să socializezi, nici ce mașină să-ți iei. Nu-ți poți alege educația, toate școlile sunt la fel. Nu-ți poți alege muzica preferată, peste tot ești îndoctrinat cu aceleași sunete animalice de speță joasă. Nu ai voie să mergi la cumpărături, ai totul acasă. Cu forța. Dacă strănuți ești arestat. Dacă faci coșuri, plătești daune Ministrului Frumuseții. Dacă știi cine a fost Eminescu sau Noica, vine să te ”aproundeze” Gulag.

2030: trebuie să ceri persmisiune statului dacă vrei să vii pe pământ. Cel mai probabil și spiritelor și ”maeștrilor în jos ascensionați” care vor guverna. Vei fi luat din fașă, îndoctrinat, înăbușit, servind roboții cu prăjituri vegane la tavă. Dacă ai bani, îți vei pune creier de robot, fiind prea idiocrat și tâmp ca să mai schimbi ceva. Păgânismul anti-dogmatic creștin a fost și el interzis. Ca să vezi !  La naștere fiecare semnează membru de partid prin care își asumă neoconservatorismul ca unica formă de manifestare și comportament social, stradal, urban, rural, din punct de vedere al lucrurilor, prin care va putea acționa. Nu mai există ambalaje, nu mai există poluare, dar tu vei plăti taxă pe CO2. Prin aparatul de măsurare a nivelului de poluare și a amprentei tale de carbon, îți for fi taxate toate flatulențele. Dacă nu mănânci sănătos, în conformitate cu sursele oficiale, vei face sclavie sexuală și gospodărească  în folosul comunității. Vei distra proletariatul, compus din IT-iști a căror singură calitate este că se îmbracă frumos, elegant, aducându-ți fals-aminte de boemul și clasicul de odinioară. Dar e doar un trigger.

Tot între acești ani, sărbătorile naționale nu mai există. Vor exista sărbători ale lui Apple, Chermeza la Marele Samsung, Sfânta mare adunare HUAWEI și Comemorarea Victimelor Naționalismului Desuet. Se va inaugura în orice oraș Academia Corporațiilor, unde figuri umane vii vor proslăvi viața în corporație, servind ca exemplu pentru copiii care nu vor ști ce carieră să urmeze. Aceasta va fi singura agreată și disponibilă.  În România, USRiștii vor sărbători ziua abolirii flatulenței și vor organiza anual Festivalul Desproprietăririi de Obște.  Bisericile vor deveni Bucătării de Stat, ocazional spațiile vor servi unor petreceri house-rave în care lucrătorii în IT își vor mișca trupurile în mod organizat. Zilnic simpatizanții regimului vor desface câte o șampanie și vor mulțumi Atomilor și Moleculei (un fel de Shiva și Krishna al ntelectualilor omogeni) că mai trăiesc pe plantație.

2050: simți că ceva nu e în regulă și cauți informații despre rădăcini și trecut, pe wikipedia. Dacă ea mai există. Găsești informații false sau sscoase din context și personalitățile marcante ale generației Z. Bibliotecile autentice costă și nu au acces decât cei cu mulți bani și influență, oameni ai regimului. Pe stradă nimeni nu se uită în ochii tăi. Ultima dată când cineva te-a privit adânc, a căzut la pământ, în criză de epilepsie. Orice strănut este un delict, o crimă, orice gândire proprie este monitorizată de antene prin secțiuni vibraționale care deasupra capului se întrepătrund. Ești urmărit și ascultat pretutindeni. Sistemul este transparent și corect, nu mai există corupție, hoți, carnivori, femei feminine, bărbați, patriarhat. Toți uniți, toți egali. Toți despărțiți de sfânta distanțare socială. Sufletească, fizică, energetică. Începi să practici radiestezie, cauți adevărul înalt, te situezi mai presus de cele ale firii și afli tot, așteptând înmărmurit dar cuminte ” învierea morților și viața veacului ce va să vie.”
Mai mute detalii despre ”distopia”, puteți citi aici. https://trasaturidinfront.ro/distopia-scene-dintr-un-viitor-dichisit/

“Ce oameni excepţionali trec pe lângă noi, anonimi, şi noi admirăm prosteşte atâţia neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa şi “opinia publică”, numai pentru că le-a popularizat numele politica şi literatura.”

Mircea Eliade, Huliganii

….Ce oameni excepționali AU TRECUT CÂNDVA pe lângă noi, în cărți, în istorie, sau în anturajul nostru, iar noi admirăm prostește pe toți influencerii, neghiobii, numai pentru că au sute și mii de like-uri, îndopând opinia publică cu deșeu și toxină, numai pentru că le-a popularizat regimul numele.

Dați înapoi timpul, că vreau să cobor!

___________
#IstoriaPeScurt
Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat