Cine te ridică te și doboară | Esca și ipocrizia maselor compromise

Cum adică cineva care a făcut carieră vreme de 25 de ani la PROTV sau orice alt post și oriunde altundeva, se îmbolnăvește de covid, și mii de oameni din țară o vor dată afară de la televizunea care a consacrat-o? Da, a fost o mascaradă acolo, o dramă regizată, un P.R. impecabil pentru cei mulți, în stilul emoțional protevist, dar…. precedentul acesta face cărare pentru orice la fel de asemănător. Și ce dacă a fost păcăleală cu ocazia pandemiei? tu, române, ai tot dreptul să NU o crezi. Ai idee câți parlamentari zilnic te păcălesc, și NU AI FĂCUT NIMIC PENTRU ASTA?
 
Într-o zi, oricine și-ar putea pierde funcția și locul de muncă, pentru că sute sau mii de oameni, mânați de te- miri- ce forțe intrinseci sau exterioare, s-au răzgândit și nu te mai plac. Sau ceva mai rău: scriu o postare pe facebook, și am 100 de oameni care sunt împotriva a ceea ce scriu, și încep să mă înjure sau să îmi dea report, pentru simplul fapt că ei au anumite interese, apoi vor spune că e ”părerea lumii”. Valul Anonimilor care acționează.  Asta este democrația? Conducerea maselor prin scântei de inginerie socială, cu sau fără adevăr în față, care se mișcă fix în direcția dorită de către cineva. Nu știm cine, pe facebook e o lume aproape anonimă, în care mii de oameni pot aprecia o pagină și în ziua următoare, acea pagină să se întoarcă împotriva lor cu totul, precum un câine asmuțit. Curat progresism!
Chiar dacă Esca a mințit cu nerușinare,  este jobul ei cel mai probabil, este în fișa postului ei să fie personalitatea no.1 la dispoziția Protv-ului prin urmare cei  care sunt enervați de acest gest, nu prea cunosc industria. Zilnic ești mințit la televizor că Chipsurile nu îngrașă, că medicamentul cutare te scapă de boli, că dacă îți cumperi mopul cutare la supra preț, viața ta va fi mai bună, sau dacă bei Cola, o să zîmbești mai des, iar dacă votezi cu Iohannis, asta te va face un om smart, inteligent, sau lucrurile vor merge bine în România. Ai fost păcălit, și tu ce ai făcut? te-ai complăcut. Acum, surpriză! Esca va sfîrși îngropată de oameni. Oameni nemulțumiți pentru care ea dintr-o dată probabil nu a mai prestat adecvat.
Dar când citea de pe prompter nu era tot un fel de minciună? Credeai că vorbește direct, surpriză! Te-a înfuriat și chestia asta când ai aflat?
 
”Cine te ridică, te și coboară”. Îmi aduc aminte de vorba asta mare, grăită de mulți antrenori metafizici ai timpurilor. Practic e atât de ușor să-ți pierzi profesia, abilitățile, personalitatea publică și inclusiv stima de sine sau banii, când ești la cheremul maselor și ești zvântat, scuturat și ridicat de ele. Apoi, pentru că nu mai execuți voia lor, ești aruncat la coșul de gunoi precum un tampon folosit, sau o jucărie de care s-au folosit o vreme, au stors-o de vlagă, și de-acum, ea nu mai există.  De la extaz la agonie este un mic pas!
 
”Esca reprezintă un pericol pentru opinia publică şi dorim demiterea sa sau ca ea insăşi să îşi înainteze demisia din PROTV”- scriu ziarele.
 
Măi luceferilor, voi sunteți sănătoși acolo sus, unde nu vă vede nimeni? De cap vorbesc! Cum să dai afară tu, nătâng, din televiziune privată, o personalitate care vreme de 25 de ani ți-a fericit serile? Cum să-ți extermini propria bucurie pe care ai împărțit-o vreme de 25 de ani cu familionul, privind cu nesaț la știrile care te făceau bucuros, admirând chipul ei angelic și vocea care te convingea cât ești de important, umflându-ți orgoliul de seară în tot acest timp prin slogan protevis încurajat de însăși Esca? Ai UITAT !?
Că a mințit sau că nu a mințit, e treaba fiecăruia să judece. Asta înseamnă o lume liberă, nu? Să dicriminezi, să fii selectiv, să ai discernământ și să îl folosești, în căutarea celor mai bune surse și resurse pentru trăirea unei vieți sănătoase, în plină evoluție, și bune! Chiar acum, cand 2 din 4 afișe și postări de facebook TE MINT .
Însă din păcate masele nu gândesc. Ceea ce te învață sociologia în primul an dar mai cu seamă viața socială este  că aflat în acțiuni de grup, omul are o capacitate redusă de discernământ, pentru că masele nu prea gândesc. De aceea ele sunt instrumentul util de zeci de ani al intereselor de sus.
Întrebarea firească ce îmi vine este asta: cât ne mai aparținem nouă înșine și cât de mult putem deveni ai maselor, apoi ai statului?
O întrebare normală, perfect legitimă, în secolul sinelui și al fabricării consimțământului, în care democrația este fabricată, iar oamenii se complac în a fi tot mai ”uniți” într-o singură voce și stare.
Covide et impera.
Social share & recomandare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.