Foarte scurt: despre destabilizarea omului

Avem nevoie de experți oare , în toate domeniile mărunte ale vieții noastre !?

Oamenii sunt tot mai debusolați, fiindcă ei citesc peste tot cum cum să nu creadă în ei înșiși. Ni se scrie și arată în toate mediile despre cum NU facem aia bine, nu zicem bine, nu cunoaștem destul, nu ne ridicăm la nivelul celor cu multe diplome și așa mai departe.  Avem nevoie de un expert în orice domeniu mărunt al vieții  noastre. De la cum să adaugi corect balsamul de rufe în 2 pagini scrise, la cum să mergi bine, cum să dormi sănătos și mai ales cum să bei apă să nu te…

”Îmbolnăvești ”. Da, există așa ceva. Ba chiar învățăm și cum să ne îmbrățișăm, că de 2000 de ani încoace, am funcționat greșit, parcă, nu-i așa !?

Toate aceste neputințe create special constituie însă nimic mai mult decât un teren fertil pentru manipulatori în uniforme, de mare impact, care iau aspectul autoritățior: halate albe, specialiști cu diplome ale sistemului, avere, carismă, funcții cheie și mai ales, studii clinice-de știință- care să ofere de-a gata, un adevăr- a statement- o declarație care să devină o opinie, un crez la nivel de mase.  Pe scurt, opinia privată a unui om nu poate fi adusă la unison cu opinia celorlalți, pentru a putea fi controlată apoi, decât atunci când lucrezi la nivel individual comportamentele oamenilor și instaurezi ”PANICA” la nivel social, și NEVOIA (FALSĂ) de a repara toate cele. Inventăm tehnici și tactici de asezonat corect o salată de fructe, de spălat ciorapii nepereche și de îmbrățișat partenerul, ca apoi să adere toată lumea la ele, din cauza nesiguranței. Întrebarea firească ce apare în mintea oricărui om ceva mai slăbuț din fire va fi CUM?!?NU FAC BINE ?! și dorința de bine înfiripată îndată !

Așa că oamenii zac în fața TV-ului și a internetului, dornici să afle dacă huuoomosexualitatea este sau nu o boală, ca să știe și ei ce să facă, ce atitudine să ia. Citiți comentariile pe facebook la subiectele acestea, veți rămâne uimiți.

Dar atât timp cât toate sunt în noi, și noi în toate, că omul e microcosmos în macrocosmos, și în el se oglindește deopotrivă Cerul și Pământul, raiul și iadul, îngerul și demonul, binele și urîtul, frumosul și răzvrătitul,

nu e normal să căutăm adevărul mai întîi în noi înșine, înainte de a lăsa pe alții, răuvoitori să ni-l tot arate? De unde atâta nesiguranță sădită în noi, în gîndul și în faptele noastre, apărută în presă, social-media, afișe uriașe în centrul orașului și în toate reclamele de la radio-tv!?  Suntem niște proști cu toții, că n-am văzut a doua gaură la macaroană… ! they say…

Și atunci, dacă întrebăm GPS-ul interior, aparatul fin de ghidare existențială al fiecăruia dintre noi, ce părere are despre cutare sau cutare problemă, frumos e și sănătos să credem în acea șoaptă. Și dacă cineva spune că până la vîrsta asta nu am pășit corect, că are el niște tehnici ”mai bune”, ar fi bine să nu dăm crezare. Două principii cunosc: creația și distrugerea. Când aceste tertipuri saltă ființa umană, o destabilizează, o scot din confortul și siguranța ei și o conduc subtil și meschin într-o zonă de incertitudine și nesiguranță, de unde o dată luat individul, poți să faci ce vrei din el.

_____________
Nosce te ipsum- nu e doar o vorbă, e ceea ce se întâmplă cînd taci și îți permiți luxul unui moment de sinceritate cu tine.  Acolo e și Dumnezeu și ascultă.

 

Social share & recomandare

6 comentarii la „Foarte scurt: despre destabilizarea omului

 1. Foarte buna remarca “Acolo e și Dumnezeu și ascultă.” – asa este!

  1. Nu asculta, dimpotriva… Chiar iti spune.
   Constiinta e glasul divin sadit in sufletul omului

 2. Da. Imi vin in minte repede 2 exemple (la intamplare), de astfel de “experti” luati ca “repere morale si stiintifice”.
  Unul este psihopatul si infractorul dovedit, Alfred Kinsey. Cred ca nu are nevoie de nicio prezentare fiind ultra ridicat in slavi in ultimii ani prin “opera” sa! Iata mai jos unele precizari, despre el, intr-un articol foarte bun!

  https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Educatia-sexuala-si-%E2%80%9Etatal-ei-Alfred-Kinsey-psihopat-sado-masochist-bisexual-pedofil-violator-Educatia-sexuala-I-154980

 3. Incercand sa public date si studii legate de homosexualitate, ca boala sufleteasca si trupeasca, in perioada premergatoare referendumului pentru definirea corecta a casatoriei in Constitutie, am avut contul de facebook blocat de mai multe ori pentru ca am folosit cuvinte considerate incorecte politic pentru ca sa desemnez aceasta categorie de nefericiti!
  Intr-un final, cu vreo 2 saptamani inainte de momentul referendumului, un intre grup cu peste 10000 de membri de pe facebook, a fost suprimat de politia gandirii.

 4. Ca un fapt divers: si la ora actuala am contul blocat pe facebook pentru ca as fi distruibuit ceva ce nu era in acord cu politica lor. Nici nu am identificat in mod clar ce am distrinuit pentru ca faceam mai multe distribuiri pe zi, iar ei nu m-au ajutat sa imi amintesc.
  Pentru acest motiv am, de mai multa vreme, cont de vk (vkontakte). Acolo cenzura de tip neomarxist e 0 (deocamdata).

 5. Ca vorbeam de 2 exemple, iata-l si pe al doilea: pseudo artistul Jeff Koons. Acest personaj, vestit pentru tot felul de modele de animale gonflabile pe care le comanda ca sa isi exprime “sentimentele artistice” a avut sansa (sau pilele) sa expuna chiar la …Versailles! Asta se petrecea prin 2008 si am avut “sansa” sa vizitez gradinile si interioarele de la Versailles in toiul expozitiei.
  Aici se observa “arta profunda” a lui Jeff Koons expusa in una din salile frumoase de la Versaille. Arata ca nuca-n perete.

  https://visualinterference.files.wordpress.com/2015/02/jeff-koons-lobster-chc3a2teau-de-versailles-2008.jpg

  A se vedea si la ce pret s-a vandut “opera de arta”.

  http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/2013/may-2013-contemporary-evening-n08991/lot.37.html

  Ca fapt divers si fara legatura cu activitatea lui Jeff Koons, se stie ca el a fost casatorit cu o alta “mare artista”: cicciolina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *