Boala ca și concept de viață – Atenție- nu citi dacă nu ai stomac

Candidează foarte mulți medici în ultima vreme, parcă e o modă așa, a vremurilor. Pe vremea cînd oamenii erau inteligenți și mai bine înfipți în ei înșiși, în rădăcini dar și în realitate, candidau cărturari, oameni de cultură, iubitori de oameni și simțitori ai lui Dumnezeu, bărbați onești cu o viziune de ansamblu asupra mecanismelor fine ale lumii, acum a venit vremea medicinei și big Pharma să preia frîiele.

E posibil și de așteptat, într-o societate fără Dumnezeu cînd omul se teme atît de mult de boală cum nu s-a temut nici pe vremea holerei sau a lipsei de igienico-sanitare. Totuși cînd aveau gripă mulți tineri care azi îmi spun mie și ție să purtăm mască dacă ne pasă,  ieșeau pe stradă și în mall cu mucii la nas, stăteau în birourile corporatiste înguste cu febră și să nu mai zic despre viața de noapte, că și acolo era zguduitor, și nu justifică deloc anxietatea aceasta fățarnică de acum.

Țin minte că acum vreo 3-4 ani la Electric Castle stăteau toți grămadă unii peste alții pe puf-uri, simbol urban al emancipării omului, sorbind cîte 4-5 din aceeași halbă de vodkă. Unii vomitau alături, la nici 3 metri cupluri anoste se sărutau frenetic iar în pași de dans, toți își dădeau mînă cu mînă după ce ieșeau proaspăt spălați pe față din toaletele ”ecologice” murdare. Corturile puse în dispreț în zona special amenajată nu erau nici ele dezinfectate, hainele ponosite, iar izul specific unui ”tînăr frumos și liber” se simțea și la 50 de metri la scenă. Singurul duș pe care se bucurau să-l facă era cel al unei sticle de șampanii ieftine proaspăt pușcate în toiul nopții cînd atmosfera extatică și bucuria psihedelică făceau să se cutremure tot satul.

Azi, ca și cum nimic din toate acestea n-ar fi existat, e anxietate și îngrijorare mare în rîndul generației ” de viitor”. Spălat pe mîini, păstrați distanța, toarnă-ți părinții că nu poartă mască, vînează pokemoni. Mimează tot mai mulți că aceste reguli le aveau oricum de dinainte, nu cumva în ochii unora, să pară ei proști. Ei au inventat de fapt igiena și spălatul pe mîini. Posibil din silă de oameni. Sociologia ne învață că nu e dictatură dacă omului îi place, iar sindromul Stockholm devine norma legală-unica trăsătură agreată de specialiști cu privire la societate. Se joacă de-a ”Oamenii de știință spun… ”dar nimeni nu-i ascultă.

Contează că acum aceștia toți sunt foarte curați, dintr-o dată. Și sunt dornici să fie guvernați de medici. Nu de cărturari, nu de intelectuali, nu de suveraniști, nu de oameni puternici și liberi, nu de propriul fler și conștiință, nu de propriile simțuri și năzuințe ci de medici! De care medici? De reminiscențe ale calității garantate de jurămîntul lui Hipocrate. Ei vor să fie conduși de medici și de alți tineri frumoși și liberi. Poate- poate, facem din Planetă și Patrie doar o piață de desfacere pentru afacerea anului, Sănătatea.
Sau să-i zicem mai bine Boală, dacă tot ”suntem prea mulți?” Ministerul Bolii Închipuite. Salvează milioane de oameni în mod aberant de o gripă, lăsînd alte milioane să se complice cu alte boli, falimentînd o întreagă nație. Mai multe nații.
__________
Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană., spunea Hipocrate. Astăzi guvernarea medicamentelor și a tehnologiilor opresive de dragul eradicării fricii, sub promisiunea că ”vei fi bine și sănătos”dacă ne dai toate drepturile și libertățile este o fatală eugenie socială și cam atît.

1984 nu trebuia să fie un manual, chiar dacă abia începe.

Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat