Idealiștii dictatori și Profilul fritz al orașului | Timișoara îi

Idealiștii dictatori și Profilul fritz al orașului

Știați că pe vremuri, cele mai mari personalități care au comis atrocități ale lumii au avut problema idealismului sau a visării delăsătoare?

Nu spunem că nu ne interesează. Pentru oamenii morți ai cifrelor conteză bordurile, asfaltul, lucrurile astea care ne ajută să fim oameni. Oare?

Să vă spunem despre Fritz. Fritz și nimeni dezlipit al orașuui. Despre câștigarea alegerilor nepotrivite de către unul dintre cei mai bolnavi dacă nu patologici ai orașului. Nu pentru că zâmbește frumos ci pentru că orice om care are o echipă de marketing în spatele lui, sau în fața lui (că el nu spune nimic niciodată), este un om care poate fi bănuit că are probleme cu legea. Legea normală. Psihologia lumii.

 

Haideți să vedem. Ce are ftiz special de îl face atât de celebru și cunoscut printre timișorenii? De îl plac timișoreni? este o plăcere să stai lângă el sau să vorbești cu el sau este doar o problemă, genul acela de problemă la care trebuie să apară un expert în manipulare pentru a te dezlipi de el? Sau a te face să uiți că tu nu ești el.

Știți pe vremuri, erau și dictatori care se hrăneau din oameni. Care prin empatia și folosind resursele altora emoționale, făceau oamenii să tremure înaintea lor. Astăzi, aceștia îi simpatizează.

 

”Îmi place să fie totul aranjat, pregătit, perfect la locul lui când vin la birou” declara Fritz într-una din aparițiile sale. Totul perfect așa încât eu să nu fac nimica. Să nu trebuiască să am atacuri psihice de la atâta neordine dn viața mea. Am probleme cu soția, probleme conjugale dar acest lucru nu vreau să se creadă altceva.

Nu ne lăsăm problemele acasă, administația nu e ceva cu care să ne mândrim pe rețele de socializare. Când trebuie să fim primari non stop, fără să facem afaceri legale.

Legal e și când ai psihologia și profilul comportamental al unui vampir Al unui om bolnav psihic care spune ceea ce spun alții că trebuie spus. Care face ceea ce au făcut alții. Care nu face nimic. Care iluzionează o piață și plătește o mas media pentru a le spune oamenilor că are succes. Este succesul acestor dezvoltați personal peste noapte o problemă socială sau este o industrie și o afacere a unor oameni care după ce au fost la webinarii gratuite (de branding sau de administrație), vin și ne spun că ei trebuie să fie pentru noi cei mai plăcuți.

Mereu impecabili și reproșabili, idealiștii, acești fritz, sau fritzi ai administrației (administrațiilor) nu vor să știe că au probleme. Ei nu au nicio problemă niciodată, deși în campanii și pe facebok ne spun cât de mândri sunt de echipele lor. Se pozează adesea cu ei înspate. Ei în față, ca un ”adevărat” lider, care dă tonul, de multe ori fără să-i cunoască. Haideți mulți, să vadă că am făcut ceva. Preferatul multor lideri (bolnavi) cum e și fritzul si simptmele asociate (a se vedea oamenii de afaceri)  este statul în față, pozatul și vorbitul cu oamenii pe care îi cunoaște, neavând disponibilitatea emoționlă sau socială de a face lucrurile altcumva. Normal, sănătos, evoluat. cum se făcea.

 

Greșelile întârzielile, neprevăzutul, sunt probleme ale acestor oameni care se reflectă de multe ori în calitatea muncii lor. Având oameni pe care nu îi cunoaște sau în care nu are încredere, Fritz a dat dovadă de foarte multe ori de delăsare, comportament inadecvat și întârzâieri grave datorate lipsei de putere de muncă în munca cu altcineva. Sau în munca făcută de altcineva. Nu știm de ce nu a concediat jumătate din oamenii primăriei, ținând cont de experiența sa.

Agresivitatea acestui om este un alt motiv pentru care ar trebui să ne arătăm îngrijorați. Aparițiile sale frecvente acoperit sau alături de cineva care îi ține ”spatele”, pozează sau nu lasă oamenii să îl vadă, închiderea în birouri și mersul cu limuzina sau gardă de corp, sunt probleme pe care oamenii nu le cunosc, răceala din social media fiind cel mai bine pusă pentru ca oamenii să creadă altceva.

Coșurile de pe față, bubele, problemele eczematice pe care le reprezintă, transpirtul excesiv și putoarea pe care o emană (ați stat vreodată lângă el?) ne face să credem că nu se spală. Și dacă nu dorim să atacăm pe nimeni sau să jignim un om care a făcut și face tot posibilul să iasă în față, nu neapărat făcând ceva sau fiind ceva, trebuie să spunem că aceste probleme medicale reflectă o stare depresivă profundă și o incapacitate de adecvare la realitățile înconjurătoare. Acest lucru se reflectă și în alegerea căsătoriei cu o chinezoaică, un lucru destul de deplasat și nepotrivit pentru cineva care susține public (și nu numai ) că este îndrăgostit de România, Timișoara. Noi am văzut turiști care purtau ia și care făceau ocheade româncelor, integritatea lor psihologică reflectându-se asupra micilor bucurii și alegeri de viață. Ce ne spune acest domn, pe numele lui Fritz, că reprezintă pentru el românismul, România, și mai ales timișorenii?

 

Nici nu ne-ar interesa. Un lucru e clar. Cineva care susține lucruri neadevărate în aspecte banale cum ar fi viața privată sau iubirea față de oameni, duce după el și alte probleme, mai mari.
Gândurile obsesive și dorința impulsionată de nevoia de a fi cel mai bun sau cel mai bun dintre toți, cel mai votat, cel mai bine văzut, folosind și resursele altora (și proiectele, după cum a declarat presa și specialiștii) îl face pe acest om să fie foarte atent și chiar împins către o autodistructivitate care se reflectă  într-un stil de viață nesănătos, sau dimpotrivă, împins spre sănătate vegetariană. cum ar fi dorința lui de a fi vegetarian. Veganismul este o boală socială, a unor oameni care cred că a mânca sănătos sau a arăta că mănâncă sănătos îi face superiori și ”mai buni” decât altcineva. Superioritatea rasială este transpusă acum în aceste probleme comportamentale, care îi fac pe oameni să facă legi speciale pentru a-și justifica abominațiile interioare. De multe ori evenimentele culturale practică așa ceva. Ei sunt mereu în probleme personale cu ei, acest lucru arătând lipsă de repect pentru oamenii mai învățați, pentru lideri, pentru echipe pentru persoane care își doresc să fie în preajma lor sau care ar putea aduce bun ceva. Nu este despre politică.

Nu este niciodată satisfăcut de rezultatul obținut, acest lucru văzându-se în desele probleme pe care le spune în publicările celolrlalți.  Se poate mai bine ”, ”am făcut bine”, ”suntem cei mai buni”, ”suntem buni”, ”am făcut asta”, ”noi am făcut nu el” și scandalurile pe proiecte (cele mai multe furate, sau luate fără drept) fac din această personalitate ștearsă a orașului, un domn singuratic și delăsat, care se chinuie să strângă alături o echipă, dar sfârșește de multe ori cu muncă de o noapte, o muncă ieftină,  a cărei rezultat se vede unde trebuie. (nu pe facebook)

Tulburarea narcisică de care oamenii cred că suferă (sau se bucură sau poate nici nu știe) îl predispune la comportament agresiv și manipulativ față de oameni. Unul dintre motivele pentru care administrația n-a făcut nimic a fost și îngreunarea cu care se putea dialoga. Colegii care au fost în birou alături e el ne-au povestit accese de furie, grimase speciale, oftaturi neînțelese și poziții corporale ciudate, care arătau un climat intern problematic, o boală ascunsă sau suferințe personale pe care le ascundea. De multe ori , colegii din consiliu ne-au spus că Fritz era surprins râzând isteric după care nimic nu se întâmpla. Ajungi la el în birou, acesta se ascundea rapid sau se făcea că lucrează ceva.  Cel mai șocant a fost bibeloul pe care îl are, reprezentând un domn în formă de P**, pe care fritz l-a pozat odată la cameră. Sau l-a uitat. Nu știm dacă a fost pus acolo din greșeală sau el face ceva.  Ciudățeniile sexuale arată și confirmă și mai mult un comprtament agresiv și o tendință patologică de inadecvare, exacerbată de dorința nebunească de a-i controla pe ceilalți, până la epuizare. Cei mai mari controlori ai lumii de la cei care au prăduit femei în relații toxice, la șefi de corporație care au dus la disperare angajați, la primari de orașe cunoscuți care nu își fac treaba sau care au probleme comportamentale, și angajați speriați care nu știu ce să facă. Cei mai mulți sunt speriați. Persoana care îi domină are putere emoțională abuzul personal și intimidarea fiind o problemă de raportare, nu de autoritate, oamenii neștiind ce să facă, spun că sunt prieteni cu el. Primarul are mulți prieteni pe facebook, nu te pui cu el. Cine o să te mai bage în seamă?  Din nou, o majoritate speriată de ce (liberă) ar putea fi, dacă i-ar spune ceva.

Cele mai importante aspete ale acestui profil psihologic sunt problema lipsei de viziune a proiectelor, incapacitatea de a lucra cu oameni și lipsa proiectelor finalizate cu succes. Este foarte greu dacă nu chiar imposibil să lucrezi cu astfel de oameni, ai căror profil psihologic se regăsește între personalitățile abominante ale regimului nazist, e drept acum o personalitate interiorizată, care nu ”ucide” oameni ci proiecte, persoane sănătoase si oameni de bine care și-ar dori să spună ceva. Ucide cu delăsarea ei, cu neimplicarea, cu problemele personale pe care nu poate să nu le aducă la servici. Este fritz o persoană competentă? este un bun ascultător dar nu și un bun primar? este un om de forță sau un om mic, problematic social, care învârte distracții, bani publici și persoane neinteresante pentru a-și justifica drama interioară pe care o trăiește, ca refugiat din Germania, sau un om care suferind de sărăcie și foamete în țara sa, a venit la noi în Timișoara să facă ceva.

Îi mulțumim.

Acest specimen (al narcisicului) nu crede în povești, nu crede în basme , nu crede în prezentări elegante, nu crede în proiectele realzate de altcineva, dacă nu a fost el cel care a făcut. Și de făcut nu poate. Știe că el nu va reuși niciodată, și chiar dacă nu are încredere în echipa lui, nu are încredere nici în el, având această problemă de sănătate. Este foarte greu pentru un idealist să aleagă o echipă, să aibe alături oameni. Preocupat de ce va spune lumea, dacă va vedea toată lmea cine este el, dacă îl va vedea slăbit, autoritar, plâns sau istovit, incapabil să poarte o conversație frumoasă cu cineva sau incapabil să-și ascundă bubele de pe față. Bubele spun povestea unui om mort interior, care duce o viață relaxată, boemă, culturalizată pe facebook și care nu trebuie să fie el pentru că nu poate. Are o echipă formată din sute de oameni care îl susțin, pentru că i-a impresionat, plătit, sau pentru că le spune că are autoritate. Oamenii regimurilor au fost dintotdeauna oameni slabi, sclavizați sau cu probleme interioare, care își doresc atenție și bani de la cei pe care îi respectă sau care se fac respectați prin putere socială. Fritz este unul dintre ei. De multe ori, bubele și problemele eczematice (dermatită seboreică, hepatită, gălbeneală, și ce mai are el)  sunt probleme ale unei persoane care nu își exprimă sentimentele, nu spune oamenilor adevărul și ține în el chinuindu-se, nopți nedormite, venind cu cearcăne cât china la serviciu. Noi l-am văzut. Îl vedeți și voi? Având aceste probleme, ne întrebăm ce a fost Fritz în altă viață. Cum se raportează la spiritualitatea româneacă și cât de greu trebuie să îi fie să fie cetățean nazist într-o țară care a abolit acest regim și această psihologie încă de mult, că este foarte greu pentru un străin să fie el însuși în România, când are nume de neamț. Noi nu am uitat istoria, psihologia nemților care nu au succes în propria viață, încercând să o submineze, posede sau deterioreze pe a altcuiva, nici atât.

 

Având acest profil psihologic, narcisicul și subdezvoltatul emoțional se implică numai când nu mai poate să tergiverseze, și atunci susține că el ar fi făcut totul și ar fi făcut eforturi, care în realitate au fost făcute de altcineva.  Afectuos, atent și binevoitor este preocupat până la suprasolicitare de a fi altora pe plac, de a zâmbi mereu (fals) la adresa altcuiva, și oriunde merge trebuie să fie cel mai bun sau cel mai bine văzut. Are o imagine care contează. Munca lui nu vorbește niciodată. Nu are ce. De multe ori are nevoie de multe comentarii de la susținătorii tineri pentru a spune ceva. Acest lucru este remarcat de specialistul Edward Bernays, în cartea sa ”Propaganda”, în care tehnicile de subminare a inteligenței naționale sunt reflectate de bunele abilități de a lăsa comentarii de susținere, like-uri de simpatie și adorație față de o campanie sau un conducător. Sigur că nu își spune conducător, nouă ne displace acest termen. Om ca voi.

Are o capacitatefoarte bună de a-i asculta pe ceilalți, acest lucru predisponindu-l la vampirism emoțional sau energetic, lucru care s-a spus și despre el și despre altineva. Oamenii au în jurul său migrene, dureri de cap, uneori convulsii sau mici simptome care îl fac să ne întrebăm dacă nu cumva climatul său energetic este unul sărac, dacă nu inexistent sau preluat. Oamenii care nu funcționează au o nevoie obsesivă de empatia și atenția celor din jur, lucru pe care îl putem vedea cu ușurință în social media.  Ne dați energie, ne hrănim cu energia voastră, doamne ce m-am încărcat cu energie, această comunitate care ne dă energie, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva, climatul mental dar și energetic al său este, alături de colegii care îi seamănă, un bun prilej de a vorbi și despre altceva. NU ne place politica.

De multe ori, vociferările sale sau zgomotele sale la adresa altora i-a făcut pe mulți oameni din jurul său printre care și noi, să se întrebe dacă nu iubirea promovată pentru oameni și oraș ascunde, ca de multe ori la persoanele bolnave, o răutate mai mare, care nu se lasă și care , din cauza problemelor din copilărie și a problemelor profesionale din cariera sa (din Germania, sau unde a mai lucrat) îl fac să fie un om care se chinuie mult să fie la nivelul la care predecesorii și moștenitorii erau, irosind resursele pentru a se ridica la nivelul așteptărilor timișorenilor și  al media.

 

Idealistul în politică este un mincinos și un ipocrit fără scrupule. UN amestec mutant între Narcisic și idealist are drept rezultat o ființă individioasă și oportunistă. Când nu reușește ceva, alții sut problema, administrația, cei care nu au făcut lucrurile cum le-a văzut el. Dar el nu le vede. Ocupat cu problemele personale pe care le ține pentru el (am înțeles că ar fi primit o casă de sute de milioane , n-ar trebui să mai sufere așa), este greu de spus dacă face politică sau promovare de imagine. Branding personal. Noi credem că și acest articol l-ar ajuta mult în a-și exprima handicapurile emoționale pe care le promovează și dacă telenovela mediatică nu a funcționat, sperăm să funcționeze cea ”mediatrică,” sau când oamenii de bună credință profesioniști ai orașului, vor ști și se vor sesiza depre comportamentul lui nemediatizat.

Crud și tiranic, profilul narcisicului (în speță, Fritz) ajunge neiertător și obsedat de propria putere, amestecând acesta cu emoționalitatea plătită și fetele dezbrăcate care îl promovează online. uneori apar și băieți tineri, cocheți care să îi confirme (sau infirme) abilitățile, pe care oricum nimeni nu le știe. Bine bine dar văd un om liniștit, la locul lui, spun oamenii care nu îl știu așa. Acesta este rezultatul a zeci de ore de muncă și filmare cu echipa sa. Videoclipuri, filmare, muncă alături de echipa sa, toate acestea sunt povestea pe care o transmite, ne-o spune zilnic și investește timp și mulți bani. Oamenii au nevoie de ce-i mai bun. Și ce-i mai bun e pe facebook. Vă place așa?

Ca și o confirmare, predomină  brațele încurcișate, degetele împreunate, stângul peste dreptul, vorbitul sau scărpinatul în ureche și întinssul palmelor, în modelul cerșetor.

 

Tandrețea lui și atenția cu care își face iubita să fie doar el cu ea, ne face să credem că acest om este un personaj care ar avea nevoie de ingrijiri medicale, stat acasă cu copiii, bun pentru activiăti liniștite, eventual medicație, care nu necesită funcții de conducere, lucrul cu oamenii sau dialogul cetățenesc pe probleme de administrație. Doamne ferește să ajungem și la securitate.

 

 

 

 Acest profil psihologic se reîntâlnește și la persoane mai importante, într-o măsură mai mare, care îi face pe acești oameni incapabili de proiecte importante, sau de planuri de afaceri normale. Eșuați în businessul lor, conform specialiștilor, administrația pentru ei este un facebook, unde neavând cui să-i spună problemele, consultanții și oamenii de echipă fiind incompatibili emoțional cu aceștia de cele mai multe ori (a se vedea psihologia) nu pot să lucreze împreună. Aparițiile la tv și investițiile în facebook îi fac să spună despre ei multe dar să nu fie acolo nimic. Această imagine este un pamflet, ne-a plăcut prezentarea și credem că spune mai multe despre cât am reușit să spunem noi.

Psihologic, narcisistul este convins că toți îl iubesc și că publicul (sau fata, că vorbim despre normalitatea sau bolnavii din România care suferă de tulburare de personalitate narcisică sau sunt narcisici fără să știe ei), cea mai complexă boală. Este greu să spui despre șeful tău că e narcisic când jumate din angajați le plătește salariile. În mediul antreprenorial, narcisicul nu are probleme de imagine, acolo putând fi el, deoarece fiind vorba de bani, nu îi este greu să facă ce spun alții. În problemele de imagine, cu publicul căruia trebuie să îi arate ceva (publicul nu plătește nu îi dă salarii, nu are profit ) este sincer și ascultător, putând fi ușor filmat dacă cineva îi spune ce să spună.

insatisfacția cronică și dezgustul pentru serviciile de orice tip, fac din acest profil, cu care se aseamănă domnl Fritz, un domn politic reușit, un profil de imagine care nu are nimic de-a face cu politica românească nici cu publicul timișorean. Este plăcut până prin acordarea la simpatie cu celălalat, având o ”abilitate ”aproape bolnavă de a absorbi emoțiile și energiile celorlalți. Mereu la curent cu noutățile și postând totul pe social media, persoana administrativă care se dorește conducător sau lider al orașului, are un comportament ciudat în locurile publice, mănâncă lucruri neobișnuite și pozează doar când publicul o cere , având mulți specialiști în imagine..

Narcisicii idealiști au mereu ceva de ascuns. Fie o problemă personală fie o problemă cu funcția, o neadecvare. Fie un dispreț pe care de cele mai multe ori este nevoit să îl pozeze în simpatizant al victimei pentru a o cuceri. Așa ne-a cucerit? Și apoi, ce profil psihologic poate avea un om care susține că este naționalist, dar își lasă familia și propria țară, pentru a se căsători cu o chinezoică, într-o familie străină, unde n-a învățat limba, obiceiurile, nu a mâncat, și susține despre timișoreni că sunt atât de slabi încât pot să creadă orice dacă e o campanie.

Dacă în Germania acest profil ar fi fost rapid amendat, terorizat sub presiunea comercială a celor care cunosc foarte bine profilul nazist sau problemele de personalitate care comit omucideri dar și altceva (am spus despre incapacitatea de a administra) la noi acest profil și-a găsit rapid promotori, oameni tineri care nu știu nimic altceva. Care cred, la fel ca și idealiștii, într-o lume pe net, într-o administrație ieftină, făcută cu bugetul și problemele celor care au luptat. Idealiștii visează schimbare pentru că nu sunt capabili să o vadă. Idealiștii bolnavi doar visează. Este fritz un idealist visător sau doar un idealist care nu a făcut lucruri din cauza problemelor emoționale și a climatului mental nepotrivit pentru o funcție de conducere și administrare? Am dori să povestim și cu prietena sa.

 

Ne putem dori și altceva pentru Timișoara?

Sau trebuie să votăm aceiași normali care își spun extraordinari dar care nu au făcut nimic pentru ei pentru familiile lor, pentru comunitatea lor, pentru oamenii pe care îi apreciază ?

 

(am dorit să publicăm acest articol având bibliografie și câteva imagini surprinse însă am fost refuzați la mai multe publicații, deși am plătit publicitate)

Mulțumim. Publicăm aici.

 

Social share & recomandare

About the author

o țărancă, vorba aia...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat